לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

נאמי עזרים


בלוג עזרים, עיצובים וביקורות [=

Avatarכינוי: 

בת: 31





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2007    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2007

יום גלידה +פרו :P


יום הגליידה !(:

היי,

אוקי .

היום הוא יום הגלידה .

שבוע הבא הוא שבוע ה100 פוסטים !!!!!!!!! P:

 

אוקי .

מזה גלידה?

גלידה היא מאכל קפוא על בסיס חלב או מים, המשמש כמרכיב בקינוחים קפואים שונים.

מויקיפדיה P:

מהו מקור השם ? ומי המציא אותו ??

את המילה גלידה הגה אליעזר בן יהודה על-פי השורש ג-ל-ד, אותה יצר מהמילה "גליד" במשקל "לביבה". המילה העברית העתיקה "גליד" מתייחסת בעקרון לנוזל שהתקרש - "גליד קרח". באיטליה, הנחשבת למקור הגלידה כפי שאנו מכירים אותה כיום, המילה היא "ג'לאטו" אם כי ספק גדול הוא אם יש קשר למונח העברי הקדום.

גם מויקיפדיה

איך מכינים גלידה (לא לנסות בבית !! P: )

תהליך הכנת הגלידה מורכב מהכנת קרם אנגלז מתובל (הקצפת חלמונים וסוכר, הרתחת חלב או שמנת וחימום מבוקר עד להסמכה), הוספת מרכיבי טעם רצויים ועיבוד במכונת גלידה, או לחילופין הקפאה והקצפה (או ערבול) לסירוגין של הקרם עד לקבלת המרקם הרצוי.

גם גם מויקיפדיה

פיקסלים:

 

תמונות:

   

 

   

 

   

 

   

מבצע:

1-2-  3-  4-   

תפוסים :

1- קנדי .

2- קשת

3- עדי המעצב(נ)ת

4- יערה

פנויים :

אין D:

333>

 

 

קרדיטים:

1 , ויקיפדיה

 

נכתב על ידי , 28/11/2007 20:17  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ישישישיששישש !! ~ ב-7/12/2007 12:19
 



יום העוגוות ! + פרו


יום ה- עווגוות P:

אוקי ,

מה זה עוגה ?

עוה היא מאכל מתוק ואפוי, ומהווה קטגוריה בתחום הקנדטוריה.

בעברית הקדומה המונח "עוגה" ציין מאכל עגול: "עוג" ו"חוג" שניהם פעלים המקושרים לעיגול. בניגוד לעוגה בת ימינו, שהיא לרוב קינוח, בני ישראל לקחו עמם בצאתם ממצרים "עגת מצות כי לא חמץ" (שמות יב, לט), כלומר מאפה הדומה יותר לפיתה. בקונדיטוריות כיום עוגות נאפות בתבניות בעלות צורות מגוונות, ויכולות אף להיות מבנה המורכב מכמה צורות.

עוגות נתפשות כמתוקות בדרך כלל, וממותקות לרוב בעזרת סוכר או ממתיקים מלאכותיים, אך קיימים גם מאפים מלוחים שלעתים מתקראים עוגה.

מויקיפדיה.

סוגי עוגות:

עוגה בחושה היא עוגה בה רובם המוחלט של מרכיביה מעורבלים יחד במערבל מזון. בדרך כלל הכנת עוגה זו מתחילה בערבול החמאה והסוכר כשבהדרגה מוספים הביצים,חומרי הטעם ולבסוף הקמח.

עוגת תופין (נקראת גם עוגת ספוג או טורט) היא עוגה המכילה כמות גדולה של קצף ביצים במטרה להחדיר אויר לבלילת העוגה כך שתהיה אוורירית יותר. עוגות תופין יוצאות גבוהות וקלות במרקמן ואפשר למלא אותן ולצפות אותן בקרמים וקצפות וכך ליצור עוגות מפוארות.

רולדה היא עוגת תופין שנאפתה בתבנית שטוחה, וגולגלה יחד עם מילוי קרם, קצפת או ריבה תוך ניצול גמישותה, המושגת באמצעות קצף הביצים.

