לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

רואה וכמעט אינו נראה

מכירים את האנשים האלה, שתמיד מסתכלים מסביב על אנשים אחרים? אלה, שתמיד כשמביטים בהם הם מביטים בחזרה? אני כזה. מה שאומר, שיש לי לא מעט דעות על לא מעט נושאים. החלטתי שאני צריך להגיד את מה שיש לי לומר. אתם מוזמנים להצטרף ולהגיב.

כינוי: 

בן: 45





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

כך תהיו בטקס דוקטורט


הטקס של האוניברסיטה העברית מתקיים בהר הצופים. שלב ראשון – להגיע לשם בשלום. מזל שיש ווייז. מאוד קל ללכת שם לאיבוד ולהיכנס לאיזורים פחות-נעימים של העיר (נניח, עיסאוויה, באופן לא היפותטי). לא לשכוח לבוא בבגדים מכובדים, קרי חולצה לבנה שאינה חולצת טי ומכנסיים שאינם קצרים (ציטוט מדויק מהמכתב).

 

בגלל שאתם פוחדים מהפקקים של ירושלים בשעות האלה, יש לכם שעה וחצי לשרוף. שבו בצל איפהשהוא. נסו למנוע מאמא שלכם דיאלוג (או מונולוג) ארוך מדי עם בת הזוג.

 

הימרחו בקרם שיזוף. בכל זאת, מדובר בשעתיים על במה כשעוד יש שמש בחוץ.

 

מצאו את האמפיתיאטרון, ואת עצמכם בחוברת מקבלי התואר. מסתבר שאתם הולכים לשבת כשמצד ימין מישהו שהיה איתכם בתואר הראשון, ומצד שמאל מישהי שיצאתם איתה. אופס. תאחלו לה מזל טוב בכל זאת.

 

שבו בשקט על הבמה, מחאו כפיים בהתלהבות (או שלא) עם כל אחד ממקבלי הדוקטורט לשם כבוד. תתהו אילו זכויות נלוות לתואר-לשם-כבוד (סביר להניח שלא באמת מדובר בהנחה במרכז הספורט). כשיגיע תורכם, צעדו בגב זקוף, חכו שדן כנר יקריא את השם, לחצו את היד לנשיא האוניברסיטה, לרקטור, ולדיקן הרלוונטי. חזרו לשבת וחכו שכל העסק ייגמר.

 

זמן קבלת הפנים הוא זמן מצויין לברוח משם – אחרי שמצאתם איזה מאפה קטן לנשנש. בכל זאת, דרך ארוכה עד מרכז הארץ חזרה.

 

אז יש עוד מאמר לכתוב (מתישהוא אני אגיע אליו, באמת), אבל זהו באמת. אפשר לסכם שש שנים בתעודה אחת ושלוש לחיצות יד. לא יכול לכתוב מרשמים לתרופות, אבל ד"ר בכל זאת.

נכתב על ידי , 16/6/2014 20:54   בקטגוריות מדע טוב, רק על עצמי לספר ידעתי  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כך תעשו דוקטורט


ברוב המקרים תיאלצו להתחיל בתואר ראשון ואחריו תואר שני. נניח שעברתם את המשוכה הזו.


חפשו מנחה. השלב הזה בדרך כלל כולל כמה מיילים עם קורות החיים שלכם, ופגישות עם מנחים פוטנציאליים. רצוי להגיע מוכנים לפגישות האלה, כולל לדעת מה האנשים האלה עושים, למה זה מעניין אתכם, ואיך תוכלו לתרום למחקר. זכרו שדוקטורט נמשך בממוצע לפחות ארבע שנים. קחו נשימה עמוקה (במקרה שלי חשבתי על פרישה אחרי שנה, אבל החלטתי לתת לזה עוד צ'אנס).


מצאו נושא שייראה לכם מעניין לעבוד עליו. אם זה הולך (או לא הולך), באיזהשהוא שלב אתם תתחילו להציג אותו בכנסים. בהתחלה, בעיקר בפוסטרים. נסו לוודא שהפוסטרים לא מודפסים ביום האחרון שלפני הכנס (או בערב הטיסה). פחות הצלחתי בזה בעצמי, אבל תלמדו מנסיון של מישהו אחר. המתח שמלווה להדפסת הפוסטר מספיק גדול גם בלי דדליין לחוץ במיוחד. אפרופו כנסים, דאגו לעצמכם. למצוא כנסים זו האחריות של התלמיד. לפעמים המנחה יציע משהו, אבל ברוב המקרים זה צריך לבוא ממכם. ואם כבר, אז כבר – תמצאו מקומות מגניבים לכנס.


במקרה שלי, גם החלפתי נושא באמצע (אחרי שמבחינתי סגרתי את הנושא הקודם, אם כי הדעות חלוקות-משהו). מצד שני, הנושא החדש הוציא מאמר (ועוד איזה כמה בדרך), אז אף אחד מהצדדים לא מתלונן.


במהלך הדוקטורט, צריך לפגוש את הועדה המלווה לפחות פעמיים. שזה אומר להכין מצגות באורך הגלות. צריך לתת לזה את הכבוד הראוי, כי זה דבר חשוב, גם אם זה לא נראה ככה. גם הסמינר המסכם (שהתחלתי להכין אותו חודשיים מראש, ולכן הוא הגיע רק לגרסה 34. אם הייתי מתחיל קודם, היו יותר גרסאות).


