לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


9/2008

העשירים עובדים יותר


בעבר היינו רגילים לחשוב על עשירים כבעלי אחוזות החיים חיים נינוחים ומעבירים את זמנם בניחותא, בנשפים ומסיבות כשמשרתים מנעימים את חייהם. הזמנים השתנו. במחקר חדש נמצא שהיום העשירים עובדים יותר מה"עובדים". הם נתונים בלחצים (stressed out ) , ועובדים שעות ארוכות יותר.
מאז 1980, בקבוצה של 20% הנמוכים של סולם ההכנסות - מספר העובדים שעבדו שבוע ארוך (יותר מ 49 שעות) קטן ב 50% , בעוד שבקבוצה של 20% העליונים - מספר העובדים שבוע ארוך גדל ב 80%. פעם אנשים עבדו קשה כדי שבניהם יחיו בנינוחות. היום, אם בנך עשיר יותר ממך, הסיכוי הוא שהוא גם עובד יותר קשה.

עוד עניין: ה"עובדים", הפועלים, העובדים בעבודות פשוטות (והמרויחים מעט) שוכחים מהעבודה ברגע שהם הולכים הביתה. הם עובדים את 8 השעות שלהם, ושאר הזמן מוקדש למשפחתם או תחביביהם. לא כן עם אלה שבמשרות יותר אחראיות (המרוויחים יותר). דאגות העסק או העבודה הולכות אחריהם הביתה. וזה לא רק בגלל המחשב הנישא והטלפון הסלולארי - המחזיקים אותם "בעסק" כל הזמן. זה בגלל שהם "חיים" את עבודתם בראשם ולא מסוגלים להתנתק ממנה.
מעבר לזה - רוב האנשים האלה בונים את חייהם סביב עבודתם, הם שואבים ממנה את הרגשת הערך העצמי, ואת הרגשת שביעות הרצון. זה ההבדל בין "עבודה" לבין קריירה.

יש, כמובן, גם עשירים שלא עובדים קשה, אולי כאלה שזכו במפעל הפייס, או ירשו את כספם ולא טורחים להמשיך ולהתאמץ. יש גם כאלה. אבל מרבית ה"עשירים" - עובדים הרבה יותר קשה מה"עובדים".
יעקב

נכתב על ידי , 6/9/2008 10:06   בקטגוריות רווחה  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שמעון דיסקין ב-7/9/2008 09:23



כינוי: 

בן: 73

תמונה




78,822
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)