לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חיקוי לחיים



כינוי: 

בת: 53





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2006    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2006

מרק שעועית שחורה חורפי (לכבושד יולי המתקרב, כן)


אין לי מושג למה יש אנדרליין לכל מה שאני עורכת כאן. קצת אין לי כח להתעסק עם המראה האסתטי/פחות אסתטי של הבלוג כרגע, עמכם הסליחה וגם המחילה.

 

פעם מזמן הבטחתי לפאצ' מרק שעועית שחורה כמו שאני עושה אותו ולא כמו שעושים באורנה ואלה או משהו כזה, פשוט כי אף פעם לא אכלתי אצל אורנה ואלה מרק שעועית שחורה. עם הזמנתה של שרה הצדקת למרק מרקים לרוב החלטתי לתרום את המרק הזה למאמץ החורפי הבא עלינו לטובה.

אז ככה.

 

משרים שעועית שחורה ללילה, נגיד נניח כוס וחצי.

מבשלים את השעועית עד שמתרככת ולעיסה ונחמדה. מי שממש לא בא לו יכול לוותר על השלב הזה ולקנות שתי קופסאות שעועית שחורה וזהו.

בנפרד צולים בתנור במשך שעה (מכוסה) ועוד חצי שעה (שישחימו), ממיטב ירקות העונה החביבים עליכם קלופים, בחתיכות גדולות ולא מושקעות (רבעים או שישיות), אחרי שעברו בקערה גדולה וקיבלו מסאז' בשמן זית (לא צריך מיליון שמן זית, אפשר לעשות את המרק הזה דל מאוד בשומן ורב ויטמינים וערכים תזונתיים אחרים למי שמתעניין בקונספט הנ"ל) ומלח גס, עם איזה ירוקים שאוהבים מעל כדי לתת עוד קצת טעם (למשל רוזמרין או מרווה למי שאוהב).

אני צולה-

סלרי – עלים ושורש

שורש פטרוזיליה

שומר

גזרים

בצל

כמה שיני שום שאוהבים (למשל 6 גדולות)

שלוש או ארבע עגבניות

בטטה/דלעת

קישואים

אפשר להוסיף או להוריד כראות עיניכם וחיבותיכם הפרטיות לירק זה או אחר. למשל כרובית תהיה נחמדה מאוד במרק, חציל הרבה פחות. העגבניות חשובות ולדעתי גם הכתומים שנותנים נעימות מתקתקה, וכמובן השורשים, שאני אוהבת מאוד.

 

להוציא כוס וחצי של שעועית מוכנה מתוך המים שבהם התבשלה ולהניח בצד.

להוסיף את הירקות עם כל המיצים, השמן וללא הירוקים לתוך סיר המרק עם שארית השעועית.

בפוד פרוססור או אפילו במוט בראון הרגיל,  למעוך את הכל לעיסה אחידה ומאסיבית למדי.

להוסיף מים אם העיסה סמיכה מדי, לתקן תיבול, להוסיף את השעועית השחורה השלמה, להרתיח היטב.

להגיש.

מספיק למיליון אנשים בערך, אנחנו אוכלים כזה סיר במשך שבוע.

הופך להרבה יותר טעים אחרי יום או יומיים, משום מה ככה זה תמיד עם מרקי קטניות.

אם המרק הופך יציקתי וסמיך מדי, תמיד אפשר להוסיף עוד מעט מים תוך כדי רתיחה עדינה ולראות מתי הוא מספק מבחינת סמיכות.

כן, אפשר גם לבשל את הירקות מראש, אבל הטעם התנורי הצלוי עושה להם ולמרק רק טוב.

נכתב על ידי , 24/6/2006 12:22  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאופה קטנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אופה קטנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)