לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קו ישר


איך נהיה למדינה העשירה בעולם? המכשול: אופי המשטר הכלכלי-פוליטי ותפיסת העולם הסוציאליסטית, סקטור ציבורי ופוליטי ענק, פעילויות מיותרות ומימון מאות אלפי "אוכלי חינם". הבלוג ידון במבנה חלופי למדינת ישראל: כלכלה חופשית ופרטית. הדרך היחידה לשגשוג.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מנהלים את חיינו


על פי האידאולוגיה הרווחת הממשלה היא האלוהים, היא כול יכולה, וכול חכמה, ולכן עליה לנהל את חיינו עד הפרטים הקטנים ביותר. כי הרי בני התמותה הרגילים (האזרחים, כלומר אנחנו) קצת חלשים וקצת חוטאים וקצת רשעים, והרבה טיפשים ולא מסוגלים לנהל חייהם כראוי. רק הממשלה היא בעלת חוכמה עילאית אינסופית, וגם טוב לב וכוונות טהורות וזכות, בקיצור - התגלמות הטוב, ולכן היא צריכה לנהל הכול.

 

קחו לדוגמה את שר התחבורה:

"על פי התקנות החדשות שאישר ישראל כץ, לראשונה בעלי רכב פרטי יוכלו לבצע שתי נסיעות שיתופיות ביום בתיאום מראש בלבד, שלא למטרות רווח, לעד ארבעה נוסעים מלבד הנהג, במחיר של שני שקלים לקילומטר לכל היותר. "

 

שמעתם את זה? מותר שתי נסיעות ליום בלבד!!! אם יראה אותכם השוטר שמוצב מול הבית מתניעים את האוטו שלוש פעמים תקבלו קנס. ורק 4 נוסעים! הנוסע החמישי הוא בלתי חוקי. ורק 2 ש"ח לק"מ... תמדדו היטב את המרחק. וחלילה שלא יהיה רווח. אם יתפסו אותכם מרוויחים - אוי ואבוי... תלכו ישר לכלא. השר כץ יעמוד בכול פינה ויבדוק כול רכב, שחלילה אף אחד לא ירוויח כלום... כי רווח זה פויה, זה מסריח (אצל כץ והאידאולוגיה הח"ברתית").

 

השר כץ רוצה להגן על פרנסתם של נהגי המוניות, וכך גם הבג"ץ שפסל את אובר. כול הכבוד לנהגי המוניות, זכותם להתפרנס. אבל גם לאחרים יש זכות להתפרנס, לכול אדם יש זכוות כזו. למה צריכה המדינה (החכמה) להעניק (ולהגן) זכויות יתר לקבוצה אחת (נהגי המוניות)?  איזו זכות יש לנהגי המוניות או לשר כץ למנוע מאנשים אחרים להתפרנס על ידי הסעת נוסעים? והעיקר: איזו זכות יש למדינה למנוע מהאנשים הזקוקים להסעות ליהנות מהשירות הטוב ביותר והזול ביותר האפשרי, שיינתן על ידי מי שהלקוח יבחר (ולא מי שהשר כץ בוחר)?

 

כמובן שהעסק התעקם עוד מזמן, כשהמדינה העדיפה לחסום את הענף לתחרות, להתנות את הסעת האנשים בקבלת רשיון מיוחד מהממשלה (רשיון למונית). זה מאפשר לה גם לגבות כסף עבור "המספר הירוק", גם להעניק טובות (רשיון למונית) למקורבים משפחתיים או פוליטיים, ולהגדיל את כוח הפוליטיקאים ותלות הציבור בהם. עיקרון דומה מופעל כמובן בהרבה תחומים בחיינו - הדורשים רשיון ממשלתי. 


התקנות על הסעות פרטיות שלמעלה מגוכחות במיוחד מפני שאין דרך לאכוף אותם. הרבה אנשים חושבים שהממשלה כוחה בלתי מוגבל (מפני שהיא יכולה להכניס אנשים לבית הסוהר), וכול חוק מספיק שיחוקקו אותו והוא יתבצע, אוטומטית. רק צץ רעיון מבריק בראשו של שר זה או אחר או ח"כ חרוץ, רצים לחוקק חוק, וחושבים העסק  פתור. אבל חוק  צריך לאכוף אחרת הוא חסר משמעות ולא כול דבר ניתן לאכוף. ידוע היום שההסעות בכפרים ערבים נעשות על ידי טנדרים פרטיים בתשלום. החוקים לא חלים על ערבים, המשטרה לא מתעסקת בשטויות כאלה. (אפילו במעשי רצח שכיחים במגזר הערבי אין המשטרה מצליחה להתעסק, אז בטנדרים תעסוק?) גם בישובים יהודיים יש קבוצות פייסבוק או וואטסאפ, ואתה יכול להשיג הסעה לכול מקום, חופשי, חופשי, תמורת "כיסוי הוצאות" (חלילה וחס שיהיה רווח).

