לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוג הנרגילות הרשמי


נרגילות? נרגילות! נרגילות זה פה? כן!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2007

הטעם יצא מסריח?? הנה כמה דרכים למנוע וסיבות(ע"י אורןןן)


טוב הרבה אנשים מתלוננים שהטעם מסריח בנרגילה הנה כמה סיבות שאני אכתוב עכשיו

החברה שמייצרת את הטעם - תמיד כדאי לבדוק איזה חברה מייצרת לכם.. לדוגמא לא לקנות אראביק פאקטורי או חברה לא מוכרת.. בדר"כ כדאי לקנות עם מדבקת יבואן או טעמים של חברות טובות.. יש עוד סיבה ... הטריות של הטעם

כשאתם קונים טעם תבדקו את הצבע שלו ואת הרטיבות שלו.. טעם בצבע חזק ומרקם רך נחשב טרי.. לעומת טעם שחור ויבש .. אפילו אם הטעם מכיל רק אחד מהקריטריונים,  הוא מקולקל.. למרות שגם מקולקל יכול לצאת סבבה לפעמים רחוקות.

עוד סיבה חשובה מאוד היא הדרך בה מכינים את הטעם... צריך לשים כמות נורמאלית שמגיעה בערך עד לפני הקצה של הראש.. כמות שלא תיגע בנייר הכסף בצורה שמרגישים.. הטעם צריך להיות קרוב לנייר הכסף אך לא מדיי..הנייר חייב להיות הדוק מאוד וסגור הייטב סביב הראש אחרת הטעם ישרף מהר.. הטעם חייב להיות מפורק בצורה הוגנת ועדינה.. אך לא יותר מדיי.. כדאי להכין את הטעם עם הידיים כדי להרגיש את הכמות.. שלא יהיו גושים גדולים אבל גם לא עלים דקיקים שישרפו מהר. כדאי לנסות כמה שיטות(אם לא רוצים להשתמש בזאת) להכנה עד שמצליחה שיטה קבועה.

סיבה נוספת היא הגחל.. המיקום של הגחל קובע את כמות העשן במהירות.. אנשים ששמים את הגחל במרכז הראש מוציאים הרבה עשן אך שורפין את הטעם מהר. כדאי לשים אותו בצד וככה כל פעןם ששורף טיפה להזיז לקצה אחר.

גחלים יכולים גם להרוס את הטעם בגלל שהם מקולקלים.. למשל ניסיתי גחלים שהיו אצל המוכרת בשוק בערך כ3 או 4 חודשים(ולא ידעתי) הגחלים הוציאו טעם מסריח מאוד ובדקנו את זה.. אז החברות האמינות לגחלים הם סטאר אדום כמובן, פגאסוס אבל אני לא מחבב, וstart 7 שזה ממש נחמד וקשה להשגה.. ואם לא אלה אז כדאי גחלים טבעיים מעץ אבל הם דורשים חוטר אחרי כל עישון.

עוד משהו על גחלים.. כשמדליקים אותם לא לשים ישר על הראש זה שורף יש את כל הטעם.. וגם לא לשים על פלסטיק או על הצלחת מומלץ להדליק באוויר בעזרת מלקחיים (אפשר גם להכין מנייר כסף או מספריים של ילדים שמכוסים בברזל, אלכס עשה)

סיבה שכוללת בה הרבה היא הניקיון של הנרגילה.

מומלץ לנקות את הנרגילה אחרי כל עישון גדול כמו התנחלות או על האש וכאלה.. או אחרי 7 ראשים.

ניקוי כולל חוטר לנרגילה בעזרת המקל חוטר(אפשר להשיג בכל חנות או דוכן לנרגילה רציני) - זה מקל שעליו יש שערות מפלסטיק קצרות שתופסות את הליכלוך וחיידקים שנדבקים לגוף.. עושים חוטר כמו שמנקים נשק.. מכניסים ומוציאים את המקל לגוף הנרגילה ושותפים את שניהם במים חמים או פושרים ולחזור על זה בערך 4 או 6 פעם

עכשיו ניקוי צינור - רוב הצינורות שאפשר לקנות לא ניתנים לניקוי חוץ מלנשוף ממש חזק עד שהכל יוצא..

