|
קטעים בקטגוריה: /.
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
 The Burrowers/ הנוברים
טריילר:
http://www.youtube.com/watch?v=HaaMPMrg8oY
תת ז'אנר: מערבון, דרמה, הרפתקאות, יצורים/ מפלצות (ארה"ב 2008)
חבורה של קאובויז יוצאים לחיפושים בעקבות משפחה שנעלמה במיסתוריות.
סרט די מקורי אך איטי למדי, שמשלב היטב משהו רענן לז'אנר האימה – מערבון (עם טוויסט היסטורי קטן) עם סרטי אימה של מפלצות/יצורים. אישית, תמיד מצאתי משהו מדכא ומטריד במערבונים, והרגשתי שבסרט הזה הולכים למקום המדכא הזה ומנצלים כמה מהמשאבים של התקופה בשביל לתמוך בסיפור המצמרר וליצירת האווירה הטעונה. קיים לכך גיבוי מצויין של נופים וצילומים מרשימים שגורמים לסרט להרגיש אמין לרוח התקופה בה הוא מתרחש.
התסריט עצמו לא ממש מפותח או מרתק אבל הוא די מפתיע בטוויסטים שלו ויש הרבה חדשנות בעלילה שנובעת בעיקר משילוב שני הז'אנרים השונים, מה שגורם לסרט הזה להיות חוויה שונה ומוזרה שנמצאת ראש מעל רוב סרטי האימה הג'נריים שיוצאים לאחרונה. The Burrowers יודע לשמור מספר אסים בשרוול - הוא לא חושף את כל המידע לגבי היצורים ההזויים במכה ועל ההתחלה, הוא לוקח את הזמן - לכן תחושת המסיתורין בסרט מוצלחת. אנחנו לא רואים את היצורים בשלמותם או מבינים מה בדיוק הם עושים עד לסוף של הסרט. בדיעבד, זאת נראית לי גם הסיבה העיקרות לכך שרוב הקטעים המותחים קצת מבאסים כי הצצות חטופות ביצורים במהלך כל הסרט מעצבנת למדי. זאת גם הסיבה שהסרט קצת אייש אותי לקראת האמצע, וגם כי הסיפור עצמו לא ממש יוצר עניין ולא נותן לך אלטרנטיבה מעניינת להיאחז בה. מה שכן, לפחות הרגשתי שדי השתדלו לתגמל אותנו עם סוף מגניב.
היצורים עצמם מקוריים, יש להם אנטומיה, דרכי פעולה והתנהגות חדשניים, לא משהו שעדיין ראינו או שהספיקו כבר לחרוש עליו . לשם שינוי, היצורים גם לא נראים כמו דמויות שהכינו בתוכנות התלת מימד(כמקובל בשנים האחרונות) אלא נראה שאנשי האפקטים משתמשים בבובות או רובוטים כמו בימים הטובים(ברוב הקטעים לפחות) - מה שתורם לאמינותם של היצורים כמובן. גם באופן כללי האפקטים בסרט עשויים היטב ומקרי המוות גוריים ואמינים למדי.
פרצופים מוכרים: יש בסרט איחוד של שחקני משנה מ"אבודים", כמו קלנסי בראון(הסידרה "קרניבל", "גברים בחלל", הבחור שהיה יחד עם דזמונד בצוהר מהפרק האחרון של העונה ה2 של "אבודים"), דאוג האטשיסון(הוראס מ"אבודים", "המעניש 2") ואית'ן מ"אבודים".
לסיכום, זהו סרט מקורי אך איטי מאוד שמומלץ לאוהבי המפלצים/יצורים.
ציון: 7
עדכון:
ממש במקרה נתקלתי בסרט קצר(18 דק') שמהווה פריקוול לסרט, הוא נקרא "Blood Red Earth".