 

בכפר פלוני יש זקן שמתקשה לנהוג, ויש פנסיונר אחר (פחות זקן) שזמנו פנוי, והוא מסיע את הראשון למרפאה בעיר או לבדיקות בבית החולים או לשמחה משפחתית או לשוק תמורת סכום "סמלי". זה מקבל שירות טוב וזה נהנה גם. לא חוקי? אולי. אבל הגיוני. מה שלא הגיוני זה החוק. 

 

השקת שני השירותים [של אובר] עוררה בעיה חוקית - כיוון שהסעת נוסעים בתשלום ללא רישיון מנוגדת לחוק בישראל. לכן אובר הגדירה את השירותים כ"לא למטרות רווח" אלא למטרת החזר הוצאות אחזקת רכב - כך שעקרונית הנהגים לא אמורים להרוויח כסף.

 

חוק שלא ניתן לאכוף לא מתקיים, בין אם מכבסים את ההפרה במילים יפות - "החזר הוצאות" ובין אם לא טורחים.

 

על המדינה להכיר במציאות, להוציא את 30 אלף נהגי המוניות לפנסיה (כנראה שצריך יהיה לתת להם פיצוי על המספר הירוק), ולבטל את חוק ההסעות. שהמדינה והממשלה לא יתעסקו בענייני נסיעות והסעות. כול אחד יוכל להסיע או לנסוע איך שהוא רוצה. הנוסעים והמסיעים יסתדרו ביניהם כמיטב יכולתם, ולממשלה תהיה פטורה מדאגה זו, ויהיה לה עיסוק אחד, פחות. (וגם מערכת המשפט וכבוד השופט אורנשטיין יהיו חופשיים מעיסוק זה).

 

"השתגעת יעקב??? שהממשלה תניח לאנשים לנפשם ולא תתדאג להם להסעות??? איך אפשר? איך אנשים בכלל יסעו ויגיעו למחוז חפצם בשלום?". האנשים יגיעו, הם תמיד מגיעים. הממשלה רק מפריעה.

 

יעקב

נכתב על ידי , 5/12/2017 21:45   בקטגוריות זכויות האדם, חוק, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דברים יפים לא מתים


בניגוד לבנין הסינרמה המכוער, שנהרס לאחרונה בת"א, יש דברים יפים, בני אותו גיל בערך, שלא מתים.

 

 

זוהי מכונית פונטיאק פיירבירד, דגם 1968.

יש בארה"ב תעשייה שלמה שתומכת בחידוש מכוניות ישנות, ניתן להשיג את כול החלפים הנחוצים, ואף להרכיב רכיבים מודרניים משופרים כמו בלמי דיסק. הכול במחיר סביר, שווה לכול כיס.

 

כי דברים יפים לא מתים.

יעקב

נכתב על ידי , 19/8/2016 11:31   בקטגוריות אמנות, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



איך מוכרים מכוניות


הנה וידיאו המסכם 70 שנים של פרסומות למכוניות.

 

נכתב על ידי , 5/9/2013 13:23   בקטגוריות אדריכלות, תחבורה, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קאדילק 1960


קאדילק קופה 1960 . עוד תמונות כאן.


 

יעקב

 

נכתב על ידי , 5/8/2013 14:55   בקטגוריות מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בלי מילים


כולם יודעים שאני חובב אומנות גדול. הנה תמונה המחממת את הלב. אני מצטער להודיע שאין לי קשר אישי לנושא.



יעקב

נכתב על ידי , 22/10/2011 11:46   בקטגוריות אדריכלות, תחבורה, אמנות, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הנער והפונטיאק שלו




המכונית שבתמונה היא פונטיאק פיירו מודל 1986.

הנער שבתמונה התאהב במכונית מדגם זה וקנה אחדות מהן. הוא אהב להתעסק איתן, לתקן, לשפץ ולהביאן למצב כמו חדש.

הבחור חלה בסרטן ונפטר בגיל 18.

לפני זה הספיק להקדיש הרבה זמן לתחביבו של טיפול ושיפוץ המכונית. כאשר נודע בקרב קהיליית חובבי המכונית על מצבו של הנער, טיילר שיפמן, הם התגייסו בהמוניהם ותוך סוף שבוע אחד שיפצו וסידרו את המכונית ועשוה כחדשה.

אחרי מותו התקיימה תערוכת מכוניות פונטיאק-פיירו לזכרו, וכול החובבים מתקבצים מרחבי ארה"ב ומשתתפים באירוע.

קיראו את הסיפור המרגש מפי אימו.

