לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


3/2008

יבוטל השקל


הכלכלה העולמית בצרות, הדולר יורד, השקל עולה, נגיד בנק ישראל מתערב וקונה דולרים, דבר שיגרום הפסדים בהם נישא כולנו.

מי צריך כל זה ? בשביל מה אנו צריכים שקל ? בשביל מה אנו צריכים את הדאגה לרמת החליפין של השקל ?

יבוטל השקל.

כל מטבע יהיה מקובל ועובר לסוחר במדינת ישראל. אירו, דולר, יין או רנימבי (המטבע הסיני), פרנק שוויצרי או אפילו לירה סטרליג, כמו פעם, בימי המנדט.

מן הסתם מרבית המשלומים באוטובוס ובמכולת ייעשו או בדולרים או באירו, כנ"ל משכורות. עיסקאות יחתמו במטבע הנוח והמוסכם על הצדדים.

יבטול בנק ישראל, על כל פקידיו. ייסגר המדפיס הממשלתי.

 

אנו מדינה קטנה יחסית. איננו זקוקים למטבע מקומי. פעם היו מדפיסים שקלים במדפיס הממשלתי כדי לממן פעולות גרעוניות של הממשלה. בינתיים למדו שזה לא הולך וירדו מזה. אז בשביל מה בכל זאת נשאר השקל ?

 

אני מעמיד את הצעתי זו בחינם לרשות קברניטי המשק. איני מבקש לעצמי דבר, מקסימום איזה אחוז או שניים ממה שייחסך למדינת ישראל מאימוץ צעד ייעול זה.

 

יעקב.

 

 

נכתב על ידי , 17/3/2008 17:44  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מוטי היינריך ב-22/3/2008 06:22



כינוי: 

בן: 74

תמונה




78,833
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)