קדירת בשר לחורף קר

(הצילום בהשראתה של ש"צה)
750 ג' בשר אסאדו חתוך לקוביות
שמן זית
1-2 כוסות יין אדום
2 בצלים רגילים חתוכים לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
1.5 ראשי שום, מופרדים לשיניים וקלופים
2 בטטות חתוכות לריבועים
2 תפ"א חתוכים לריבועים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
מלח
קומץ טימין (קורנית) טרי קצוץ
3 פטריות חורש טריות מקולפות ופרוסות
כמה פטריות פורצ'יני מיובשות
חופן עגבניות שרי מיובשות
4-5 עלי דפנה
2 תמרים
2 שזיפים מיובשים
2 מישמישים מיובשים
6 ערמונים (קלופים ומבושלים, יש לקנות בסופר)
שמתי כמות נאה של שמן זית בסיר ו"סגרתי" בו את חתיכות הבשר. אחרי שהן קיבלו צבע אפרפר הוספתי את הבצלים והשום, ואחרי כמה דקות ערבוב וטיגון גם את הבטטות, תפוחי האדמה והגזרים.
אחרי עוד כמה דקות טיגון וערבוב הוספתי את היין והתבלינים, ואח"כ את הפטריות (הטריות והמיובשות), השרי, הערמונים, הפירות היבשים ועלי הדפנה. וגם הוספתי עוד קצת טימין טרי קצוץ.
הוספתי מים עד לכיסוי כל תכולת הסיר, ערבבתי טוב טוב והרתחתי.
כיוון שהסיר היה טיפה קטן לכמויות שעשיתי לא היתה לי אפשרות נוחה לאסוף בכף את הקצף שנוצר בעקבות הרתיחה (ושאמרו לי שאני צריכה לנקות), אז השתמשתי בנייר סופג. נססטי איז דה מדר אוף אינוונשיין, עבד יופי.
הנמכתי את חום הפלטה (יש לי כיריים) ונתתי לסיר להמשיך לבעבע עדינות עם מכסה חצי סגור.
בן זוגה של אחותי, שממנו לקחתי את המתכון הבסיסי לקדירה הזאת, מבשל אותה עם מכסה פתוח. לא כ"כ אופציה כשיש חתול בבית, אבל נראה שגם מכסה חצי פתוח עושה את העבודה.
שעה לתוך הבישול, ואחרי שיחה קצרה עם המעדומה כפרעליה, שכמובן כללה, בין היתר, דיסקוס המוזה הקולינרית שנחה עלי, החלטתי לשעות לעצתה והוספתי עוד תפ"א ובטטה, חתוכים לקוביות.
לפני כמה דקות החלטתי לטעום את היצירה (שבינתיים מבעבעת כבר כמעט שעתיים), וחוץ ממחסור קל במלח זה היה לגמרי יאאמי!
אז הוספתי מלח, וסחטתי קצת לימון פנימה, עוד ערבוב מסיבי (לא קל לערבב את המסה הזאת), ואני אחזור לבדוק אותו עוד חצי שעה שעה.
עדכון סופי: יצא מצויין. הבשר רך כמו חמאה, הטעמים מתקתקים, ליבי טוב ביין וחם ונעים לי בבטן.