פאי היא עוגה שטוחה ונמוכה שבסיסה בצק פריך והיא ממולאת בפירות, קרמים או קצפת. לרוב נאפית בשני שלבים: ראשית הקלתית (בסיס הבצק) נאפית בצורת קערה עד לקשיות בינונית, ואז נכנס המילוי והעוגה חוזרת לאפיה מלאה.

עוגת שמרים היא עוגה המבוססות על בצק שמרים. עוגות אלה הן כבדות ועשירות, בעלות ריח ייחודי, ונשמרות היטב בקירור.

מאפין הוא עוגה אישית הנאפית בתבנית שקעים.

סופלה מתוק הוא מאפה תפוח שבסיסו חלבוני ביצים מוקצפים המקים לו את מרקמו וגובהו.

קלאפוטי היא עוגה צרפתית העשויה מפירות אפויים בבלילה נוזלית ועשירה.

עוגות ללא אפייה הן עוגות שמתבססות על מוצר אפוי מוכן כגון בישקוטים או ביסקוויטים והכנתן אינה כוללת כלל אפייה.

פחזניות הן עוגות קטנות על בסיס בצק רבוך הנהנות ממרקם אוורירי במיוחד ובדרך כל ממולאות בקרם או קצפת.

גם מויקיפדיה.

מתכון טעים לעוגות:

טוב, יש שתי אפשרויות להכנת עוגות.

א. לקנות בחנויות את התערובת מוכנה,

לדעתי,זה יותר נוח , קליל ופחות עבודה .

לתערובת צריך להוסיף ביצים , שמן ומים וזהו העוגה מוכנה..

היא גם מאוד טעימה ויחסית זולה לכל התערובת.

היא עולה בסביבות 15- 25 ש"ח..

יש את פילסברי (באנגלית) ויש את עוגות אוסם,

שתיהן טעימות ומאוד מומלצות !!!

ב.

http://www.opinion.co.il/shtrudel/index.asp?cat=b&page=1

קישור לאתר של מתכון להכנת עוגת שוקולד.

אני לא ניסיתי אותה, אבל שווה לנסות .

מי שמנסה שיגיד לנו .

מאוד נשמח.. (הוא יקבל לינקוק בגודל 14 בשתי הפוסטים )!!!

פיקסלים :

(עוד במבצע..)

a white cake with strawberry frosting, adorned with marzipan berry fluffs, liquered strawberries, sugary sweethearts along the border, and a meringue berry cream topping. Give it to your valentine this year! a white cake with strawberry frosting, adorned with candied raspberries and sprigs of mint, lined with bittersweet chocolate morsels. a white cake with strawberry frosting, strawberry yogurt, and garnished with strawberries~!   happy 16th birthday to me!!!!!!! (9/25) a cake glazed in strawberry Fondant, adorned with freshly picked strawberries and marzipan dots a tiered cake glazed in strawberry Fondant, dressed in pink candy hearts and a pretty little pink bow. garnished with a tiny little chapel and a heart talisman. give this to the one you love this valentine's day! the tartlet i made, based off a piece of stationary i have. yummy~ a woodland fairy cake, complete with fresh raspberries, sprigs of mint, and a yogurt topping a cake glazed in strawberry Fondant, adorned with candied rose petals and a rock candy starflower, topped with a sugary meringue~ strawberry jam filling.

aesthetics no tame no neo cakes~! this is a cake base in vanilla frosting. aesthetics no tame no neo cakes~! this is a cake base of white cake substanceness. aesthetics no tame no neo cakes~! this is a cake base of chocolate cake substanceness. a base for making the cake of your dreams a new base!! >>white cake with strawberry frosting aesthetics no tame no neo cakes~! a super-yummy whipped-cream filled cake with glazed mandarin oranges and strawberries plopped on top. aesthetics no tame no neo cakes~! a dark-chocolate smothered chocolate cake, topped with semi-sweet chips and luscious raspberries, finished off with a super-rich portion of whipped cream. aesthetics no tame no neo cakes~! happy birthday! never sounded so sweet... strawberries and whipped cream on top, with strawberries and whipped cream in the center make for a day to remember. aesthetics no tame no neo cakes~! a solid white chocolate shell coats a deliciously moist center. white chocolate treats prancing on top, silver-leafed designes frolic about the sides. aesthetics no tame no neo cakes~! a gooey chewy toffee coating makes this cake an absolute no for braces, but an absolute yes for heaven! marzipan twirls and marshmallows seal the deal on top.

