לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


12/2009

חופש האינפורמציה


אחד מעקרונות היסוד של המשטר הדמוקרטי הוא שקיפות. הממשלה, בתור משרתת האזרחים, לא צריכה לעשות עסקים ופעולות בסתר, במרתפים חשוכים. כול הפעולות של הממשלה ושל וכול סוכנויותיה צריכות להיות גלויות, ונתונות לביקורת ציבורית.

לצורך זה התקבל בארה"ב ובבריטניה חוק חופש האינפורמציה. חוק זה אומר - שאם, במקרה, בטעות, ובלי כוונה, הממשלה או סוכנות ממשלתית עשו פעולה מסויימת לא בצורה שקופה - כי אז יכול כול אזרח לפנות לאותו גוף ממשלתי ולדרוש שיחרור (פרסום) כל מסמך הקיים בתיקים. בחוק הזה מוגדרים גם סייגים המפרטים באיזה מקרים מותר לממשלה בכל זאת להסתיר אינפורמציה - בדרך כלל זה קשור לסיבות של בטחון לאומי או סיבות של צנעת הפרט.

בארה"ב פנה אדם ל FDIC - הגוף הממשלתי המבטח פיקדונות בנקים, ודרש לפרסם את הפרטים הקשורים לסגירת הבנק וואשינגטון מוטואל (בנק גדול שנסגר ב 2008). הוא ביקש לפרסם את הפרטים של הדיונים שהביאו להחלטה הממשלתית להתערב ולסגור את הבנק. ה FDIC שיחרר את המסמכים המבוקשים אבל ... כול התוכן מושחר, מוסתר, לפי דעתם - בהסתמך על הסייגים בחוק. מעניין מה היו השיקולים להסתרת המידע, כי די ברור שבעיית בטחון לאומי לא הייתה.

חוק חופש האינפורמציה הוא חוק מאד יפה, ומאד טוב לדעת שיש אותו, ושאפשר לבקש מידע מהממשלה. בפועל - הממשלה עושה מה שהיא רוצה, כלומר - לא משחררת שום מידע, וממשיכה כרגיל לנהל עינייניה בסתר. עוד סיבה טובה למנוע מהממשלה יותר מדי תפקידים וסמכויות.

יעקב

נכתב על ידי , 13/12/2009 18:00   בקטגוריות זכויות האדם, משטר, כלכלה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יעקב ב-14/12/2009 00:38



כינוי: 

בן: 73

תמונה




78,822
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)