 הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר |
| 11/2004
 עוגת התפוחים של אמא
(העוגה האהובה עלי, לכן אני מתעוררת תמיד בבקרי יום הולדת לתוך הריח המיוחד הזה.)
לשושלת המלאה ראו כאן*.
מצרכים לעוגה בתבנית בינונית (אצלנו בתנור נכנסות שתי תבניות כאלה, אבל אני לא יודעת מה הגודל שלה)
לתחתית :
4-5 תפוחים גדולים פרוסים עם קליפה (כמה שיותר דק) 1/4 כוס סוכר כף קנמון.
לבצק :
1 ו 1/2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה 1 כוס סוכר חצי כוס שמן 3 ביצים יין אדום מתוק (בערך רבע כוס) תמצית וניל (לפי הטעם. לטעמי מוותרים.)
ההכנה עצמה :
משמנים תבנית (אצלנו- במרגרינה ).
תחתית:
מערבבים את הסוכר והקנמון .
ממלאים את התבנית בשכבה של תפוחים ובוזקים עליהם כמות נכבדה של הסוכר המתובל. אפשר לעשו בכמה שכבות ואפשר פשוט לערבב את הסוכר והתפוחים בידיים. ככל שהתפוחים מצופים יותר בסוכר+קנמון, יוצא טעים יותר .
בתבנית המשומנת צריכה להיות שכבה של כשלושה סנטמטר תפוחים, לשים לב שהשכבה תהיה אחידה (פחות או יותר) גם בפינות .
בצק :
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים .
יוצרים גומה במרכז הקערה, שופכים לתוכה את כל הרטובים (אולי חוץ מהיין) ומתחילים לערבב בעדינות, כדי שהיבשים יתקפלו לתוך הרטובים בלי ליצור גושים. בסופו של דבר מתקבלת עיסה במרקם יותר נוזלי מבצק. להוסיף יין לפי הטעם, לא לדאוג אם זה לא נראה בצקי .
יוצקים את העיסה על התפוחים (גם בפינות !)
אופים לפחות 40 דקות בחום בינוני. לשים לב שגם כאשר הבצק מתחיל להתקשות התפוחים עדיין לחים. לתת להתייבש קצת מעבר לעוגה רגילה . (זה מתחיל להריח בכל הבית ברגע שמכניסים לתנור. אם זה מיועד לאיזה אירוע, אני ממליצה בכל זאת להשאיר איזו תבנית קטנה לשימוש ביתי, זה נגמר הרבה יותר מהר מרגשי הנחיתות שישפיעו עליך אם לא.) * ההבדל היחיד בין המתכון הזה למתכון שהיה בעיתון, פרט לרמת הפירוט של טבח מתחיל שנתתי כאן, הוא ששם הורו לחתוך את התפוחים לקוביות. פרוסות בעיני יותר טוב כי זה מתפרק פחות, אבל בפעם הבאה אנסה אחת ככה ואחת ככה, ואדווח. פרוסות יותר טעים. סופג יותר מהתבלינים.
| |
|