את התזה לקח לי שלושה חודשים לכתוב. לשופטים לקח עוד ארבעה חודשים לבדוק. תוסיפו לזה עוד חודש וחצי עד שהגשתי את התיקונים (שהיו ברמת הטקסט, כלומר שום דבר קריטי, אבל היו הרבה מהם), ועוד שבועיים לקבלת האישור הרשמי.


להתראות אוניברסיטה, עד הטקס בשנה הבאה.

נכתב על ידי , 10/8/2013 18:20   בקטגוריות מדע טוב, רק על עצמי לספר ידעתי, אופטימי  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סופה של תקופה


אביב 2006 – "ראיון עבודה" בירושלים עם מנחה פוטנציאלית לדוקטורט. היה בהחלט חיובי, ובסופו של דבר אפילו הוסכם על שני הצדדים שאני אצטרף למעבדה (החדשה-לחלוטין) שלה.

קיץ 2006 – מפגש ראשון של כל תלמידי המחקר, שנחגג בטיול בחיק הטבע.

סתיו 2006 – תחילת שנת הלימודים תשנ"ז. מפגש ראשון עם הבירוקרטיה של האוניברסיטה העברית. פחות טראומתי מהמצופה. יש כמה יתרונות ללהיות דוקטורנט. לא לשכוח – מעבר דירה לעיר הקודש ירושלים.

עד אביב 2008 לא קרה הרבה. המחקר התקדם בקצב-של-צב. ככה זה. עקומת הלמידה מתחילה לאט, ומתישהוא תופסת תאוצה. בין-לבין היה גם משבר מטורף, ורצון קל-עד-בינוני לפרוש מהתואר. החלטתי לתת לזה עוד צ'אנס.

אביב 2008 – כנס בקרואטיה. עם תוצאות לא-משהו, אבל כנס בחו"ל בכל זאת. היה כיף.

איפהשהוא בסוף 2008 התחלתי לעבוד על איזהשהוא פרוייקט צדדי, שהתגלה כרווחי ביותר. לא זנחתי את העבודה הראשונית, אבל קצת מיציתי אותה בשלב הזה, והגעתי מבחינתי לתוצאות שרציתי.

קיץ 2009 – כנס שני בחו"ל, והפעם לארה"ב. אם כבר טרנס-אטלנטי, אז לשלב עם קצת ניו יורק ובוסטון. הוצאה לא מבוטלת (בפרט כשמדובר בכספי שלי, ולא על חשבון הברון), אבל היה שווה כל רגע. כאן המקום לציין שבאותה תקופה פגשתי את החברה שלי. כלומר, זו שעדיין החברה שלי, זו שגרה איתי. לפניה היו בעיקר דייטים כושלים.

סתיו 2009 – קיץ 2010 היתה התקופה האינטנסיבית והכיפית ביותר של התואר. התוצאות שהוצגו בכנס בארה"ב היו רק ההתחלה, מסתבר. אחרי עוד קצת עליות וירידות (והרבה שעות של מחקר וכתיבה משולבים זה-בזה), פורסם המאמר.

2011 עמדה בעיקר בסימן בירוקרטיה, עם הרצאת הסמינר שלי (שהכנתי במשך חודשיים, נמשכה 45 דקות, ובוצעה באופן לא-רע-בכלל). המחקר המשיך לרוץ קדימה, וטיוטה של עוד מאמר החלה להיווצר לה.

ב – 2012 כבר רואים את הסוף. החלטתי לפנק את עצמי בעוד כנס (אחרי שב – 2011 סירבתי לנסוע ליפן אחרי רעידת האדמה שם). נסיעה לדבלין, ללא שהיה לפני או אחרי, אבל המקום מהמם. במקביל לעבודה על התזה, גם הרציתי בכנס קטן בארץ – פעם ראשונה.

ובינואר 2013, אחרי לא-מעט זמן, ולא מעט גרסאות (החלקים החשובים של התזה עברו, כל אחד, 15 גרסאות בממוצע עד שהמנחה שלי היתה מרוצה), התזה הוגשה.

הרגשת ריקנות קלה אפפה אותי. היא התחלפה מהר מאוד בהמון סידורים אחרים – החל בארוחת הפרידה למעבדה שלי (שלקח לי יומיים להכין, כללה מאפים כשרים למען דוסיות המחמד של המעבדה, מוקפץ של כדורי בשר עם אורז וירקות בכמות מסחרית, מוסים בשלושה צבעים ופרלינים בשלושה צבעים), וכלה בנסיעה לבריסל (שעליה יבוא פוסט נפרד כשיהיה לי זמן להסתכל על התמונות). ואם זה לא מספיק – הרי שהתקבלתי לעבודה שרציתי. תשע שעות ביום אינטנסיביות מול מחשב זה מאוד שונה מאשר במעבדה, כשיש מדי פעם זמן להפסקות מתודיות.

מרשמים אני כבר לא אתן בגלגול הזה. אבל בעתיד הלא-מאוד-רחוק, אם הכל יילך כשורה, יהיה לי תואר "דוקטור". 

נכתב על ידי , 5/2/2013 21:18   בקטגוריות מדע טוב, רק על עצמי לספר ידעתי  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
25,669
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , סטודנטים , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפרופסור קתרוס אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פרופסור קתרוס ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)