והיום בשבוע האוכל סוכריייוות !

סוכריה :
סוכרייה היא ממתק, עשויה בדרך כלל מתערובת של סוכר, מים, חומרי טעם שונים וצבעי מאכל.
סוכריות מיוצרות בהמסת סוכר במים או בחלב עד שהופך לסירופ. הסירופ מורתח עד שמגיע למצב המבוקש או עד שנוצר קרמל. התוצר נקרא סוכרייה, טופי וכדומה, על פי מסיסותו והתוספים השונים שמוסיפים לממתק.
המרקם של הממתק נקבעת על פי ריכוז הסוכר. כסירופ הסוכר מחומם הסוכר עד כדי רתיחה, כתוצאה מזה המים מתאדים, ריכוז הסוכר עולה ונקודת הרתיחה עולה גם כן. על פי רמת הטמפרטורה נקבע ריכוז הסוכר, ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר כך ריכוז הסוכר גבוה יותר והממתק קשה יותר.
השמות נובעים מהתהליך אשר השתמשו בו כדי לבדוק את מצב הסירופ בתקופות בהן לא ניתן היה לקנות מד-חום: כפית קטנה מלאה בסירופ הייתה נשפכת למים קרים ועל פי מצב העיסה שהתקבלה נודע מה מצב הסירופ, חוטים ארוכים העשויים סוכר נוקשה נקראו "סיבים" והגושים החלקים נקראו "כדורים", הקושי של הסוכר במצב של ה"סדק" והקור של המים גרמו לגוש להיסדק.
שיטה זו משמשת כיום במספר מטבחים. מד-חום הרבה יותר נוח, אבל הוא לא מותאם אוטומטית לתנאים המקומיים, בניגוד לשיטה הישנה של המים הקרים.
כאשר הסירופ מגיע ל- צלזיוס או יותר, מולקולות הסוכרוז מתפרקות לפחמימות פשוטות יותר ויוצרות חומר בצבע ענבר הנקרא קרמל.

תמונות לעיצובים של סוכריות, לשימוש אישי בלבד!!!!




פיקסליים :













מבצע :
עדיין מבצע המנויים תקףף! D:
ומתכונת השבוע ... מאחורי ה:
1-
2-
3-
4-
5- 
פנוים:1 3 4
תפוסים:5 2

שבוע הבא -
ספיישל 100 פוסטים 1!!!!
מי שלא בא -
יולוך בתחחחתתת!!!

עד הפעםם ,
ביום שבת נכריז על הזוכים בכל תחרויות השבוע.