לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


8/2009

טד קנדי ז"ל


טד קנדי, האח הצעיר של ג'ון קנדי, מת בגיל 77 ממחלה. הוא היה 47 שנים סנאטור, מנהיג המחנה הליבראלי (השמאלני) בארה"ב. היה גם שיכור, רודף שמלות ותענוגות, ועוד כהנה וכהנה. אפשר לקרוא על כך בפרופיל ארוך, בן 17 עמודים, שכתב עליו העיתונאי הליברלי מייקל קלי, ב 1990. (וגם בבלוג שלי באנגלית).
הנה משפט יפה שמשך את עיני:
God created our elected officials to drink and screw around. Arrogance, too, is common. So is sexual recklessness; power dements as well as corrupts. But Kennedy’s behavior stands out
תרגום:" אלוהים יצר את הפוליטיקאים הנבחרים כדי לשתות ולזיין. יהירות גם כן נפוצה, וגם חוסר אחריות מינית. הכוח לא רק משחית, הוא גם פוגע בשפיות. בכל זאת ההתנהגות של קנדי יוצאת דופן."

אצלנו, הפוליטיקאים לא כל כך שותים, ובאשר לזיונים - הם בעיקר מזיינים את השכל. אבל בחוסר השפיות הם דומים לאמריקאים.
מי שמתעניין בקנדי ובהיסטוריה ובפוליטיקה של ארה"ב יכול לקרוא את המאמר הארוך באנגלית.

תוספת: למען האמת - קנדי היה הרבה יותר משתיין והולל. רוב הזמן הוא היה סנאטור רב השפעה, אולי בעל ההשפעה הגדולה ביותר בדורו, והוא חתום על מאות חוקים חשובים שהוא הגה והעביר בסנאט, ביניהם גם חוקים חיוביים - כמו ביטול הרגולציה של מחירי הטיסות וההובלות בארה"ב.

תוספת 2: כה אמר אובמה על טד קנדי:
"העולם יזכור את אדוארד כיורש למורשת עשירה, כנציגם של אלה שאין להם כלום, הנשמה של המפלגה הדמוקרטית והאריה של הסנאט האמריקני. אדם שהיה שותף לכמעט 1,000 חוקים וכתב כמעט 300 מהם בעצמו".

תקראו את המאמר באנגלית שבקישור כדי להבין יותר טוב את ה"נשמה של המפלגה הדמוקרטית" - צריך גם לזכור את תקרית צ'אפקידיק המפורסמת מ 1969 : טד קנדי נהג בלילה, אחרי מסיבה, לבד עם בחורה צעירה באוטו, סטה ממסלולו לדרך עפר צדדית, והאוטו שלו נפל מעל לגשר לתוך נהר. קנדי נחלץ, אך הבחורה טבעה למוות. הוא לא הזעיק עזרה ולא הודיע על התאונה במשך 10 שעות, עד שהתאונה דווחה על ידי מישהו אחר. קנדי הופיע עם עורך דין, אליו התקשר לפני שהתקשר למשטרה או לעזרה ראשונה. משום מה - הוא לא הואשם בכלום (הפקרת פצוע? אי הודעה על תאונה?) - כי הוא קנדי, ואם יש לך כסף ומוניטין כמו לקנדי, אתה די מחוסן מפני החוק באמריקה.
"האריה של הסנאט האמריקאי", 47 שנה סנטור.
יעקב

נכתב על ידי , 29/8/2009 16:02   בקטגוריות היסטוריה, פוליטיקה בארה"ב, פמינזם  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בן: 74

תמונה




78,833
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)