לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

רואה וכמעט אינו נראה

מכירים את האנשים האלה, שתמיד מסתכלים מסביב על אנשים אחרים? אלה, שתמיד כשמביטים בהם הם מביטים בחזרה? אני כזה. מה שאומר, שיש לי לא מעט דעות על לא מעט נושאים. החלטתי שאני צריך להגיד את מה שיש לי לומר. אתם מוזמנים להצטרף ולהגיב.

כינוי: 

בן: 45





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: ,. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

כך תכינו פסטה בולונז


זה לא שלא הייתי יכול לכתוב "ספגטי בולונז" ולסגור עניין – אבל זה השם המדוייק של המתכון (כמו שהוא נלקח מספר המתכונים שהשתמשתי בו). אגב, זו גם פסטה All-in-one – מה שאומר שלא מכינים רוטב בנפרד ושופכים על הפסטה.

זה הולך ככה:

קוצצים בצל אחד וגזר אחד (במתכון המקורי כתוב גם סלרי. ויתרתי, אבל אני מניח שיש לו סיבה להיות שם).


 

מטגנים בכף אחד של שמן זית עד שהירקות מתרככים.


 

מוסיפים חצי קילו בשר טחון, מטגנים תוך-כדי-ערבוב עד לקבלת צבע חום בהיר. מפרקים את הבשר לחתיכות קטנות בתהליך.


 

מוסיפים 400 גרם עגבניות קלופות, 400 גרם רסק עגבניות, ושתי כוסות מים, עד לרתיחה. אחר-כך מוסיפים כוס וחצי פסטה ומנמיכים את האש (כן, גם לי זה לא נשמע הגיוני. הוספתי משהו כמו ארבע וחצי כוסות מים וארבע כוסות פסטה). מערבבים כל הזמן (כדי למנוע הידבקות) למשהו כמו רבע שעה.


 



בעקרון בשלב הזה מתבלים ואוכלים. אני סתם הכנסתי למקרר. יצא לא רע בכלל (אני סתם מרוצה כי סופסוף בישלתי משהו רציני חוץ מקינוחים).

נכתב על ידי , 18/1/2010 21:29   בקטגוריות אוכל, קדימה אוכל, אלף מלים, רק על עצמי לספר ידעתי  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כך תכינו עוגה בשלושה צבעים, דו-מוסית


יש להצטייד מראש בליקר מוקה (סירופ של מים, סוכר, קפה, שוקולית ותמצית וניל, ותאמינו-או-לא –וודקה) ובליקר וניל (סירופ של מים וסוכר, מקל וניל, וודקה). גם אייריש קרים צריך – אבל אותו יותר קל להשיג. את השניים הנ"ל הכנתי בעצמי. בעקרון, אני מתאר לעצמי שאפשר להחליף את הליקרים באחרים. אבל שילוב הטעמים פשוט יוצא נחמד. אולי פעם אני אנסה עם דברים אחרים.

 

שכבה ראשונה: גנאש שוקולד מריר-אייריש קרים: מרתיחים שמנת, מוסיפים שוקולד מריר ואייריש קרים, ומקפיאים (במקרה שלי, לתוך תבנית סיליקון).


 

שכבה שניה: מקציפים שמנת (שימו לב לצעצוע האחרון שקניתי, אי שם באפריל) לקצפת רכה, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר.


 



 

בינתיים, מרתיחים שמנת ומוסיפים שוקולד חלב וליקר מוקה. מוסיפים את הקצפת לקבלת מוס, ומערבבים היטב.






 

מוזגים על שכבת השוקולד המריר (שקפאה-למוות ביום הקודם).

 

שכבה שלישית: שוב מקציפים שמנת ומכניסים למקרר. בינתיים מרתיחים שמנת, ומוסיפים שוקולד לבן וליקר וניל. מוסיפים את הקצפת, מערבבים היטב, ומוזגים על שכבת שוקולד החלב, שגם היא הספיקה לקפוא ביום הנוסף.


 

אחרי שכל העסק קופא, זה נראה ככה:


 

לסיכום התהליך: 900 גרם שוקולד, חמישה מיכלי שמנת, המון ליקר (כף אייריש קרים, בערך חמש כפות ליקר מוקה, ושבע כפות ליקר וניל – כי הם יחסית חלשים יחסית לשוקולד ורציתי שירגישו אותם), והרבה אורחים מרוצים באירוע החנוכה המשפחתי.

נכתב על ידי , 12/12/2009 18:44   בקטגוריות אלף מלים, אוכל, קדימה אוכל, רק על עצמי לספר ידעתי  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תמונות של אוכל ואלכוהול


מזמן לא שמתי כמה תמונות כאן, אז הנה.

הכל התחיל כשאמא סיפרה לי שהיא בדיוק קטפה לימונים מהעץ בגינה. לי זה הזכיר שיש לי עוד רבע ליטר וודקה לא מנוצל, אז למה לא להכין למונצ'לו. באתר הזה, מסתבר, יש מתכון לא רע. חוץ מהעובדה שהייתי צריך לחלק הכל בשש (כי המתכון מתייחס לליטר וחצי של וודקה), הכל בסדר.

אז מתחילים בקליפות לימון (כמה שאפשר ללא החלק הלבן בכלל), בערך מארבעה לימונים (או חמישה קטנים, במקרה שלי), ומוסיפים, כאמור, רבע ליטר וודקה.

אחרי שבוע, זה נראה ככה:




 

בינתיים זה רק אלכוהול וקליפות לימון. עכשיו מכינים סירופ של מים וסוכר (לכמות שלי, בערך שני שליש כוס מים, שני שליש כוס סוכר), ומוסיפים, גם כדי להוסיף קצת מתיקות, וגם כדי לדלל קצת את אחוזי האלכוהול.  עוד שבוע אני אדע איך זה יצא.

והנה משהו שכבר נאפה ונאכל לפני חודשיים-שלושה, פחות או יותר, ולא היה לי זמן להתעסק איתו – רולדת שוקולד-מוקה. אני אשים פה רק תמונה אחת, של התוצר הכמעט-סופי, לפני ההקפאה האחרונה והציפוי בעוד שוקולד:



 

כאמור, זה נאכל עד-תום, ללא תופעות לוואי (אולי חוץ מהרעלת שוקולד, זאת אומרת) מיוחדות.

אני די מרוצה מההתקדמות, גם לכיוון האלכוהול. הליקר הקודם שהכנתי (ליקר וניל) נבדק על שוקולד לבן, וזה יצא לא רע. אני חושב על ליקר מוקה. חוצמזה, אני גם רוצה להתקדם לדברים-שאינם-קינוח. נראה אם זה יצליח.

נכתב על ידי , 14/11/2009 11:21   בקטגוריות אוכל, קדימה אוכל, אלף מלים, רק על עצמי לספר ידעתי  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
25,669
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , סטודנטים , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפרופסור קתרוס אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פרופסור קתרוס ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)