לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

מחשבות פוליטיות

מבט לחברה הישראלית, ביקורת תקשורת, ועוד כמה דברים
Avatarכינוי: 

בן: 49

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: `` ``. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

הפרומו האולטימטיבי (או: יחס אל הצופה כבובה מטומטמת)


דרמה בפתיחת מהדורת חדשות 10: התראה על כוונת פיגוע נגד מכבי תל אביב באיסטנבול!!!!!

 

באמצע המהדורה שמעון מזרחי עולה לראיון טלפוני בהול, ומספר שלא אמרו כלום לשחקנים, כי למה להלחיץ.

 

נכון שמחר תצפו (ערוץ 10, 20:35) כדי לוודא שכולם שורדים את המשחק בשלום?

 

 

(ואם כבר ביקורת בשידור חי על החדשות. קושיה: מתי לאחרונה ראיתם דיווח בחדשות על מלזיה? על מה היה הדיווח? אני לא זוכר כזה. אבל היום דיווחו בערוץ 10 על שר הבריאות שהתפטר כי... צולם בחדר מלון עם מאהבת. נאמר שם משהו על "בעיות קשות" לממשלה לפני הבחירות, אבל לא פורט מהן. את מי מעניינות הבעיות, כשאפשר להכניס קצת סקס)

נכתב על ידי , 2/1/2008 20:25   בקטגוריות "שיקולי ביטחון", חדשות בטלוויזיה, סיקור ועריכה, עולם שלישי, אקטואליה, ביקורת  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נתי ב-2/1/2008 23:59
 



בוקר טוב מר ויסגלס


93% מאזרחי ישראל תמכו בעצם קיומה של מלחמת לבנון השניה בשלביה הראשונים. כך לפחות גילו הסקרים. והנה היום, מתברר שאדם בולט מהזרם המרכזי, דב ויסלגס, טוען שכלל לא היתה צריכה להיפתח מלחמה. איפה הוא היה אז? כשכתבתי דברים ברוח זו ביום החטיפה, עוד לפני החלטת הממשלה על יציאה ל"מבצע", התנפלו עלי רוב המגיבים בקללות הרגילות, אם כי רק כ-75% מהם. היו גם 25% שתמכו באיפוק.

 

אז איך קרה שבסקרים היתה תמיכה של 93%? אפשר לנחש שהתלהמות התקשורת וההתגייסות הכללית של כל עם בכל מלחמה שיכנעו את ההמון כעבור כמה ימים. או אולי זה בעיקר כי סקרים ותגובות אינם מדויקים מטבעם, במיוחד במציאות שבה פלסטינים-ישראלים הם שקופים לחלוטין מבחינת הסוקרים. ועדיין, לא הייתי ממהר לנקות את התקשורת המסוממת-מטומטמת מאחריות. (כאן כמה מילים של מרכז קשב על התנהלות התקשורת במלחמה. כאן חלק מהאלטרנטיבה של נענע באותם ימים - כרונולוגית יש לעיין קודם בתחתית העמוד)

 

כמה מהתומכים אז מצטערים היום על עצם פתיחת המלחמה? הייתי שמח לראות סקר כזה.

  

[תוספת מאוחרת לעניין הלינק לאלטרנטיבה של נענע - מדור הדעות בנענע עדיין מתעדכן ודוחק את המאמרים מהלינק המצורף אחורה. אפשר פשוט לדפדף עד לתאריכים הרלוונטיים. בשל תקלה מסומנים המאמרים בחוץ תחת אותו תאריך,17/8/2006, אך התאריכים בתוך המאמרים מדויקים, וניתן למצוא את ה-12 ביולי]

 

 

* על הטיפשות

נכתב על ידי , 15/11/2007 14:00   בקטגוריות "שיקולי ביטחון", ביטחון לאומי, חדשות בטלוויזיה, סיקור ועריכה, אקטואליה  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נתי ב-16/11/2007 06:53
 



מדוע התפטר ראש המל"ל אילן מזרחי? (מאמר אורח)


פרישת ראש המועצה לביטחון לאומי, ארבעה ימים אחר הפעולה החשאית בסוריה, עברה בשקט יחסי. האם יש קשר בין שני האירועים?

 

   יאיר בר כוכבא

 

ב-10 בספטמבר, ארבעה ימים אחרי הפעולה הצבאית של ישראל בסוריה ועוד לפני הדיווחים הזרים על מהותה, הודיע ראש המועצה לביטחון לאומי, אילן מזרחי, על התפטרותו מהתפקיד. בעמותת ישראבלוג דווח אז, כי גורמים במערכת המדינית סיפרו לאחרונה שמזרחי אינוצילום מחדשות 10 שותף לתהליכים הפנימיים שמובילה לשכת ראש הממשלה, וכי המועצה לביטחון לאומי אינה הופכת לגוף ייעוץ משמעותי, כפי שהובהר בפניו עם מינויו.