       

            

תמונות :

  

  

  

   

מבצע:

1-2- 3- 4-5-

 

פנויים:  אפחד D: 

האממ.. מחר יום חדש,

יום אוכל חדש P: הפפתעה חח =]

השקענו המון בפוסט הזה ,

ובכלל בכל השבוע .

ובגלל שכל יום יש לנו פוסט , אנחנו נצטרך שתגיבו הרבה ..

 

 

קרדיט

1 , ויקיפדיה. 2

 

 

*

שוב מזכירות ,

את הפרסים מהתחרויות נפרסם רק ביום שבת ,

בסוים הספיישלP:

 

 

- בקשר להזמנות ,

אנחנו מעלות את כל ההזמנות ביום שבת הזה !!

אם זה כ"כ דוחף,

תנו לנו את האימל\איסי\מסן שלכם

ונשלח לכם.

סליחה,

נאמי P:

נכתב על ידי , 27/11/2007 21:27  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מילקשייק תפוזP: ב-25/3/2008 23:18
 



יש לנו פרו + שבוע האוכל בנאמי - סוכריות .


והיום בשבוע האוכל סוכריייוות !

סוכריה :

סוכרייה היא ממתק, עשויה בדרך כלל מתערובת של סוכר, מים, חומרי טעם שונים וצבעי מאכל.

סוכריות מיוצרות בהמסת סוכר במים או בחלב עד שהופך לסירופ. הסירופ מורתח עד שמגיע למצב המבוקש או עד שנוצר קרמל. התוצר נקרא סוכרייה, טופי וכדומה, על פי מסיסותו והתוספים השונים שמוסיפים לממתק.

המרקם של הממתק נקבעת על פי ריכוז הסוכר. כסירופ הסוכר מחומם הסוכר עד כדי רתיחה, כתוצאה מזה המים מתאדים, ריכוז הסוכר עולה ונקודת הרתיחה עולה גם כן. על פי רמת הטמפרטורה נקבע ריכוז הסוכר, ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר כך ריכוז הסוכר גבוה יותר והממתק קשה יותר.

השמות נובעים מהתהליך אשר השתמשו בו כדי לבדוק את מצב הסירופ בתקופות בהן לא ניתן היה לקנות מד-חום: כפית קטנה מלאה בסירופ הייתה נשפכת למים קרים ועל פי מצב העיסה שהתקבלה נודע מה מצב הסירופ, חוטים ארוכים העשויים סוכר נוקשה נקראו "סיבים" והגושים החלקים נקראו "כדורים", הקושי של הסוכר במצב של ה"סדק" והקור של המים גרמו לגוש להיסדק.

שיטה זו משמשת כיום במספר מטבחים. מד-חום הרבה יותר נוח, אבל הוא לא מותאם אוטומטית לתנאים המקומיים, בניגוד לשיטה הישנה של המים הקרים.

כאשר הסירופ מגיע ל- 򲐺 צלזיוס או יותר, מולקולות הסוכרוז מתפרקות לפחמימות פשוטות יותר ויוצרות חומר בצבע ענבר הנקרא קרמל.

תמונות לעיצובים של סוכריות, לשימוש אישי בלבד!!!!

   

  

  

   

פיקסליים :

    

 

מבצע  :

עדיין מבצע המנויים תקףף! D:

 

ומתכונת השבוע ... מאחורי ה:

1-  2- 3-  4-  5- 

פנוים:1 3 4

תפוסים:5 2

שבוע הבא -

ספיישל 100 פוסטים 1!!!!

מי שלא בא -

יולוך בתחחחתתת!!!

עד הפעםם ,

 

ביום שבת נכריז על הזוכים בכל תחרויות השבוע.

נכתב על ידי , 26/11/2007 21:00  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של =) ב-1/12/2007 17:23
 



לדף הבא
דפים:  

6,190
הבלוג משוייך לקטגוריות: אינטרנט , מגיל 14 עד 18 , הדרכה ועיצוב לבלוגים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצוות נאמי [: אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צוות נאמי [: ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)