מצרכים:
חצי חבילת סנפרוסט ירקות למוקפץ (ניתן להוסיף קופסא של פטריות שמפניון חתוכות)
100-150 גרם סויה בצורות מחנות טבע (צורת בקר/שווארמה/רצועות עוף וכו')
100 גרם נודלס של אוסם
רוטב ברביקיו
רוטב מקסיקני
פלפל שחור
מלח
פפריקה
כורכום
כמון
מצרכים לרוטב חמוץ מתוק:
7 כפות רוטב סויה
כף אבקת מרק עוף פרווה
2 שיני שום מעוכות (או שתי כפיות של שום כתוש)
כפית סוכר חום (דמררה)
כף מיץ לימון
2 כפות יין לבן יבש (לא חובה)
אופן ההכנה:
משרים את הסויה במים רותחים כ - 5-7 דקות. מסננים וסוחטים היטב. לאחר מכן שמים כ - 2-3 כפות רוטב ברביקיו ורוטב מקסיקני ומערבבים היטב.
שמים במחבט מעט שמן, ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה.
משרים את הנודלס עם מעט מלח במים רותחים כ-3 דקות. לאחר מכן מוציאים מהמים הרותחים, מעבירים למסננת ושמים מתחת לברז עם מים קרים (כדי למנוע מהנודלס להפוך למקשה אחת ולהדבק).
במחבת ווק שמים כף שמן ומקפיצים את הסנפרוסט ירקות כ - 5-7 דקות )אם מוסיפים קופסת פטריות, צריך לסנן את המים ולהקפיץ עוד כדקה). לאחר מכן שמים קצת תבלינים (מלח, פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור וכל תבלין שמתחשק לכם) ומקפיצים.
מוסיפים את הסויה לאחר שבושלה ומקפיצים עוד כמה דקות על אש קטנה.
לאחר מכן מוסיפים את האטריות ומקפיצים כדקה-שתיים.
מערבבים בכלי את כל המצרכים לרוטב ולאחר מכן שופכים לתוך הווק. מערבבים ומקפיצים כ-2 דקות ומורידים מהגז.
בתאבון!
[אפשר לאכול גם אוכל טעים ומזין וגם מוסרי, כל זאת על ידי מעבר לתזונה צימחית נטולת מזון מן החי]