בבריטניה הודיעו על קיצוץ תקציב עמוק מאד, הקיצוץ העמוק ביותר זה 60 שנה.
הגרעון התקציבי בבריטניה הוא הגדול ביותר מבין כול המדינות המפותחות, ומגיע ל 11.5% מהתל"ג (בארה"ב הוא "רק" 10.7% , בגרמניה - 5.4% ).
הגרעון נוצר כמובן על ידי הממשלה הקודמת, ממשלת הלייבור הסוציאליסטית. גרעונות והדפסת כסף הפכו לחלק הבסיסי ביותר של האידיאולוגיה הסוציאליסטית: בזבז והדפס (כסף), כי אין מחר.
לפני מספר חודשים התחלפה הממשלה, והממשלה השמרנית החליטה לחזור למידינות יותר אחראית.
הם הודיעו על קיצוץ רוחבי עמוק של 19% בתקציבי כול המשרדים. קיצוץ של 5% בתקציב הבטחון. צימום של 8% במועסקים בסקטור הציבורי תוך 4 שנים (צימצום ב 490,000 משרות מתוך כוח עבודה ציבורי של 6 מיליון). קיצוץ בקיצבאות. סיום דמי אבטלה למובטלים כרוניים אחרי שנה. ביטול קיצבאות ילדים למשתכרים משכורות בינוניות ומעלה.
הם גם מעלים את המע"מ מ 17.5% ל 20%.
אנשים יצאו מיד להפגין נגד הקיצוצים ה"דרקוניים". אנשים תמיד מפגינים נגד כול דבר, אבל בייחוד בעד הטבות לעצמם על חשבון אחרים. ההפגנות האלה הם ממש כלום לעומת ההפגנות בצרפת, כנראה לבריטים יש פחות "מודעות חברתית", ורבים מהם בכול זאת מבינים שיש גבול לתביעות, ואם אין כסף אז אין.
ממשלת אובמה (ארה"ב) היא כמובן במחנה הסוציאליסטי, כלומר במחנה שרואה בכול קיצוץ חטא, ובכול ביזבוז מצווה. הם הזהירו את הבריטים לבל יקצצו יותר מדי, פן יגרום הדבר לחזרה למיתון. הבריטים שמעו בנימוס והתעלמו.
עוד נשאר לראות כיצד יצליחו להוציא לפועל את הקיצוצים שהכריזו עליהם, ואם יצליחו להוריד את הגרעון, בעוד 4 שנים, אולי לרמה של "רק" 8% מהתל"ג.
בנקודה אחת הממשלה השמרנית אימצה את התכנית של קודמתה, מהלייבור, ונמנעה מקיצוצים. היא לא מקצצת בתחנות הרוח, שהינן ביזבוז כסף לריק (ומפגע סביבתי איום).
יעקב