 

דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד, ולאחריו הצוות ליישום המלצות הוועדה, בראשות הרמטכ"ל והשר לשעבר אמנון ליפקין-שחק, הציעו לחזק את מעמדה של המועצה. כך גם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, שהמליץ לפני כחודש על "חיזוק משמעותי" במעמדה של המועצה לביטחון לאומי, כדי לשפר בדחיפות את עבודת המטה הקודמת לקבלת החלטות בתחום הביטחון הלאומי.

 

בהודעה שיצאה ממשרד ראש הממשלה בעקבות ההתפטרות, נאמר כי אהוד אולמרט מבקש להביע את הערכתו ותודתו למר מזרחי על התרומה המשמעותית שתרם לשדרוגה של המועצה לביטחון לאומי. לדבריו, התהליכים שאותם החל מר מזרחי ליישום דו"ח וינוגרד, יימשכו.

האמנם? מדוע החליט ראש המל"ל לעזוב במפתיע ובמפגיע דווקא אחרי מבצע צבאי משמעותי? האם ניתן לשער כי יש קשר בין ההתפטרות לפעולה, ואם כן - האם באמת ייושמו לקחי דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד?

 

השאלה שלא נשאלה

 

התשובה לכך איננה ברורה. עד כה מר מזרחי לא אמר את דברו בנושא. בראיון ב"וואלה!" הוא אמר כי עזב משתי סיבות. הראשונה היא תחושה של מימוש היעדים שהציב לעצמו עם כניסתו לתפקיד, בהם העברת המועצה ממשרדיה ברמת השרון ללשכת ראש הממשלה בירושלים. המעבר הפיזי אמנם חשוב, אבל ניתן היה לצפות להישג מעט יותר משמעותי.

 

סיבה נוספת שציין מזרחי היא הרצון לבלות זמן עם משפחתו. ימים יגידו האם מזרחי יקדיש את זמנו למשפחה, או שיקבל פיצוי על שתיקתו בדמות מנכ"לות של חברה ציבורית או ממשלתית. אך זה לא העיקר: האיש, שהיה המשנה לראש "המוסד" התייחס לעזיבתו, אך לא נשאל בשום מקום האם יש קשר בין עזיבתו לפעולה בסוריה.

 

באותו ראיון נאמר כי על סיום התפקיד סוכם שבועיים לפני ההודעה הרשמית. לכאורה ניתן להסיק מכך שאין קשר בין הפעולה, שהתרחשה ארבעה ימים לפני הודעת ההתפטרות, לבין הסיכום שהושג שבועיים לפני כן. אך הפעולה, על פי דיווחים זרים, תוכננה לאורך זמן, ולכן יתכן שההודעה על סיום התפקיד נשמרה בסוד עד לאחריה.

 

לא ניתן לומר בוודאות אם יש קשר בין ההתפטרות של מזרחי לפעולה, אך דבר אחד אפשר לומר בביטחון: סביב התפטרותו של אחד האנשים החשובים ביותר באיזון בין הרצונות של הצבא לבין הבחינה הכוללת של ביטחון המדינה, לא היה דיון או דיווח רציני.

 

ביום ההתפטרות מצאו במהדורה המרכזית של "חדשות 10" זמן לכתבה חשובה על חילופי גברי בצמרת הישראלית, אך לא מזרחי עמד בלב הדיווח - הכתבה הייתה על החלפתה של הפרטנרית של משה דץ, מדצה לכבשה שושנה. גם בחדשות ערוץ 2 לא היה זמן לדיווח על משמעות ההתפטרות על ביטחון המדינה. למהדורת החדשות הנצפית בישראל היה זמן לדווח על מצב ביטחון החומוס של המדינה, בכתבה חשובה על שובו של סכסוך החומוסיות באבו גוש.

 

כפירה בעיקר

 

על מנת להבין את חשיבות בחינת התפטרות של מזרחי דווקא על רקע הפעולה בסוריה, צריך לחזור למאי האחרון, אז אמר מזרחי בדיון של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כי כוונתה של סוריה למשא ומתן רציניות ואותנטיות.

 

נכון שהיום, באווירת האופוריה הכללית, לא נשמעות דעות נגד הפעולה והיא קונצנזוס, אך ישראל לא ספגה עדיין מכת נגד. סוריה הוכיחה במהלך השנים שהיא איננה מפחדת להפעיל טרור. ב-17 באפריל 1986 התרחש ניסיון פיגוע בטיסת אל על מלונדון לתל אביב. החקירה הבריטית העלתה ששירותי המודיעין של סוריה היו קשורים במישרין לניסיון הפיגוע. גם בשנים האחרונות מפעילים הסורים טרור, אם באמצעות תמיכה בחיזבאללה וחמאס, ואם בשרשרת חיסולים נגד בכירים לבנוניים, שמוציאים לפועל אנשי הביון של סוריה אצל שכנתה.

