לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2010

באין ציפור שיר (עוגיות מעפנות ומתכון למרק עגבניות נהדר)


כמו נצר יאה לגזע היונקים, מיד עם הגיע החורף אני נתקפת בדרישה עזה מצד הגוף לספק עוד ועוד אנרגיה.

סלט? זה לא טעים! תביאי לי סוכר! תני לי פירות! עוגת שוקולד! ממתקים!

אבל אני גם ממושמעת. הדיאטה אומרת בנוקשות ובקשיחות: ללא. נטול. וגם על הקמח יש לך מגבלות.

 

אז מה שקורה זה שאני מאלתרת.

ויוצא לי דברים כמו עוגיות טחינה מקמח חומוס עם כמו-סוכר.

ועכשיו תשמעו את הבשורה:

עוגיות טחינה מקמח חומוס עם כמו סוכר זה טעים (טוב, יחסית טעים) באופן מפתיע. ומתוק! ואין בזה גלוטן!

 

אז הנה אני נשבעת בשמן של עוגיות הטחינה מקמח חומוס עם כמו סוכר.

 

חוץ מזה הלכתי לקניות בשישי בערב, שכבר שמעתם כי הבישולים ההם היו התירוץ שלי לבחור ההוא למה לא להפגש,

ועכשיו אספר גם מה הכנתי:

 

את תבשיל השעועית החריף של מיכל, שמעתה אכנה אותו "תבשיל מלחמת ויאטנם", משום שהוא כרוך בהפקה של גז עצבים

(שזה מה שקורה כששמים זרעי חרדל, בטח שמעתם על גז חרדל, ופלפל חריף בסיר, ונותנים להם להטגן בשמן, ואז פותחים את הסיר).

מספרים שאיזה שף תאילנדי עשה סיר גדול של הדבר הזה במסעדה בניו יורק, והם סגרו את הרחובות הסמוכים בחשד למתקפה כימית.

 

ואת מרק העגבניות של מיכל, שאני מעתיקה במרץ מאז סוף השבוע איתה (כבר עשיתי שני סירים גדולים):

2 קילו עגבניות בשלות

בצל בינוני

3/4 ראש שום

שני גזרים גדולים

שני ראשי שומר

חצי ראש שורש סלרי על עליו

פפריקה, כורכום, פלפל שחור

קצת שמן זית

 

חותכים עגבניות בשלות בחיתוך דק.

קוצצים בצל ונותנים לו להטגן בסיר

אחרי כמה זמן מוסיפים שום קצוץ

לזה מוסיפים גזר בטבעות ומערבבים ונותנים להשתהות

לזה מוסיפים סלרי בפרוסות (את העלים שומרים לאחר כך) ומערבבים ונותנים להשתהות

לזה מוסיפים שומר חתוך לקוביות קטנות ומערבבים ונותנים להשתהות

לזה מוסיפים עגבניות חתוכות דק ופפריקה וכורכום ןפלפל שחור ומערבבים וסוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה

אחרי שרותח מערבבים ומנמיכים את האש

אחרי רבע שעה או עשרים דקות מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים (או כמוני שוכחים מזה ושמים אותם אחר כך ב"סלט צמצום נזקים")

מבשלים עד שהגזר רך.

 

הערה: לא להוסיף מלח. לא צריך. אפילו כדאי להוסיף קצת סוכר. אני לסיר של כשלושה קילו עגבניות הוספתי 3 סוכרזית.

בסוף הבישול מוסיפים לסיר כמה כפות שמן זית ומערבבים.

 

את כל זה עושים בסיר ענקי ענקי ענקי ענקי (אני יכולה להמשיך) ובסוף שופכים לקופסה גדולה ומאחסנים במקרר

אוכלים כל יום לפחות שתי קעריות מרק עצומות מימדים, ופחות קר.

 

אפשר לאכול ליד זה עוגיות טחינה עם קמח חומוס וכמו סוכר קריצה.

נכתב על ידי , 12/12/2010 21:36  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)