פרוסת דלעת גדולה, ללא הקליפה, חתוכה לקוביות לא גדולות
קוביות כנ"ל מבטטה אחת או שתיים (מקולפות)
קוביות לפת (אולי רבע ממה שדלעת)
הכנת בסיס למרק אחד, הכנת את כולם-
(מכת הפתיחה למרקים כוללת:)
להרתיח קצת שמן בסיר
לטגן קלות את המרכיבים
לשפוך מים רותחים מהקומקום (רק עד שמכסה את הירקות, המרק צריך להיות סמיך למדי בשביל התוספת.)
להוסיף כף מרק-עוף.
(כשמבעבע, לתיבול באמת:)
אבקת קינמון בלי לקמץ
אגוז מוסקט מגורר ישר פנימה
ג'ינג'ר מגורר ישר פנימה
פלפל שחור (אם הוספת לפת אז פחות, היא חריפה)
לנווט לפי הטעם (ובעיקר הריח!)
לא לשכוח לחוס על אמא (היא אוהבת פחות פלפל)
הצעת הגשה:
המרק מרגיש הרבה יותר טעים כשהוא טחון (בעזרת בלנדר יד שמכניסים לתוך הסיר עצמו)
+ קצת חלב (ולמהדרין- שמנת או לבן)
נס כתום של חורף.
בהוקרה למפעל "מרק הבית" של סלון מזל.