כי רוב הצינורות עשויים מבד וכל מיני חרטות שמתקלקלים ששותפים ומוציאים טעם יותר חראאאא

אבל צינורות מזגן ניתנים לניקוי בשתיפה כי הם לא מכילים חרטות כאלה.. אבל אסור שהמים ישארו בצינור זה דופק תעישון..

למרות זאת צינורות מזגן סופגים את הטעם שמעשנים וזה לא יוצא אז צריך להחליף צינור מדיי פעם לפעם כדי למנוע טעם מוזר מהצינור

הראש - לשתוף תמיד לאחרי עישון ואפשר גם להשרות ראש חרסינה במלח לימון ככה שיצא לו השחור שנדבק אבל לראש רגיל לא מומלץ יכול לרדת הציפוי ואז הראש יתקלקל..

חור של הצינור והגולה - מנקים עם קיסמי אוזניים.. מומלץ לטבול במלח לימון לפני שמנקים(יוצא שחור כזה שאתם לא מאמינים)

ניקוי לפתחי העישון והחורים עושים פעם לחצי שנה או 5 חודשים

שמירה על הכד - תמיד לשים בכד מים לא חמים ולא קרים בשביל כמות עשן סבירה.. קרח בכד יכול לעשות טעם עדין אבל להפחית את כמות העשן.. לעומת זאת מים חמים יפוצצו את הכד.. לאלה שאוהבים חלב בנרגילה זה ממש לא מומלץ כי זה דופק ת'טעם ונותן לו טעם גס ומגעיל.. יש עוד כמה דברים שאפשר לשים שהם לא מים.. כמו מיץ אבל לא גזוז לפחות לא יותר מדיי כי זה חונק ושורף ת'גרון.. אני שם לפעמים גזוז אבל מערבב אותו עם מים או מיץ אחר ללא גזוז..

לאלה ששמים אלכוהול בכד זה גם שורף ודופק ת'מוח אני לא אסביר בפירוט עכשיו אבל זה ממש מסוכן לעשן ככה

אפשר אבל לשים טיפה או שתיים של יין או ליקר מתחת לטעם כדי לתת לעישון חוזק נעים

 

יותר מזה צריך לשמור על עישון במקום שאין רוח כי רוח עוזרת לגחל להתחמם מהר יותר ולשרוף את הטעם ומפחיתה בכך את זמן העישון ב50% אם לא ב70%

 

 

לסיום מתכון לעישון בסיגנון שלי אני אקרא לזה "טעם סבבה"

מצרכים לכך הם פאנטה מלון,מים, טעם ראדבול ומנטה, חבילת גחלים של פגאסוס ופרי הדר לבחירתכם

הראש מכינים רגיל מערבבים בין הטעמים.. בכד שמים חתיכה של הפרי וקצת פאנטה מלון ומערבבים עם המים עד לגובה הרצוי

מדליקים גחל ולעשן ב"סבבה" חחחחח

 

 

אתמול הלכתי עם אלכס לקנות כמה טעמים בשוק וקניתי גם צינור חדש מנומר

המוכרת הסבירה לי משהו חדש על הצינור.. הוא גם מתברג ככה שאפשר לנקות את המחברים בקלות

 

הדגמה של אלכס עם הצינור החדש(למי שתוהה הנרגילה היא מצרית יצוקה.. וכן על הרצפה זה תפוצ'יפס)

 

 

ד"א כדאי לעשן לקראת הערב כשקר למה כשחם זה עושה כאב ראש לפעמים

 

קיצר אנשים עד לפעם הבאה אורן היה פההההההההההההה

נכתב על ידי R-U-RE-D , 11/8/2007 20:41  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פוטפוט ב-16/3/2015 17:36



כינוי:  R-U-RE-D

מין: זכר

ICQ: 333855048 






18,030
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לR-U-RE-D אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על R-U-RE-D ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)