לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


12/2008

רוב מיוחס לכל הצעת חוק


ההחלטה שלא להעניק הלוואות ממשלתיות לתעשיית הרכב מפנה את תשומת הלב לנוהל שקיים בסנאט של ארה"ב המחייב רוב מיוחס של 60 קולות מתוך 100 להעברה של כל הצעת חוק.
זהו נוהל מבורך.
למעשה הנוהל הוא להצבעה בשני שלבים. בהצבעה הראשונה מצביעים על שאלת נוהל -  האם לסיים את הדיון בהצעת החוק ולגשת להצבעה הסופית - ובלשון העבר - האם לסיים את הפיליבאסטר - בהצבעה זו דרוש רוב מיוחס של 60. אחרי זה נערכת ההצבעה השניה, על החוק לגופו, וכאן הוא מתקבל ברוב רגיל. סנאטור יכול להצביע נגד הפיליבאסטר (כלומר בעד קידום החוק) ואח"כ להצביע נגד החוק עצמו - ובכך להביע את דעתו האישית מבלי לפגוע בחוק עצמו. הנוהל הזה של הצבעות כפולות מקנה למיעוט גדול (40 סנאטורים) שדעתם נחרצת, אפשרות לחסום חוקים.
כפי שאמרנו, זה נוהל טוב ומבורך. החלטות חשובות לא צריכות להתקבל על חודו של מיצובישי. כולם מבינים שזה לא תקין, גם אלה שהצליחו להעביר חוק על חודו של קול.
בייחוד חשוב הדבר כאשר מדובר בהוצאת כספים האזרח. ברור שכמעט כל החלטה וחוק עולה כסף לאזרח. לא צריך להוציא את כספי האזרחים בקלות דעת - הגיוני לדרוש תמימות דעין גדולה בנושא.

אני מציע שנאמץ נוהל זה בישראל. שכל הצעת חוק בכנסת תדרוש רוב של 70 חכ"ים (או 60% מהנוכחים). שלא יעבירו חוקים בקלות דעת, על חודו של קול. הדבר יצמצם את הפעילות הממשלתית לאותם תחומים שעליהם יש הסכמה רחבה. כך צריך להיות. הדבר יגרום לצימצום כללי בפעילות הממשלתית, וזה רצוי.
יעקב
נכתב על ידי , 12/12/2008 10:33   בקטגוריות משטר  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יעקב ב-14/12/2008 22:03



כינוי: 

בן: 73

תמונה




78,822
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)