יעקב

נכתב על ידי , 1/12/2010 17:08   בקטגוריות אדריכלות, תחבורה, מכונית, נוסטלגיה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אפריים אילין ז"ל


ביום כיפור נפטר התעשיין אפרים אילין ז"ל, בגיל 98. הוא היה הראשון שהקים תעשיית רכב בארץ.

אני שמעתי עליו רבות בשנים שעברו אבל מעולם לא ידעתי פרטים עליו.

בכתבה בynet מספר צבי לביא על הראיון האחרון שאילין נתן לו לפני 3 שנים.

מסתבר שאילין היה תלמיד וחבר של זאב ז'בוטינסקי וחבר אצ"ל, ובתור שכזה סבל מרדיפות מטעם שלטון מפא"י הרודני. הוא הקים את מפעליו מכספו הפרטי, אותו הרוויח בעיסקאות שונות לפני קום המדינה. לדבריו - אנשי מפא"י, ובראשם פנחס ספיר האגדי העדיפו להעניק הקלות וסובסידיות לאנשים שמקורבים אליהם פוליטית. הם חנקו את מפעלי אילין. אילין לא היה פעיל פוליטית, כלומר לא הצטרף ל"חרות", אבל בכול זאת, ספיר וגולדה לא סלחו לו על השקפת עולמו.

מתוך ויקיפדיה:

"בשנים 1950 - 1955 היוו מפעלי "קייזר-אילין" כ-28% מכלל היצוא התעשייתי של מדינת ישראל ועל כך קיבל המפעל תעודת הוקרה ממשרד המסחר והתעשייה, כיצואן מצטיין. בשנת 1952 קיבל המפעל אות הצטיינות משר המסחר והתעשייה, דב יוסף."

"במשך 18 השנים שהמפעל פעל הוא ייצר למעלה ממאה אלף מכוניות, שכשני שליש מהן יועדו ליצוא. הוא הרכיב דגמים של הינו, רנו, קייזר, סטודיבייקר-לארק ואחרים."

 

אני לא מכיר את האיש ועסקיו מקרוב, ולא יכול להשבע שכול מה שהוא מספר אכן כך היה (יש גירסאות שונות), אבל זה נשמע לי הגיוני. בתחילת ימי המדינה היא נשלטה ביד ברזל על ידי השלטון הסוציאליסטי-הרודני של מפא"י. בנקים ותעשיות (למשל חברת החשמל) הולאמו. אני שמעתי סיפורים של יזמים ואנשי עסקים שטענו שהתנקלו להם בגלל שלא היו "מאנשי שלומנו".

המטרה הראשית של מנהלי הכלכלה מטעם המדינה לא הייתה להביא לרווחה ושיגשוג אלא לקדם את כוחם ואחיזתם בשלטון על ידי עידוד "אנשי שלומנו". מי שלא היה שייך למחנה הפוליטי הנכון לא היה לו סיכוי.

בשנות ה 50 וה 60 הדבר היה ברור ובוטה.

אבל, גם היום, כול פעולה של פוליטיקאי בתחום הכלכלה נועדה בהכרח לקדם את האינטרסים של הפוליטיקאי ואחיזתו בשלטון או התעשרותו. לכן, אנו חייבים לשאוף להתערבות מעטה ככול האפשר של פוליטיקאים (קרי של הממשלה) בכלכלה.

קוראים היודעים פרטים או זוטות על אפריים אילין ז"ל, או מאמרים שנכתבו עליו מוזמנים להביא קישוריות בהערות.

יעקב

נכתב על ידי , 25/9/2010 15:20   בקטגוריות ביטחון, היסטוריה, כלכלה, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פורד מוסטנג 2011


מי שמחפש מכונית חדשה - הנה המלצתי: פורד מוסטנג 2011 GT 5.0 . על פי הביקורת - מכונית ספורט מושלמת.




נכתב על ידי , 30/3/2010 01:50   בקטגוריות אמנות, מכונית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מס על בצורת ירוקה


הממשלה אוהבת לגבות מיסים, כל המרבה הרי זה משובח. כל תירוץ הוא טוב. לאחרונה ה"ירוק" הוא באופנה, אז גובים מיסים בתירוצים ירוקים.
התחילו עם ה"הנחה" במיסים למכוניות "ירוקות" - כלומר - קטנות. קודם כול העלו את מס הקניה לכל המכוניות מ 75% ל 92%. קודם כול המס. אח"כ נתנו הנחות מסוימות לחלק מהמכוניות (חלק קטן) - ל"ירוקות" או חסכוניות. ההנחה קטנה בכל מקרה מההעלאה. את כול התרגיל הזה טישטשו בתרועה גדולה שבישרה על עידוד מכוניות ירוקות.

