לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חיקוי לחיים



כינוי: 

בת: 53





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2007    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2007

אופה קטנה


את ליל הסדר חגגנו מעטים ולא מסופקים. אמא שלי, שהתרעמה על חלוקת משפחתה הגרעינית לרוחות השמיים, החליטה לכנס את כולנו עם צאת החג השני למפגש משפחתי מהנה. הצפי: כל הנכדים ישמידו את המחשב של סבא, כל הגדולים ינסו להפריד את הילדים שלהם מהמחשב של סבא, סבא יצלם את כולם אוכלים (תמיד, תמיד הוא מצלם את כולם ברגעים הכי מביכים שלהם, עם פה מלא או באמצע עיטוש), סבתא תטען שאין מספיק אוכל (אפילו שתמיד יש), וכולנו נשמח שאנחנו נפגשים לשעה של נחת עם תה ועוגה ולא לשלוש שעות של ליל הסדר.
בגלל שלא ממש חוגגים אצלנו מימונות למיניהן (כי אבא שלי מתעצל להכין מפלטות), החלטתי להכין את השידרוג שלי לעוגת סולת, שאין לה ולא כלום עם אף אחת מהעדות שלי.
היא יצאה כל כך מושחתת וגאונית כדרכן של עוגות שאני הוזה ממוחי הקודח, שמיד אני משתפת. לידיעת המיכליקה - מטנפת בדיוק קערה אחת, מטרפה או כף עץ, וסיר קטן.
אם כן -

1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות מיץ תפוז
גרד מתפוז אחד
לטרוף היטב בקערה
להוסיף לקערה
1 כוס סולת בינונית (לא העבה ולא הדקיקה)
1 כוס פיסטוקים טחונים למצב כמעט קמחי, בעצם בערך לעובי כמו הסולת
2 כפיות אבקת אפיה

לשטח בתבנית 20X15 או בדומה ולאפות ב180 מעלות 20-25 דקות.
לתת לה להתקרר ובנתיים להכין את הסירופ
בסיר קטן לבשל יחד
2/3 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
11/2 כוסות מים
מקל קינמון שלם ואם רוצים יותר תפוזי גם סרט קליפה מתפוז אחד
לתת לעייסק לרתוח בפול ווליום 5 דקות
חצי מהסירופ לצקת על העוגה הפושרת, את החצי השני להרתיח ולתת לבעבע על אש נמוכה עוד 7-10 דקות - עד שיצטמצם ויהפוך לסירופ סמיך וכהה.
לחתוך את העוגה למעוינים קטנים, להגיש על צלחת נאה (אפשר לקשט בפיסטוקים קלויים), ולצקת מעל את הסירופ הסמיך שיהיה עוד קצת מתוק ודביקי לאורחים.

מי שלא מת מהרעלת מתוק שיספר איך יצא.


כרגיל במתכונים אצלי, אפשר להחליף החלפות, את הפיסטוקים בשקדים/ אגוזי מלך טחונים. את התפוז בלימון.
פעם עשיתי כזאת עם שקדים והשקתי אותה ברוטב של אגסים ביין, מיותר לציין שאורחי בכו מרוב אושר.

והיא כל כך צנועה וענווה.
נכתב על ידי , 9/4/2007 12:52  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאופה קטנה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אופה קטנה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)