 

גם אם הדיווחים על שיתוף הפעולה הצפון קוריאני-איראני-סורי נכונים, האם זאת כפירה בעיקר להציע הסכם שלום שינטרל את החלק הסורי מהמרוץ המטורף אחרי נשק אטומי, שיסחרר את המזרח התיכון? כבר עכשיו נשמעות קריאות להקמת כורים בירדן ובמצרים, שחוששות מהאויב השיעי והיהודי.

 

זהו בדיוק תפקידה של המועצה לביטחון לאומי, היא צריכה לשקלל את הסיכונים. האינטרס של הצבא בדיונים על התקיפה הוא לבצע את תפקידו ולנטרל את המטרה, אך ראייתו טקטית יותר מאסטרטגית, ומשום כך הוא לוקה בראייה לטווח ארוך. כאן בדיוק אמורה להיכנס המל"ל, אלא שספק אם כל ההמלצות לחזקה באמת שינוי משהו במציאות.

 

האם באמת נלקחו כל הסיכונים בחשבון לפני הפעולה בסוריה? האם מצבנו טוב יותר עכשיו? אי אפשר לדעת. האם העיתונות והפוליטיקאים שלנו שומרים על הדמוקרטיה הישראלית? על זה יש תשובה: לא, ממש לא.  

נכתב על ידי , 25/9/2007 17:05   בקטגוריות "שיקולי ביטחון", חדשות בטלוויזיה, ביטחון לאומי, אקטואליה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חצי תימני ב-1/10/2007 02:53
 



הפעולה בסוריה ונפלאות ההיגיון הישראלי


לפעמים נדמה לבנאדם שהעיתונות הישראלית היא אחד מפלאי עולם. הוא לא מצליח להסביר בדרך אחרת כל מיני דברים שמתרחשים בה. הנה, לדוגמא, השבוע המוצלח של אהוד אולמרט: הציבור מעריך את השתיקה המסוקסת שלו, והעיתונות ספק סוחפת ספק נסחפת, מהללת גם היא. אף אחד לא מדבר על המחיר.

 

תחת הכותרת המרנינה "פתאום אהוד" כתבה סימה קדמון במוסף החג של "ידיעות אחרונות", טקסט שהטון שלו כל כולו שיר הלל לראש ממשלתנו המתוחכם, המנוסה, בעל עצבי הברזל. מה שפעולה חשאית אחת יכולה לעשות! תודו שהתחרמנתם בטירוף.

 

גם אלכס פישמן לוקח חלק בהילולה. באותו מוסף הוא מתגמל יפה יפה גם את השותף השני להצלחה המסחררת, שר הביטחון, תחת הכותרת "ברק בעיניים". הנה הוא חזר, איש הסיירת המבריק, המקצוען, המנוסה, האיש למבצעים מיוחדים, סקסי כמו טום קרוז ומפליא במטאפורות כמו שייקספיר. הכתבה של פישמן, שכולה ניתוחיו האסטרטגיים הגיאו-פוליטיים של האיש המחזיק מעצמו החכם באדם, מסתיימת לפתע במשפט קשה, שנוגד את רוח הדברים מלאת ההשראה. "כל ההערכות", מסכם פישמן, "מדברות על שעון מתקתק לקראת פיגוע, או סדרת פיגועים, בחודשיים הקרובים".

 

סליחה?!? מה שייצא לנו בסוף מכל אורגיית החסמב"ה הזאת זה פיגוע או סדרת פיגועים? היה שווה? המתקן באמת היווה סכנה ברורה ומיידית? מאיפה השאננות, עיתונאים?!

 

ואם כבר אנחנו נדפקים, שלפחות יהיה חידוש. נמאס מהפיגועים האפרוריים, רוצים משהו אלגנט. תנו לנו הפצצות ממטוסי קרב על תל אביב, למשל, או טילים כימיים. תרגשו אותנו, לעזאזל!

 

(בטור מצוין באותו מוסף מסכם זאת ב. מיכאל המזהיר בבדידותו במילים חדות: "מת הספק. נדם הפקפוק. שבקה החשדנות.")

נכתב על ידי , 22/9/2007 17:04   בקטגוריות "שיקולי ביטחון", משבר מנהיגות, סיקור ועריכה, אקטואליה  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של האנונימי ב-23/9/2007 13:38
 



הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנתי יפת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נתי יפת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)