ניתן לצפות בו כאן: http://tinyurl.com/qylf6o
(קודם יש להתקין את הפלאג של Veoh ולהירשם בחינם לאתר אחרת מוצגות ה5 דקות הראשונות בלבד)
|
נכתב על ידי
,
15/5/2009 14:56
בקטגוריות מערבון, בלשי/מיסתורין, דרמה, יצורים/מפלצות, מד"ב, מיסתורין, מתח, סרטים, קולנוע, ביקורת, אימה
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של asd ב-3/6/2009 23:06
|
 The Midnight Meat Train/ לילה ברכבת תחתית
תת ז'אנר: מתח, מיסתורין, גור, רוצחים סידרתיים (ארה"ב 2008)
צלם מחליט לעקוב אחר רוצח פסיכופט שרוצח את הנוסעים האחרונים ברכבת התחתית.
מותחן מיסתורין הברוטלי הזה מבוסס על סיפור קצר מאת קלייב בארקר(האיש מאחורי "מעורר השאול") וביים אותו הבמאי היפאני רוהאי קיטאמורה – מה שמסביר את הסטיילינג הויזואלי המדהים. עבודת המצלמה בסרט מטורפת, יש המון זוויות צילום מגניבות, המון אפקטי צילום חדשניים ומקוריים וכמובן ים של דם וחלקי גוף. כן, כן, הסרט ברוטלי מאוד ומלא בסצינות רצח יצירתיות ומגניבות. הרי בשביל זה קנינו כרטיס לרכבת, לא?
קשה לי לדבר על העלילה מבלי לחשוף פרטים, אך אוכל לספר שזה סרט עם עלילה שמתבשלת לאט-לאט והיא מאוד מותחת ומפתיעה. הסוף די מאכזב ולא ממש קשור, אך לפחות הוא לא בנאלי כמו שחששתי במהלך הצפייה. יש גם מספר חורים עלילתיים לא הכי קריטיים, שאם תעלימו עליהם עין כמוני, תהנו מהסרט הרבה יותר (ומי יודע אולי אני אקבל עליהם תשובה בצפייה השניה - וכן, זה מהסרטים שמגיעה להם צפייה שנייה...או לפחות Fast Forward ל"קטעים המעניינים").
מבחינת הקאסטינג, השחקן הראשי (אולי תזהו אותו מהסרט "לדפוק חתונה") קצת לא מתאים לתפקיד הגיבור וחסרה לו קריזמה של שחקן ראשי אבל ויני ג'ונס("לוק, סטוק ושני קנים מעשנים","סנאץ") דופק הופעה בלתי נשכחת בתור הפסיכופט האלים שהוא משחק בדרך-כלל רק שהפעם הוא קטלני יותר מתמיד וגם מצוייד בפטיש קצבים ענקי!
עוד פרצופים מוכרים :לסלי ביב("Trick 'r Treat") ברוק שילדס ורוג'ר בארט("הוסטל 2").
לסיכום, סרט מצויין ומהנה, רוצו לראות!
ציון: 9
|
נכתב על ידי
,
13/11/2008 03:57
בקטגוריות אימה, בלשי/מיסתורין, גור(gore), מד"ב, מיסתורין, מתח, פשע, קולנוע, רוצחים סידרתיים, ביקורת, סרטים
הצג תגובות
הוסף תגובה
2 הפניות לכאן
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לולה ב-30/4/2011 20:58
|
 Mirrors/ מראות

תת ז'אנר: מתח, מיסתורין/בלשי, מד"ב, גור לייט, רימייק (ארה"ב 2008)
שומר לילה מגלה שלמראות במבנה עליו הוא שמור יש חיים משל עצמן.
לא ייאמן כמה הצופים והמבקרים קוטלים את הסרט הזה. את הציפיות הגבוהות לא הצלחתי להשקיט עם הקטילות, ומאוחר בלילה לפני יומיים ישבתי לראות את "מראות". אני חייב להגיד שזה היה סרט מעולה! נהנתי מהכל, מהבימוי, צילום, סאונד, אווירה, מיסתורין, תפאורה ולוקיישנים מעולים, סיפור, משחק ואפילו ההפחדות הג'נריות. תחשבו על זה, הסרט הזה נשמע טוב עוד לפני שבכלל רואים אותו – רימייק הוליוודי לסרט קוריאני ע"י במאי צרפתי מוכשר? אני חושב שרק הידיעה על השילוב הזה צריכה להביא קהל מאמנים שלם אל אולמות הקולנוע(או אל פורומים של ההורדות).
