אז הנה מתכון קט ומעולה לסלט אורז בר עם הפתעות. אני יודעת שהוא נשמע מוזר, אבל הוא הצלחה אמיתית וכ—ל מי שטועם ממנו מיד רוצה מתכון.
סלט אורז בר
11/2 כוסות אורז בר (השחור הארוך, שהוא בכלל לא ממשפחת האורז אלא סוג של משהו אחר)
11/2 חתיכות קטנות-בינוניות של ענפי הלב של סלרי עלים + העלים הירוקים הקטנים שעליהם
2/3 כוס גזירי בצל ירוק ללא הבצל עצמו, רק עלים ירוקים
2/3 כוס פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות קטנות (אפשר גם אננס, אפשר גם דבלים אבל דבלים זה איכס)
1 כוס שברי אגוזי קשיו קצוצים גס (אפשר גם פקאנים או כל סוג אחר של אגוזים שאוהבים, אפשר גם פיסטוק).
את אורז הבר מבשלים כמו אורז רגיל. בערך 5 כוסות מים להרתיח עם מעט מלח, כשרותח להוסיף את אורז הבר ולהנמיך את הלהבה. לבשל בסביבות 40 דקות. האורז נפתח ונראה ספק שחור ספק ירוק. אפשר להוסיף מים אם הם נגמרים או לסנן את ספיחי המים אם האורז מוכן.
כשהאורז פושר, להעביר אותו לקערה, להוסיף לו את שאר החומרים חוץ מהאגוזים.
לתבל בוינגרט חמוץ ונועז, למשל עם חרדל ומעט מיץ תפוזים במקום מיץ לימון פשוט. לתת לרוטב להתאחד עם הסלט שעה-שתיים לפני ההגשה.
לפני ההגשה להוסיף את שברי האגוזים.