קראתי אצל טליק פוסט מקסים על אוכל ומשפחה והקשר בניהם,
ועל פי בקשתו בסוף הפוסט אני אכתוב על אוכל והמשפחה שלי...
אז אחרי שהשראתי את העוף בתבלינים כדי להכניס עוד מעט לתנור, אזכר בבית אמא וסבתות..
אני באה מבית בו בשלו, הרבה...
אמא שלי היא אחת הבשלניות הכי טובות שיש, והיא למדה את זה מסבתא שלי.
סבתא היתה עושה הכל...
אוכל, ועוגיות ומרצפן ובורקס ו- הכל בבית כולל הבצק עלים של הבורקס.
והכל היה מדוייק להפליא וטעים wow כמה טעים.
אני זוכרת את עצמי עוזרת לה, קורצת עיגולים לבוריקטס מחצילים,
קולפת איתה ביחד שקדים למרצפן,
בוזקת קינמון על הסוטלצ' (דייסה מאורז טחון...)
עם סבתא הלכתי לקניות בשוק, והיא לימדה אותי לבחור את הירקות הכי טובים...
תסתכלי היא אמרה לי, את זה שנראה לך שאת רוצה לאכול, זה האחד שתכניסי לסל,
עד היום ככה בדיוק אני בורחת ירקות ופירות.
הייתי מגרדת עגבניות ובצל לשעועית ירוקה...
שוטפת את הפזי (מנגולד) לבורמס - הם בורקס בצורת שבלול הממלואים בפזי עם גבינות.
היא היתה מכינה ביסקוצ'וס מבצק שמרים - הן עוגיות מלוחות ולנו לילדים היתה מכימה בצורת
פשריקה (ציפור - בלדינו)
אהבתי, מאד אהבתי לעזור לה במטבח.
ולא כל כך אהבתי לנקות אחרי הבישול.....
מצד אבי סבתא היתה מכינה את הקובה הכי טעים בעולם,
ואני שקצת פחות אהבתי את זה כילדההיתה מכינה דג ממש טעים,
במיוחד עם חלה טריה.
סבתא גם היתה מכינה ליפתן פירות מתוק מתוק עם שיזיפים.
אולי היו עוד פירות שם ואני כבר לא זוכרת.
לסבתא מצד אבא הלכנו בימי שישי לארוחת צהרים.
אצלנו בבית - בבית הרי אכלנו ממאכליה של סבתא מלכה (מהצד של אמא) וגם ממכלי שלסבתא יפה (מהצד של אבא)
בגלל שהמון נים בילנו בשליחויות שונות אמא שלי למדה מהן ולקחה גם מכל ארץ בה חיינו משהו.
אצל אמא שלי תמיד יש רוטב עגבניות מעולה לפסטה.
ותמיד יש עוגיות מנדלברוייט שלדעתי אמי למדה מדודה שלה.
תמיד ישנם ירקות מבושלים.
בחורף יש ארטישוקים בנוסח איטלקי טעים מאד - ובריא.
יש גם מרקים שונים ומשוניפ, קובה עוף ירקות, וירקות טחון, ומרק כתום, ועוד כל מיני.
אמא שלי גם היא מכינה סוגים שלי גם היא מכינה סוגים שונים של בורקסים.
ויסלטים שונים, כשהיינו צעירים יותר היא הכינה המון סלטים מבושלים, טחינה, חומוס,
כל מיני חמוצים... המלפפונים החמוצים הכי טעימים הם של אמא שלי.
אמא שלי מכינה פיצה נפלאה, ומלנזנה אלה פרמצ'אנו מעולה,
יש לי חברות ילדות שלא שוכחת את העוגות שמרים שאמי נהגה לעשות.
וכל זה עוד לפני המטעמים המיוחדים לחגים.
אצל אמא שלי אין מידות...
ההגדרות הן...
קצת מלח... כמה שסופג... לפי הטעם... ככה באצבעות, בואי אני אראה לך כמה...
ואצלי???
אז אני למדתי מאמא, ומסבתא.
וכיום אני פנויה לנסות עוד ועוד דברים.
אני מכינה פיצה טעימה, ובורקס, אבל לא כל כך אוהבת להתמודד עם בצק עלים.
לאחרונה התחלתי להכין בוריקטס של חצילים, ואתמול הם יצאו לי נפלאים.
אני מכינה פשטידת קישואים כמו של אמא וסבתא אבל... לא תמיד מצליחה להפוך אותה...
לאחרונה התחלתי להכין ממולאים.
לצערנו לאף אחד לא היה המתכון המדוייק של סבתא למרצפן, אני ניסיתי וניסיתי,
ועשיתי מתכונים שונים ומשונים,
ולבסוף,
הצלחתי לפענח את המתכון של סבתא, ככה לפחות טוענים הדודים שלי ואמי.
אני גם למדתי מאמא של אבא, למשל קניידלך שאורי מאד מאד אוהב,
וכבד קצוץ שאבא אוהב.
הרבה מתוכנים אני מוצאת באינטרנט, ובדרך כלל משנה אותם כך שחתאימו לנו.
לפני חודש בערך הייתי עם האחיינית שלי אצל הורי ויחד שתינו למדנו ממנה לגלגל את הבורמס כמו שצריך.
אני הכי הכי כייף לי להיות עם אמי במטבח וללמוד ממנה עוד ועוד.
ממש נהנתי לכתוב את הפוסט הזה.
נזכרתי בימים יפים,
בילדות, בסבתות שלי הנפלאות, בבית בו גדלתי.
ובבית בו אני מגדלת את הבן שלי.
שיהיה שבוע נפלא!!