לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

שירת הסוואנה


"ראיתי דברים שאתם, חיוורי הפנים, לא הייתם מאמינים. ראיתי חללית תקיפה בוערת ליד כתף אוריון. ראיתי קרני C בוהקות בחשיכה סמוך לשער טנהאוזר. ראיתי בוטולזי מביא בקוף רזוס. כל הרגעים האלו יאבדו בזמן, כמו דמעות בגשם." (רפליקנט טומבי, נאום סיום)
Avatarכינוי: 

בן: 62

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


7/2006

תחנות צ'יף כאן קודקוד


 



 

הלחימה המתמשכת בצפון הסוואנה החלה לתת אותותיה בבקתת הצ'יף. ראשונה להביע קול מחאה הייתה קיזי, שנואשה לצפות בטומבי נרגן הסובב במעגלים צ'ימידן ארוז למופת ומקלל את קצינת הקישור - אותה פדלאה העסוקה כפי הנראה בפיצוץ בלוני מסטיק, לדעתו, במקום שתטריח את ישבנה השמן אל תופי הטם-טם ותזמן לדגל את מי שבאמת יעשה סדר פעם אחת ולתמיד (להלן: צ'יף, מוגאבה, צ'וקודי ובוטולזי על תקן מפצח בונקרים).

 

אף אחד לא ייקח למילואים זקן סנילי ספוג רעל, סיננה קיזי ביאוש. תירגע כבר ותוריד את הזבל, זה לא נקרא הפקרת עמדה.

 

שקט שיהיה, רגז הצ'יף בעודו מזנק בתקווה למשמע נקישה על הדלת, רק כדי להתאכזב קשות למראה חבר מגודל של טומבי ג'וניור שבא לשחק בפלייסטיישן. אמרתי לך, קיבלתי הודעה אתמול להיות מוכן בין שתיים לארבע.

 

זה בטח היה הטכנאי של הגנרטור, אמרה קיזי. הזמנתי אותו להחליף פדלים.

 

שטויות, אמר הצ'יף ודחק לצ'ימידן עוד נבוט ספייר ופלנלית. במקום להציק, למה שלא תחפשי את הגטקעס שלי ממלחמת קרים? קצת שיתוף פעולה מדרג האפסנאות המקומי, חי מוזונגו הגדול!

 

אני הולכת לפילאטיס, אמרה קיזי. ושלא תעז להתגנב עוד פעם לאוטובוסים של מרכז הגיוס, כבר מספיק היו בושות מול השכנים כשמשטרה צבאית החזירה אותך הביתה פעמיים.

 

ישב אפוא טומבי באמריקן קומפורטו, צפה בעיניים כלות ברוני דניאל המצייר חיצים אדומים לכיוון טהרן, והתנחם בינתיים בשיפצור רצועת המוסקט. בחלוף מספר דקות הזדקפו אזניו, עת שודרה בטלפונקן קריאה נרגשת לאירוח משפחות צפוניות מטווחות למשעי. הזדמנות פז לתרום למאמץ המלחמתי, שמח הצ'יף, מסר את פרטיו האישיים למוקדנית יעילה והלך לישון.

 


 

הנקישה המנומסת נשמעה עם הנץ החמה. קם הצ'יף וגילה על מיפתן דלתו משפחת עורף אופטימית - כזו המפגינה כושר עמידות, חוסן לאומי למופת ושישה-עשר צאצאים הומים.

 

א-סלאמו עליכום ורחמתו אללה וברכאתו, אמר אב המשפחה באדיבות. באמת שוקראן על ההזמנה.

 

טיפוס נעים הליכות היה זה: ממושקף, שמנמן וחייכני, זקנו עשוי בקפידה ושמלתו השחורה מתבדרת ברוח קלילה.

 

תיכנסו בבקשה, אמר טומבי. ובאמת סליחה על זה שהפיל של מוגאבה עשה לך יציקה על הראש.

 

זה לא ביל עשה, אמר הבליט. זה ככה אני הולך כל הזמן.

 

נו טוף, אמר הצ'יף. אז מאיפה אתם, מחיפה?

 

לא, אמר השמנמן והזיע מעט. נחנו מן בעד-בעד-בעד חיפה. כל היום מפציצים אותנו הטיארות והדבאבות, אללה כארים.

 

קטיושות, הנהן הצ'יף בהבנה. באמת מפחיד.

 

איזה קטיושות, התרגז האורח, בצצות חכמות! כאלה שבאות ואומרות יא זלאמה, לא קשרת השרוך, ואז כשאתה מסתכל למטה מחטיפות לך באף, באמת מעצבן מאוד. או ששואלות איך קוראים לך ורק אם אתה אומר מהר-מהר נביל או עבדאללה אז מתבאסות ועפות להתבוצץ על או"מניקים מפיג'י.

 

שיהיה, אמר הצ'יף. יש לכם מזוודות או משהו?

 

קצת, אמר השמנמן וסימן משהו לפמלייתו, שמיהרה לפרוק בסלון שלוש משאיות עמוסות ארגזים ארוכים עם כיתוב בפרסית. ואם לא אכפת לך נזיז קצת את האנטנה של הטלפיזיון, עוד מעט יש אל סבורט-אל-אוסבוע עם סלומון מוניר בערוץ של אל-מנאר.

 

תפדלו, אמר הצ'יף. לאחר מכן שקע במחשבות עמוקות וטילפן לידידו מנוער, חלוץ-ג'אן.

 

המממממ, אמר חלוץ-ג'אן לאחר ששמע על האורח החביב. תגיד, יש לך ביטוח לבקתה?

 

יש, אמר הצ'יף.

 

יופי, שמח חלוץ-ג'אן. אז למה שלא תיקח את המשפחה לאיזה טיול לקילימנג'רו, בוא נגיד תוך שתי דקות?

 

פצחו בני משפחת טומבי בריצה קלה, וכבר בהגיעם לקרחת היער חלפו מעליהם ארבעה מטוסי F-16 מן אל יאמין איל אליאסר. בחלוף דקה הרעיד את הסוואנה קול רעם אדיר, מלווה בפטריית עשן ופיצוצי משנה מרהיבי-עין.

 

חראם, הצטער הצ'יף למראה טורבאן מעשן שנחת על צמרת הבאובב. חשבתי אולי נראה ביחד אל מוסלסל מקייפר.

 

נכתב על ידי , 26/7/2006 16:32  
134 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קוזו מבין ב-2/8/2006 23:33




178,331
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאיפי טומבי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על איפי טומבי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)