השני הוא "מס הבצורת". אכן הייתה בצורת - אז למה לא לנצל את ההזדמנות ולהטיל מס? אלא שאת המס לא הטילו על הבצורת אלא עלינו. כל אזרחי ישראל משלמים סכומים אסטרונומיים עבור המים - חוץ מהחקלאיים - אלה שבאמת צורכים הרבה מים! אבל לחקלאים יש לובי וכוח פוליטי, האזרח הפשוט - אין לו. מהי מטרת המס - הדבר התברר היום בוועדת הכלכלה בכנסת. נציג האוצר אמר שאם יבטלו את מס הבצורת יהיה צורך להטיל מס אחר למימון "ההתפלה", כלומר - האוצר צריך עוד כסף, המסכן.
המס על המים הוא הכי רגרסיבי שאפשר, כי כולם משתמשים במים בין אם הם עשירים ובין אם עניים. אבל - בגלל זה האוצר אוהב את המס על המים - מפני שכולם צורכים מים, וקשה להתחמק ממנו, והוא מניב הכנסה יפה.
אבל, אל תאגה, בג"ץ נחלץ לעזרתנו. הוא ידון במס הבצורת. אני מציע שכל מס חדש יובא ישר לאישור הבג"ץ. כל הליך החקיקה בכנסת מיותר ומבזבז זמן לריק. במילא בג"ץ מחליט הכל.
יעקב
נכתב על ידי , 2/11/2009 22:38   בקטגוריות דמוקרטיה, כלכלה, מכונית, עבודה בעיניים  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יעקב ב-5/11/2009 00:42
 



הרבה מזומנים עבור גרוטאות


כתבתי בקטע הקודם על תכנית הגריטה האמריקאית (מזומן עבור הגרוטאה) המעניקה למי שרוכש רכב חדש כ 4500 דולר עבור המכונית הישנה שלו. זו למעשה תכנית להמרצת של קניית מכוניות חדשות, או למעשה סיבסוד מכוניות חדשות. אפשר להתווכח עד כמה זה חכם לסבסד רכישת מכונית, ואם זו השיטה הטובה ביותר "להיטיב עם העם" או להמריץ את הכלכלה. התכנית כמובן נועדה בראש ובראשונה לסייע ל GM וקרייזלר, חברות הרכב הממשלתיות. אבל את התכנית הזו "מכרו" או נימקו בתירוץ ירוק - אמרו שרוצים להקטין את הפליטת, ולהמריץ אנשים להחליף מכוניות פולטות במכוניות חסכוניות יותר. כמו במקרים אחרים - התירוץ הירוק מאד אופנתי אבל הוא רק תירוץ, אם ה"ירוק" קרוב לליבם מדוע הם מעודדים קניית מכוניות ?
לו באמת רצתה הממשלה להוריד מהכביש מכוניות ישנות, מזהמות, היא הייתה יכולה פשוט לקנות את המכוניות הישנות במחיר שוק - שהוא בסביבות 500 עד אלף דולר למכונית (תלוי איזו מכונית וכמה ישנה היא) - ולהשמיד אותן. זאת במקום לשלם מחיר אחיד של 4500 דולר לכל גרוטאה, ולהתנות את הצ'ופר ברכישת מכונית חדשה. הממשלות תמיד מוצאות את הדרך להוציא את כספי הציבור בצורה הכי מטופשת האפשרית.

תוספת: גם בארץ מוצעת תכנית גריטה על ידי משרד התחבורה. כל שטות מהעולם - רצים להעתיק גם בארץ. מדובר על מענק של 3000 ש"ח עבור מכונית שגילה לפחות 20 שנה. אצלנו אין תעשיית רכב מקומית להמריץ אז המענק לא מותנה ברכישת מכונית חדשה... חצי נחמה.
אם רוצים להוריד מכוניות מהכביש - הדבר הפשוט ביותר לעשות זה לשלוח את יוסי מבנק ישראל, זה שהיה מסתובב פעם בליליינבלום עם מזוודה של דולרים למכירה בשוק השחור. יוסי יעקוב אחרי מודעות רכב ויקנה כל מכונית בת 20 או יותר המוצעת למכירה, במחיר השוק. הוא יכול לשלם במזומן, בדולרים, מהערימה שמצטברת במרתפי הבנק עקב רכישת הדולרים של בנק ישראל.
כל אדם נורמלי - אם רוצה משהו - רוכש אותו במחיר השוק. רק פקיד ממשלתי לא מבין מה זה, ומציע מחיר אחיד לכל דבר, שהוא אף פעם לא המחיר ה"נכון" - הוא או יותר מדי גבוה (גורם לביזבוז כסף) או יותר מדי נמוך (מפספס את המטרה).
יעקב

נכתב על ידי , 21/8/2009 10:41   בקטגוריות מכונית, כלכלה  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אסף רזון ב-21/8/2009 20:30
 



כינוי: 

בן: 73

תמונה




78,831
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למוטי היינריך אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מוטי היינריך ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)