יום ה- עווגוות P:

אוקי ,
מה זה עוגה ?
עוה היא מאכל מתוק ואפוי, ומהווה קטגוריה בתחום הקנדטוריה.
בעברית הקדומה המונח "עוגה" ציין מאכל עגול: "עוג" ו"חוג" שניהם פעלים המקושרים לעיגול. בניגוד לעוגה בת ימינו, שהיא לרוב קינוח, בני ישראל לקחו עמם בצאתם ממצרים "עגת מצות כי לא חמץ" (שמות יב, לט), כלומר מאפה הדומה יותר לפיתה. בקונדיטוריות כיום עוגות נאפות בתבניות בעלות צורות מגוונות, ויכולות אף להיות מבנה המורכב מכמה צורות.
עוגות נתפשות כמתוקות בדרך כלל, וממותקות לרוב בעזרת סוכר או ממתיקים מלאכותיים, אך קיימים גם מאפים מלוחים שלעתים מתקראים עוגה.
מויקיפדיה.

סוגי עוגות:
עוגה בחושה היא עוגה בה רובם המוחלט של מרכיביה מעורבלים יחד במערבל מזון. בדרך כלל הכנת עוגה זו מתחילה בערבול החמאה והסוכר כשבהדרגה מוספים הביצים,חומרי הטעם ולבסוף הקמח.
עוגת תופין (נקראת גם עוגת ספוג או טורט) היא עוגה המכילה כמות גדולה של קצף ביצים במטרה להחדיר אויר לבלילת העוגה כך שתהיה אוורירית יותר. עוגות תופין יוצאות גבוהות וקלות במרקמן ואפשר למלא אותן ולצפות אותן בקרמים וקצפות וכך ליצור עוגות מפוארות.
רולדה היא עוגת תופין שנאפתה בתבנית שטוחה, וגולגלה יחד עם מילוי קרם, קצפת או ריבה תוך ניצול גמישותה, המושגת באמצעות קצף הביצים.
פאי היא עוגה שטוחה ונמוכה שבסיסה בצק פריך והיא ממולאת בפירות, קרמים או קצפת. לרוב נאפית בשני שלבים: ראשית הקלתית (בסיס הבצק) נאפית בצורת קערה עד לקשיות בינונית, ואז נכנס המילוי והעוגה חוזרת לאפיה מלאה.
עוגת שמרים היא עוגה המבוססות על בצק שמרים. עוגות אלה הן כבדות ועשירות, בעלות ריח ייחודי, ונשמרות היטב בקירור.
מאפין הוא עוגה אישית הנאפית בתבנית שקעים.
סופלה מתוק הוא מאפה תפוח שבסיסו חלבוני ביצים מוקצפים המקים לו את מרקמו וגובהו.
קלאפוטי היא עוגה צרפתית העשויה מפירות אפויים בבלילה נוזלית ועשירה.
עוגות ללא אפייה הן עוגות שמתבססות על מוצר אפוי מוכן כגון בישקוטים או ביסקוויטים והכנתן אינה כוללת כלל אפייה.
פחזניות הן עוגות קטנות על בסיס בצק רבוך הנהנות ממרקם אוורירי במיוחד ובדרך כל ממולאות בקרם או קצפת.
גם מויקיפדיה.

מתכון טעים לעוגות:
טוב, יש שתי אפשרויות להכנת עוגות.
א. לקנות בחנויות את התערובת מוכנה,
לדעתי,זה יותר נוח , קליל ופחות עבודה .
לתערובת צריך להוסיף ביצים , שמן ומים וזהו העוגה מוכנה..
היא גם מאוד טעימה ויחסית זולה לכל התערובת.
היא עולה בסביבות 15- 25 ש"ח..
יש את פילסברי (באנגלית) ויש את עוגות אוסם,
שתיהן טעימות ומאוד מומלצות !!!
ב.
http://www.opinion.co.il/shtrudel/index.asp?cat=b&page=1
קישור לאתר של מתכון להכנת עוגת שוקולד.
אני לא ניסיתי אותה, אבל שווה לנסות .
מי שמנסה שיגיד לנו .
מאוד נשמח.. (הוא יקבל לינקוק בגודל 14 בשתי הפוסטים )!!!

פיקסלים :
(עוד במבצע..)





תמונות :





מבצע:
1-
2-
3-
4-
5- 
פנויים: אפחד D:

האממ.. מחר יום חדש,
יום אוכל חדש P: הפפתעה חח =]
השקענו המון בפוסט הזה ,
ובכלל בכל השבוע .
ובגלל שכל יום יש לנו פוסט , אנחנו נצטרך שתגיבו הרבה ..
קרדיט
1 , ויקיפדיה. 2
*
שוב מזכירות ,
את הפרסים מהתחרויות נפרסם רק ביום שבת ,
בסוים הספיישלP:
- בקשר להזמנות ,
אנחנו מעלות את כל ההזמנות ביום שבת הזה !!
אם זה כ"כ דוחף,
תנו לנו את האימל\איסי\מסן שלכם
ונשלח לכם.
סליחה,
נאמי P: