לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שירותי גברים


הלוואי שהכל היה הרבה הרבה יותר פשוט.

Avatarכינוי: 

בן: 32

MSN: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2010    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2010

אסף הוא לא מאלה שמסתדרים טוב עם קלישאות.


הוא אוהב לאסוף, אסף. יש אנשים שיגידו שזה בגלל השם, אבל זה לא נכון. הוא אוסף כי הוא צריך.

אסף אוהב לאסוף הכל. ממש הכל - אבנים יפות, מספרי טלפון, ספרי שואה, מגזינים של פוקס. אבל הכי הרבה הוא אוהב לאסוף משפטים חזקים. משפטים חזקים גורמים לך להרגיש שאתה משהו, ככה הוא חושב. משפטים חזקים לוקחים מצב רגיל ומגעיל ועושים ממנו פרסומת לרגשות. אחרי הכל, מילים זה כל מה שיש לנו, נכון? וזה שמשהו מרשים לא הופך אותו ליותר נכון. ופעם בכמה זמן מגיע משהו שבאמת דורש מילים גדולות, ואז מתברר שכל המשפטים האלה לא שווים כלום.

אני רוצה לספר לכם משהו - אנשים מתים. אם אני אגיד לכם שאנשים לא מתים זה יהיה שקר. למען האמת הם מתים מאד. הם מתים הרבה. הם מתים סתם ככה. ואלה שעדיין לא מתו צריכים לנסות להבין מה קרה. והנה הנקודה: אנחנו עדיין שמחים. לנו עדיין כיף, ואנחנו הולכים מה זה להנות מהחופש הזה. ואם איזשהו ילד נדרס יומיים לפני הבגרות בלשון שמסמנת בשבילו את תחילת החופש, ואם הוא בטח חרש לימודים בשבוע האחרון שלו הזה. אם זה קרה זה נוראי. זה נורא ואיום וזה לא נתפס ופשוט... פשוט אין מילים. אבל אתם יודעים שבסוף אתם תחזרו למסלול הרגיל של החיים, המילים יחזרו לבטא את המצבים הרגילים והמגעילים שלכם ונו, יהיה בסדר. לכמה אנשים באזור נהרסו החיים לגמרי, ואתם יודעים שלכם לא. ולמען האמת כל הידיעה הזאת גורמת לכם להרגיש. איך לומר, לא משהו.

אין דבר יותר מכעיס מזה שאנחנו מצליחים להמשיך. יש רגעים שהעולם אמור פשוט לעצור בהם. הוא פשוט לא יכול להמשיך, זה לא הגיוני. אבל הוא כן! הוא כן! הוא כן ממשיך! ואנחנו איתו! ואין ברירה! ונשבר לי כבר מלהגיד ברוך דיין האמת. מה ברוך?! מה דיין?! מה אמת?! אתם מנסים להצדיק את אלוהים אחרי דבר כזה? אין שום סיבה נראית לעין אבל אתם יודעים שיש??? בשביל מה להתאפק? בשביל מה להשלים עם זה? זאת פאשלה! תקלה בתכנון! אלוהים טעה! אבל לא, אי אפשר להודות בדבר כזה. עדיף פשוט להגיד שכן, זה הגיוני לחלוטין שילד נדרס ככה פתאום. מה, סיטואציה של הגיון צרוף. אנחנו פשוט מטומטמים מכדי להבין את התחכומים של אלוהים, נכון? אתם קולטים כמה מפגר זה נשמע?!?!?! תפתחו את העיניים יא חבורת בוקים שטופי מוח! אין שום הצדקה! שום ברוך דיין האמת! זאת לא הדרך התמודדות הנכונה, זה טיפשי וזה לא עוזר בכלום! זה מקרה עצוב. זאת טרגדיה, כן? ועל טרגדיה מגיבים בהתאם. צורחים, מאשימים את כל העולם, דופקים את הראש בקיר ושואלים שוב ושוב "למה". הרי אם היתה הצדקה אז למה להספיד אותו בכלל? אתם יכולים לטעון באותה מידה שהגיע לו למות! וזה בטח גם כי הוא סיים את תפקידו בעולם הזה ואלוהים הגבגבר והחסוד והשפיץ והמלך לוקח אותו אליו לעולם שכולו טוב, ושאנחנו נסבול, אה? ובטח שאין שופטים את האדם בשעת כעסו, ובטח שעכשיו יקפצו להם כל המאמינים האדוקים בעולם ויגידו שעכשיו אתה עצבני ונכון זה נורא, אבל קח את הזמן ותחשוב על זה כשתירגע קצת, ולקבל בהבנה זה הכי טוב, והרי בסך הכל אלוהים מאד טוב אלינו - הוא מביא לנו אוכל ומים (שאנחנו עובדים כדי לעבוד ולהרוויח כסף ולשלם עליהם), וילדים (שאנחנו קונים מחסידות או הסיפור האמיתי), והמון רגעים של שמחה (כי אהבה צומחת רק באישור של אלוהים). אז כשקורים דברים רעים צריך להרכין את הראש בפניהם, כי הם מוצדקים. אני רוצה לראות את ממציא השיטה הזאת אומר את כל הבלבולי מוח התורניים האלה לאבלים, אבל בלי דיפלומטיה ומילים מייפות. אני רוצה שהוא יבוא ויגיד להם "שמעו קטע, זה שהילד שלכם נדרס? אז טכנית מבחינת אלוהים זה היה מוצדק ובסדר גמור. לא, תתאבלו, תתאבלו, אבל הוא לא מת סתם, היתה סיבה. אני לא יודע מה היא אבל אלוהים בטח יודע. תתעודדו".

אני יכול להמשיך עם זה שעות.

אבל למה, באמת למה?

 

ההלוויה של אמתי רון ז"ל תצא היום ב15:30 מביהכנ"ס המרכזי באלון שבות.

 

אלוהים, במידה ואתה קיים אז סחתיין - הצלחת להרוס חיים של עוד משפחה. יופי של ביצוע.

בהערכה רבה,

יהונתן.

(למקרה שלא הבנת כי היית עסוק בלהצדיק את עצמך, הייתי ציני).

נכתב על ידי , 27/6/2010 13:37  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אני... ב-11/8/2010 08:39
 





11,339
הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , מתוסבכים , אהבה למוזיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לזוג סוטים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על זוג סוטים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)