מזל טוב! החלטתם להתחתן. עכשיו מתחיל שלב
הארגונים.
בשלב הראשון, ארגנו לכם רשימת מוזמנים (של שני הצדדים יחד, ועם החברים). בעוד
שרשימות כאלה נועדו להשתנות, לפחות תקבלו מושג על כמות האנשים שתוזמן. למה זה חשוב?
כדי שתוכלו להתחיל לחפש אולם. אם החתונה קטנה, לא תרצו (וגם אף אחד לא יסכים) אולם
שמתאים לאירועים המוניים, ולהיפך.
אז אחרי שהבנתם שיש לכם (200, 300, 500, השלימו את החסר) איקס אנשים,
תחשבו גאוגרפית איפה למקם את האירוע. אחרי שהבנתם את גבולות הגזרה שלכם, לכו ל – mit4mit (האתר הכי מוצלח שראינו, אבל יש גם אחרים) ותחפשו
אולם מתאים. לפני שאתם מתנפלים על אולם עם המלצות חמות באיזור המתאים, תיכנסו גם
לאתר משרד הפנים (http://www.moin.gov.il/OfficeUnits/BuildingSupervisionNationalUnit/Pages/GaneyIruim.aspx) ותוודאו שלאולם שהתעניינתם בו יש רשיון. יכול להיות שאם לא,
מדובר ברשיון זמני שפג תוקפו או סתם בעיות בירוקרטיות. מצד שני, יכול להיות (כמו
ששמעתי מיד-שניה-אבל-אמינה) שיהרסו את האולם ביום החתונה, וגם את זה אתם לא רוצים.
בחירה שלכם.
אגב, במקום לרדוף אחרי ספקים ושאר-ירקות, לכו ל – "צור קשר"
שלהם באתר. אם הם לא חוזרים אליכם, רוב הסיכויים שאתם לא מתאימים להם (תאריכים
תפוסים, כמות קטנה מדי של אנשים וכו'). אם אתם ממש מתעקשים, תתקשרו אתם אליהם. אני
הייתי בדעה שהם צריכים לרדוף אחריי. באופן כללי זה עבד.
כשאתם הולכים לראות אולמות, קחו איתכם איזה מבוגר אחראי. לא בגלל שאתם לא
רציניים, אלא בגלל שתקבלו עוד חוות דעת על המקום. בכל זאת, רוב הסיכויים שיהיו שם
לא מעט אנשים מבוגרים יותר מכם. זה יהיה גם הזמן הנכון לשקול אם אתם רוצים חתונת
שישי-צהריים. זה נוטה להוזיל מאוד את המחיר, עם הסיכון שהאירוע יהפוך לסוג של
מסיבת קוקטייל. כמובן שגם היום בשבוע והחודש ישפיעו פלאים על המחיר. תנו להם
להסביר לכם את הכל בהרחבה. אלה אנשי מקצוע, והם בדרך כלל לא מפספסים פרטים. כדאי
לוודא שהמחירים כבר כוללים מע"מ, ומה בדיוק כוללות חבילת העיצוב וחבילת
התאורה וההגברה. יש שם נטייה מצערת לתת פחות מדי דברים בחבילה הבסיסית, ואז צריך
לשדרג אותה כהוגן.
לעתים קרובות למדי, אולמות באים עם קייטרינג משלהם. במקרה כזה, העבודה
שלכם תהיה קלה יחסית. ולפעמים תוכלו לבחור (מתוך קבוצה שהיא יותר גדולה מאחד). בכל
מקרה, אחרי שהתבייתם על אולם, הגיע זמן הטעימות. שני טיפים: אל תבואו שבעים,
ותביאו איתכם עוד כמה אנשים, רצוי לפחות שניים בגיל ההורים, כי גם למבוגרים מגיע
לאכול משהו טעים. אגב, יש המון מקום למיקוח, בעיקר בסגנון של "טוב, אז נפרגן
לכם בעוד מנה בקבלת פנים". אגב, שם נתקלתי בפעם הראשונה במונח "אפטר-פארטי",
במובן של עוד אוכל (ממש בשרי) שמוגש באמצע הריקודים. מסתבר שזה בשביל שאנשים יוכלו
להמשיך לשתות בלי להשתכר. תצטרכו להחליט אם זה מתאים לכם או לא. בר אלכוהול (תוצרת
חוץ) במקרה שלנו כבר הגיע עם הקייטרינג, אבל פה ייתכן שתצטרכו להוציא עוד קצת כסף
מהארנק (משהו כמו עוד עשרה-עשרים שקלים לאורח). בענייני אלכוהול, ניתן גם לשדרג
עצמאית את הבר בדרך כלל. ייתכן ותצטרכו לשלם "דמי חליצה" או משהו כזה
בשביל בקבוקים שהבאתם והבר פותח. תשקלו גם לשים איזה חבר אחראי שיבדוק מה קורה עם
הבקבוקים האלה בזמן אמת.
בחלק ב': עוד ספקים.