לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בריטמר



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2008

אז מה בעצם משמעות הבר/ בת מצווה? מסיבה או מעבר?


המושג הזה הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, אך רק מעטים מבינים את משמעותו.

כתבה נוספת בנושא: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182028

מדוע, למשל, לא נקרא האירוע "בעל מצווה" או "בעלת מצווה"?

זאת מפני שקשר לבעל ולאישה, ניתן לנתק ע"י גירושים, אך קשר כמו שלנו יש ליהדות, למצוות, להיסטוריה שלנו, לעצמנו, הוא דבר עצום ועמוק שלא ניתן לנתקו בשום דרך שהיא.

כמו הקשר בין הבנים והבנות להורים, כמה שלא נתכחש לזה, מה שלא נעשה, לא יעזור. זהו הגורל אליו נולדנו, אנחנו חלק מזה.

וזה ממש לא עול, זה אמנם אחריות, אך לא עול.

אחריות להצעיד את העולם קדימה, להחזיק בערכים גם כשמסביב הם נרמסים, להיות "אור לגויים", להביא טוב לעולם, אחריות לדעת מאין באנו ומה המשמעות, וכו'.

גם אם זה אומר לשנות אורחות חיים ולהקפיד על דברים שנראים קשים. זוהי האחריות שלנו, זה חלק מאיתנו, זה אנחנו.

אז מסיבות, בגבול הטעם הטוב, זה דבר נחמד, אבל צריך להיות קצת פחות שטחיים וריקים, ולהבין על מה האירוע ולמה.

בנים חייבים לעלות לתורה ולהניח תפילין, ללמוד על המשמעות של שניהם ועל מהות האירוע.

בנות חייבות ללמוד על מהות האירוע, על הקשר שלהן והמצוות המיוחדות להן ביהדות, על המסורת הנשית הנפלאה ביהדות, מרים, דבורה, וכו'.

ושהמסיבות יהיו בגבול הטעם הטוב גם בצד הכספי, לא חוסר פרופורציות מטורף. המסיבה היא דבר חדש, המצאה של השנים האחרונות, אז למה להתפרע? האירוע המקורי הוא זה שכתבתי למעלה, אז למה לעשות ביג דיל מכלום?

נכתב על ידי , 27/1/2008 23:37   בקטגוריות דת, דת ומדינה, אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: זכר




10,311
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , ספורט , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבלטמר בריטו אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בלטמר בריטו ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)