לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חיקוי לחיים



כינוי: 

בת: 53





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2006    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2006

סלט אורז בר


אז הנה מתכון קט ומעולה לסלט אורז בר עם הפתעות. אני יודעת שהוא נשמע מוזר, אבל הוא הצלחה אמיתית וכ—ל מי שטועם ממנו מיד רוצה מתכון.

 

סלט אורז בר

 

11/2 כוסות אורז בר (השחור הארוך, שהוא בכלל לא ממשפחת האורז אלא סוג של משהו אחר)

11/2 חתיכות קטנות-בינוניות של ענפי הלב של סלרי עלים + העלים הירוקים הקטנים שעליהם

2/3 כוס גזירי בצל ירוק ללא הבצל עצמו, רק עלים ירוקים

2/3 כוס פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות (אפשר גם אננס, אפשר גם דבלים אבל דבלים זה איכס)

1 כוס שברי אגוזי קשיו קצוצים גס (אפשר גם פקאנים או כל סוג אחר של אגוזים שאוהבים, אפשר גם פיסטוק). 

 

את אורז הבר מבשלים כמו אורז רגיל. בערך 5 כוסות מים להרתיח עם מעט מלח, כשרותח להוסיף את אורז הבר ולהנמיך את הלהבה. לבשל בסביבות 40 דקות. האורז נפתח ונראה ספק שחור ספק ירוק. אפשר להוסיף מים אם הם נגמרים או לסנן את ספיחי המים אם האורז מוכן.

 

כשהאורז פושר, להעביר אותו לקערה, להוסיף לו את שאר החומרים חוץ מהאגוזים.

לתבל בוינגרט חמוץ ונועז, למשל עם חרדל ומעט מיץ תפוזים במקום מיץ לימון פשוט. לתת לרוטב להתאחד עם הסלט שעה-שתיים לפני ההגשה.

לפני ההגשה להוסיף את שברי האגוזים.

יוצא מעולה מאוד.

נכתב על ידי , 24/6/2006 12:37  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאופה קטנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אופה קטנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)