כמובן שרוב הציפייה של כולם היתה מאלכסנדר אג'ה הצרפתי שהספיק כבר להטביע את חותמו בעולם האימה כאשר ביים את "מתיחות גבוהה" ואת הרימייק ל"גבעות הפחד" של ווס קרייבן המוצלחים. אג'ה ידוע בברוטליות בסרטים שלו, אך הפעם (לעומת שני הסרטים הקודמים) הוא מוריד את הגור להילוך ראשון(למעט סצינה מסויימת אחת שתגרום ללסת שלכם לכאוב שבוע) ובאמת מתרכז בסיפור הסוחף. כמו בסרטיו הקודמים המיסתורין חוגג והאדרנלין זורם בכל הגוף. כשאני חושב על זה בתמונה הכללית אז כן, יש הרבה ממה שכבר ראינו בסרטים אחרים אבל איכשהו הכל עובד ומתקתק בצורה מושלמת בה היה צריך לתקתק ולעבוד גם בסרטים האחרים אך בדרך כלל מתפספס. בגלל צורת ההגשה הנכונה לא הפריעו לי ההקפצות או האפקטים הקיטשיים, כביכול, שראינו כבר עשרות פעמים. גם התקציב ה-לא דל($35 מליון) תרם לא מעט (אפילו שהאפקטים הממוחשבים עדיין מרגישים מודבקים).
"מראות" הוא מותחן על-טבעי שהאווירה בו היא אלמנט מאוד מכריע. הוא יגרום לך לחשוב מחדש על מראות ועל השתקפות שלך בהן, נכון שזה נשמע מאוד ספיריטואלי אבל הסרט מצליח להעביר את זה מצויין שזאת הנקודה הכי חזקה לזכותו. לרגע התעלמתי גם מהמקורות האסייתיים שלו ולא ציפיתי לפתרון של התעלומה אך במסורת ה"צלצול" יש סיפור מאחורי הכל ולא בהכרח מהטובים(או מההגיוניים). אפילו שהפיתרון הוגש בצורה הרבה יותר טובה מהרימייקים האסייתיים האחרונים, לא יכלתי שלא לחשוב על עקרונות ה'אולד-סקול' של ספילברג ושל רידלי סקוט (ולאחרונה מתלמידם המלומד ג'י ג'י אברהמס) – שדגלו בלהשאיר מקום לדמיון ולא לפתור את הכל. אני מודע להשלכות המזוכיסטיות כלפי עצמי, אני מנחש, אך להירתע ממראות אפילו לכמה דקות אחרי שאתה מסיים לראות סרט...יכל להיות כמו אחלה טריפ. מזכיר לי ימים כשהייתי קטן והיתה לי התערבות עם חבר באחד הלילות - מי יכול להגיד את שמו של קנדימן חמש פעמים רצוף מול המראה. אני ניצחתי ולא התקפלתי. רק שמשום מה, לא היה בכבוד של קנדימן להופיע...
פרצופים מוכרים: בתפקיד הראשי קיפר סאטרלנד("עיר אפילה", "24") במשחק אנרגטי כהרגלו. איימי סמארט ("אפקט הפרפר"), פאולה פאטון ("דז'ה וו") ובתפקיד השומר מסצינת הפתיחה תמצאו את המוטנט שאונס את קלייר מ"אבודים" בסרטו הקודם של אג'ה "גבעות הפחד".
לסיכום, יש סרטים נדירים שמצליחים לטפס לך מתחת לעור, כאלה שמצליחים להזרים אדרנלין בגופך באמת. כ"חובב אימה" מסור אתה חייב לחיות בשביל הריגוש ורק סרטים נדירים מצליחים לעורר בך זאת. מבחינתי "מראות" מצטרף להיכל התהילה שלי.
ציון:9.5
|
נכתב על ידי
,
4/10/2008 19:31
בקטגוריות אימה, בלשי/מיסתורין, גור לייט, מד"ב, מיסתורין, מתח, קולנוע, רוחות רפאים, רימייק, ביקורת, סרטים
הצג תגובות
הוסף תגובה
2 הפניות לכאן
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Chocolate- ב-10/7/2009 17:22
|
דפים:
|