מזמן לא שמתי כמה תמונות כאן, אז הנה.
הכל התחיל כשאמא סיפרה לי שהיא בדיוק קטפה לימונים מהעץ בגינה. לי זה הזכיר שיש לי עוד רבע ליטר וודקה לא מנוצל, אז למה לא להכין למונצ'לו. באתר הזה, מסתבר, יש מתכון לא רע. חוץ מהעובדה שהייתי צריך לחלק הכל בשש (כי המתכון מתייחס לליטר וחצי של וודקה), הכל בסדר.
אז מתחילים בקליפות לימון (כמה שאפשר ללא החלק הלבן בכלל), בערך מארבעה לימונים (או חמישה קטנים, במקרה שלי), ומוסיפים, כאמור, רבע ליטר וודקה.
אחרי שבוע, זה נראה ככה:
בינתיים זה רק אלכוהול וקליפות לימון. עכשיו מכינים סירופ של מים וסוכר (לכמות שלי, בערך שני שליש כוס מים, שני שליש כוס סוכר), ומוסיפים, גם כדי להוסיף קצת מתיקות, וגם כדי לדלל קצת את אחוזי האלכוהול. עוד שבוע אני אדע איך זה יצא.
והנה משהו שכבר נאפה ונאכל לפני חודשיים-שלושה, פחות או יותר, ולא היה לי זמן להתעסק איתו – רולדת שוקולד-מוקה. אני אשים פה רק תמונה אחת, של התוצר הכמעט-סופי, לפני ההקפאה האחרונה והציפוי בעוד שוקולד:
כאמור, זה נאכל עד-תום, ללא תופעות לוואי (אולי חוץ מהרעלת שוקולד, זאת אומרת) מיוחדות.
אני די מרוצה מההתקדמות, גם לכיוון האלכוהול. הליקר הקודם שהכנתי (ליקר וניל) נבדק על שוקולד לבן, וזה יצא לא רע. אני חושב על ליקר מוקה. חוצמזה, אני גם רוצה להתקדם לדברים-שאינם-קינוח. נראה אם זה יצליח.