לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חיקוי לחיים



כינוי: 

בת: 53





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2011    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

פוסט שבועות ועוגה


חג השבועות עושה לי זכרונות. למרות שאני משתדלת לא להזכר ולא לשקוע, זאת הפעולה שלו עלי.

לא שקעתי ולא נעצבתי. כן, הרהרתי בזמן שטס, עוד שנה ועוד אחת.

פתחתי יומנים ישנים מהתיכון והצבא, הם מלאים באנשים שלרגע או שניים היו כל עולמי. יש כאלה שהשפיעו בצורה לא הפיכה על מי שבגרתי להיות. נזכרתי שבקיבוץ, כשהבנתי (בתדהמה מהולה בבחילה), שהבנות קוראות את היומן שלי מאחורי גבי, התחלתי לכתוב מרושע לפרקים ובעיקר מצונזר. יש עניינים שלמים שאני זוכרת אותם בפרוטרוט כמעצבים, אבל כתובה עליהם אולי שורה לקונית.

חשבתי להעלות פוסט של פרקי יומן נבחרים אבל אז הדברים נראו לי כל כך נדושים ועבשים. היא לא מעניינת אותי, ההיא מלפני שנים. גם הזכרונות, חוץ מדוק של עצב, לא רלוונטיים עוד. הצטערתי שאין לי בנות שפעם יתעניינו במחברות שלי, הבנים יעקמו את האף כפי שהם אמורים.

 

בערב שבועות קיבלתי טנא מרהיב משוק הנמל בתלאביב. משום מה הן מחבבות את הבלוג שלי, שפרסומי המזון שבו הם נטיפים נדירים של טעם, אבל אולי למשפחתיות שלי יש מספיק טעם בשבילן?

כל כך כיף לקבל תשורות לא צפויות ובנדיבות כזאת.

הטנא הגיע מתלאביב עם י. שלא ראיתי שנים. צדתי אותה מחדש לא מזמן בפייסבוק. י. היא מסוג האנשים שאחרי שבוע של חפיפה (החלפתי אותה בעבודה לפני 15 שנים), הפכנו לחברות לתמיד. מאלה שבאמת אפשר לא לדבר איתן שנים ולהיפגש מחדש באותה טבעיות של רק אתמול שתינו קפה ביחד. מצד שני, עדיף להתאמץ ולשמור על חברויות כלל לא וירטואליות, זה משתלם פי אלף.

 

 

נכון שכבר תמו עוגות הגבינה וחלפו מהעולם עד השנה הבאה, ובכל זאת.

עוגת גבינה אספרסו או כמו שקוראים לה בפורום המקטרות עוגת אסיה

אפויה וכבדה. דומה במהות לגבינה וערמונים (שמבוססת עליה). בעיני היא עוגה מושלמת.

 

11/2 כוסות  פירורי פתי בר חום

70 ג' חמאה נמסה

3 כפות שטוחות סוכר חום

לערבב יחד ולשטח על תחתית תבנית 26 + קצת דפנות

 

להביא לרתיחה

1/4 כוס שמנת מתוקה

להוסיף לה 1 כוס אספרסו כפול חזק (או 1/4 כוס קפה עם 2 כפיות קפה נמס בתוכו)

1. שוט קלואה או אייריש קרים (1 שוט = 40 מ"ל)

לשבור פנימה 200 ג' שוקולד מריר מאיכות טובה 64%-70% מוצקי קקאו

לערבב ולתת לעמוד בצד

 

בינתיים, לערבל במיקסר

750ג' גבינת שמנת

1 כוס סוכר

2 ביצים שלמות

2 חלמונים

3 כפות קמח/ קורנפלור

כשהכל אחיד (כדאי לעבור מספר פעמים עם מרית על הדפנות של הקערה)

להוסיף  3/4 כוס שמנת מתוקה (את שארית מיכל השמנת המתוקה)

לערבל עוד דקה בערך וזהו.

את תערובת הקפה-שוקולד לשפוך אל הגבינה ולערבל בצורה אחידה במיקסר את שתי התערובות.

לאפות ב170 מעלות 55 דקות, בלי לפתוח את דלת התנור. לכבות ולתת לעוגה להתקרר בתוך התנור אט-אט (אני משאירה עם דלת סגורה ללילה בתנור).

אין קלה ממנה להכנה. היא פחות לילדים וגם לא הורגת מרוב מתוק ובעיני היא עוגת גבינה מנצחת.

שווה להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.

נכתב על ידי , 12/6/2011 13:53  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאופה קטנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אופה קטנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)