לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2010

עוד מתכונים, ובכלל זה עוד משהו שמוחמץ ברוטב של סלט


היינו אמורים לארח אצלנו את ראש השנה השנה. אבל בעקבות האשפוז של אמא ביטלנו את זה: זה לא מצב לארח בו.

ומאידך, הדודה לא חשבה לבד להזמין אותנו במקום זה להתארח אצלם, ואמא שלי לא הצליחה להעביר את הרמז במסלול הפולני אבא-סבתא-דודה שלי.

אני כבר התכוונתי לקחת אוטובוס מחר בבוקר לבאר שבע (אם לא חוגגים לפחות לצבוע את הדירה, לא?) אבל חטפתי על הראש שככה לא עושים.

אמרתי "אבל לא חוגגים..." ובכך התנעתי את ההחלטה שאת החג נעשה בכל זאת. לבד בבית, בלי אף עוד משפחה. 

ומכיוון שאחרי הכל, אמא וזה, החלטנו שזה רעיון טוב לקנות את המנות מוכנות כדי לחסוך בעבודה, וכך יצא שהיום בילינו בממלכת האוכל המוכן, וחזרנו עם קופסאות.

 

קופסאות, האהא, קל להגיד, חזרנו עם קופסאות.

 

בגלל שבקופסאות יש רק אוכל מתוחכם או בשרי. קציצות בשר וגולש ורוטב שלהם, ועלי גפן (שזה מלא עבודה לעשות, ואישית אף פעם עוד לא יצא לי להכין).

אבל את כל האוכל האחר, כל האוכל הפשוט שבא יחד עם האוכל, בכל אלה הצצנו בפרצוף סנוביסטי ואמרנו: לא. אנחנו מכינות יותר טוב בבית.

ובמיוחד שלכל אחד בבית הזה יש תסביך קולינרי אחר (לזו אסור ירקות ירוקים, זו לא אוכלת תפוחי אדמה ואורז לבן, זאת צמחונית והאחרון סוכרתי, ויש לנו גם סבא וסבתא- לזו אין שיניים ולזה אסור כל דבר שיש בו טעם פחות או יותר).

וכך יצא שאחרי הכל מכינים פה (ואמא בכלל זה) אוכל במרץ רב לחג.

 

אז כבר חתכתי חצי כרוב עצום ושני בצלים גדולים והכנתי (לפי המתכון מהבלוג!) את הכרוב ואורז ברוטב אדום.

 

את מנת הירקות שאמא הכינה לסבא אקצר לכם:

שום- מקולף ופרוס. חצילים (מקולפים), עגבניה, בצל ופלפלים אדומים- חתוכים לקוביות.

לערבב בתבנית עם שמן זית, פלפל שחור, פפריקה מתוקה.

לקלות בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.

 

סלט סלק מוחמץ (זה המתכון החדש שהבטחתי)

 

המנה היחידה שלמדתי להכין מאמא של האקס אקס שלי.

זה משום שלא מבשלים סלק אצלנו בבית אף פעם, אז הופתעתי נורא וגם היה לי מאוד טעים,

לגלות את קוביות הסגול הזה בקערה על השולחן.

היא היתה עושה אותו בקוביות של 1 ס"מ, וזה היה מושלם.

אני חתכתי קטן יותר, מין פשרה בין משהו שיש לו מרקם למשהו שניתן להעמיס על לחם.

 

מרכיבים:

4 סלקים בינוניים

1 בצל די גדול

כמה מלפפונים חמוצים

שן שום

שמן

חומץ

מלח

 

אופן ההכנה (אזהרה: נא להתחמש בסינר, סלק זה מכתים מאוד):

1. את הסלק מבשלים איכשהו.

אמא נוהגת לשים בסיר לחץ ולבשל (ובאותה הנשימה להוסיף כמה ביצים שיהיו ביצים חומות)

אני הכנתי במיקרו (בקערת זכוכית מכוסה בצלחת זכוכית, דברים שאפשר לשטוף בקלות אחר כך,

אם עושים בשקית אני ממליצה על שתיים אחת בתוך השניה כדי לא להכתים)

לקח אמנם 25 דקות, אבל יצא סבבה.

2. מקלפים את הסלק המבושל (אחרי שקוטמים את הקצוות, שאר הקליפה מתקלפת מעצמה באמצעות לחיצה של כריות האצבעות. אם לא מתקלפת- תבשלו יותר).

3. חותכים לחתיכות בגודל שבא לכם (ככל שתחתכו קטן יותר יהיה יותר שטח פנים, הסלט יהיה מוכן יותר ויספוג יותר את טעם הרוטב. מי שאוהב את המתיקות הנאיבית של הסלק- לחתוך גדול יותר). אני חתכתי עם המכשיר ההוא שעושה קוביות לסלט. קודם פרוסות די עבות, ואז כל פרוסה לקוביות כאלה. לא גיררתי כי לא רציתי אותו סמרטוטי לגמרי.

4. קוצצים בצל קטןקטןקטן. (ככה עושים את זה).

5. מגררים גס מלפפונים חמוצים.

6. מערבבים הכל, מעבירים לקופסה ומעל זה יוצקים רוטב לסלט שמורכב משמן, חומץ, מלח ושן שום אחת.

7. שוטפים את כל מה שבא במגע עם סלק ומנגבים את השיש. הזכרתי כבר שזה מכתים?

8. לערבב כל יום (או כל חצי יום לחסרי סבלנות). לאכול לפחות למחרת יום ההכנה.

 

מחר נכין גם אנטיפסטי ירקות בשבילנו (אותו דבר כמו לסבא, רק מ:בצל שום גזר וכרובית, ועם פלפל לבן כי אמא לא אוהבת שחור)

 

ומשארית (זה לא שארית! זה חצי עצום בגודלו) הכרוב סלט כרוב ברוטב סויה ואגוזי מלך
(הערות: הרוב מובן מאליו. ברוטב שמים גם סוכר/סוכרזית. ניחוש שלי שיהיו בסלט גם קוביות תפוחים).

 

וברוטב של הגולש הקנוי נבשל אפונה.

 

חיבוק

 

ממש בלי עבודה... יאק

נכתב על ידי , 7/9/2010 17:52   בקטגוריות צועד על קיבתו  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)