6/2008
לאור הבקשות, טיפים למרתון סרטים מוצלח ליום שישי ה13

* עדיף לבחור סרטים עם יותר גור, הקפצות ואקשן ופחות דרמה וכו (שימו לב לשורת התת ז'אנר בביקורות שלי) - אתה בטוח מצפה להנות ולא להירדם. מאוד קריטי במיוחד כשרואים יותר מסרט אחד רצוף. האמת, רוב הסרטים שאני מדרג הכי גבוה נופלים לקטוגריית סרט אחד לערב, ככה שהדירוגים הכי גבוהים שלי לא בהכרח מתאימים לערב של מרתון סרטי אימה. עדיין, אני כן ממליץ להיעזר בביקורות ושיטת הציונים שלי (לפני מספר שבועות הדגשתי את כל הסרטים המומלצים).
* מתכון מוצלח למרתון סרטים של שישי ה13 חייב להיות מורכב גם מקלאיסקות בנוסף לסרטים החדשים: פרדי, מייקל, צ'אקי, פינ-האד, לאת'ר-פאייס תמיד חברים טובים במצב הזה...כמובן שיש עדיפות לג'ייסון בגלל התאריך.
הנה 2 וואריאציות לפליי-ליסטים עם סרטים מהשנתיים האחרונות:
לאנשי ההארד-קור וכאלה ש" יותר מדי ברוטליות וגור" זה לא חלק מהלקסיקון שלהם:
הוסטל 2 - יכול להיות התחלה לא רעה של הערב (אומנם הסרט יחסית חלש לאחרים הוא אחלה אפיטייזר).
המסור IV (החלק הרבעי אם עדיין לא ראיתם) או כל חלק אחר יכול להיות גם מצויין.
בפנים – יש לו פוטנציאל להיות כוכב הערב, הוא בטוח ישאיר את החברים שלכם בהלם –הם לא ישכחו את יום שישי ה13 הזה בקרוב. אל תכינו אותם מראש. ואז מה שהוא בצרפתית? תורידו כתוביות!
לאוהב האימה הממוצע ולכאלה שרואים עם חברים וחברות:
אפשר לפתוח בקומדיות אימה:
הצריף
Slither
אפשר גם לגוון קצת מעבר לאימה, 2 בלוקבאסטרים בדיוניים על הגבול בין דרמה ואימה:
הערפל
1408
סרטי זומבים תמיד רעיון טוב:
השדר - מאוד אהבתי וממליץ, סרט סוג B שעשוי במיוחד עבור אוהבי האימה. יש בו הכל- דרמה, קומדיה, מד"ב.
28 שבועות אחרי - בלוקבאסטר מצויין שלא מצריך צפייה בסרט הראשון (המשעמם).
במדור השפה זרה:
[REC] -ספרדי מעולה, שזוכה להמון תגובות טובות.
הם (הצרפתי) –מתחיל מאוד איטי אבל משתלם בהמשך.
בידוד - ממליץ לדוברי אנגלית מאוד גבוה כי הסרט דובר אירית -מתחיל גם מאוד איטי(כנהוג בסרטים אירופאים) אבל סרט סוג B מצויין וריאלי שמאוד אהבתי (תקבלו צמרמורות כבר בכתוביות).
תהנו וחג שמח!
אחזור לעדכן אחרי תקופת המבחנים,
שלכם,
ג'אנקי האימה,
מייקל קרוגר
|