הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר |
| 10/2009
תבשיל לוביה חריף (המתכון של מיכל) או: מה לא עושים בשביל תמונה משעשעת מגוגל.
ביום ההולדת שלי היה תבשיל ממש טעים שהכינה מיכל. מיכל אומרת שזה תבשיל קוצ'יני, שקוראים לו אצ'נגה, שזה לוביה בשפה ששכחתי את שמה אבל היא השפה של הקוצ'ינים, הו בעומק היבשת, להכל שמות אקזוטיים כה.
מצרכים
לוביה כמה כפות שמן 2 כפות זרעי חרדל שחורים עלי קארי (בשפה ההיא- וֶופְּלָה) או זרעי כוסברה 1 פלפל ירוק חריף כורכום, פפריקה אדומה, מלח
ככה מכינים את זה:
בסיר עם מכסה מחממים את השמן וכשהוא רותח מוסיפים את זרעי החרדל, וסוגרים את הסיר. גרגרי החרדל מתחילים לפקוע כמו פופקורן. אחרי שהרעש של הפקיעה מפסיק פותחים את הסיר (בזהירות, זרעים קופצים שם הרי), ומכניסים את עלי הוופלה. אם אין מכניסים בשלב זה זרעי כוסברה. קוצצים פלפל שלם חריף ומוסיפים לסיר (מיכל אומרת שאי אפשר לדעת כמה חריף ייצא. בהתאם לכל פלפל ספציפי) מוסיפים את הלוביה וכן תבלינים: כורכום, פפריקה אדומה, מלח. מוסיפים מעט מים (אם הסיר טוב אז לא צריך, מספיק לשמור מכוסה) מבשלים כעשרים דקות.
אני בהחלט מתכוונת לנסות את המתכון הזה בקרוב. היה ממש טעים. ולהנוגעים בפלפל חריף, המלצת הצד הקוצ'יני שלנו היא לנקות את הידיים בשמן לפני הסבון, זה מפחית את הפחד והסכנה מלגעת בכל רקמה רירית אחרי זה.
והתמונה המשעשעת?
צ: אמא, תקני זרעי חרדל!
אמא: מה עושים עם זה?
צ': את התבשיל של מיכל.
א': ומה עוד עושים עם זה?
צ': אני לא יודעת מה הקוצ'ינים עושים עם זה, אני יכולה לשאול אבל.
א': נו באמת. תחפשי בגוגל.
להלן אחת מהתוצאות הדי עליונות בנושא. רק לי זה נשמע ממש... חריג?
| |
|