לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2011

גאש,


מפתיע אותי השקט מסביב לזוג הפוסטים הקודמים, שנחשבים בעיני חשובים מספיק בשביל לשלוח את אמא שלי, שתי אחותי (האמיתית וזו שהיא בעצם אחותו של המכונף), המכונף בכבודו ועוד כמה אנשי פלא שאני אוהבת לקרוא אותם, ולהתלבט גם בקשר ללהוסיף את החמוד שלא הבין בפעם הקודמת וגם לא בפעם הקודמת-הקודמת (אז אולי זה לא רעיון טוב) כי זה משמעותי מספיק. 

מבינה ולא מבינה. בינתייים אדבר על משהו אחר.


בסוף השבוע הזה נפגשתי עם המכונף במרכז, והיה נחמד. המכונף כל כך מתחתן כרגע, שזה רוב מה שהוא עושה בשעות הפנאי שלו, והסיפורים הם על זה והתואנות גם כן על זה. מרחוק זה כמו סטנד אפ חתונה במקרה הטוב וגרוע יותר במקרה הרע, אלא שמדובר במכונף: הוא מסוגל לספר על זה ככה שיכניס תוכן רגשי שלא אוכל להתעלם ממנו. ולכן אני, באופן שמפתיע אותי, מגיבה לסיפור החתונה שלו מתוך הזדהות. שזה אומר בהתרגשות ובשמחה גדולה. המכונף מתחתן ואני באמת שמחה בשבילו כי מסתבר שבסיטואציה הזאת זה דבר שלגמרי אפשרי ואפילו קורה. אני מתרגשת ושמחה, באופן הכי אותנטי שאני יכולה: מבפנים, ולא מהחוץ החוצה. לא ציפיתי לזה, וזה מרגיש מוזר בהנתן הקונטקסט, אבל לא מוזר רע. 

(ומצדי יאללה שימשיך ככה. כל אלטרנטיבה שעולה בדעתי היא טובה פחות).


אבא שלי פוטר מהעבודה שהוא הצליח להחזיק זמן ארוך יחסית הפעם (אני חושבת בסביבות החצי שנה). עשה לי רע ממש כשאמא שלי התקשרה עם נימה של "משהו לא בסדר" ואמרה לי להיות עדינה איתו כי "הוא עצבני". חשבתי שזה יופמיזם למשהו שיתקוף אותי ולא ירפה ברגע שאגיע הביתה. (אבל זה לא היה עד כדי כך גרוע). התקופה הארוכה שהוא היה בה מובטל היתה התקופה הכי סוערת וקשה ומפחידה בחיים של הבית שלנו, וזה בלתי נממע וקשה מאוד רגשית אפילו לחשוב על שידור חוזר.


אני לא רוצה להיות תלויה בזה שאמא שלי תתגרש ממנו.

להפך, אני אפילו לא צריכה שהיא תתגרש ממנו, כי אז אני אצטרך להגדיל את האינטראקציה איתו. 

אני רוצה להתגרש ממנו בעצמי, בלי תלות בה. איך עושים דבר כזה?


אולי באמת אחליף את שם המשפחה שלי ל"צנצנת"?

זה משרת ופותר חלק מהדברים, ויוצר בעיות אחרות.  


הבנתם נכונה:

ללמוד למבחנים זה לא בדיוק מה שאני עושה כל היום.

איך ילדים שיש להם בעיות בבית אמורים להתרכז בלימודים בזמן בית ספר יסודי?

איך נערים ונערות שיש להם את כל האקסטרווגנזה הרגשית והמינית של גיל ההתבגרות בגוף אמורים לשבת וללמוד תנ"ך ומתימטיקה? 

זה בכלל לא ברור לי!


משורה התחתונה, עם כל הטרוניות האלה, דווקא משמח אותי שדעתי מוסחת ושיש לי את כל הקשיים הסובייקטיביים האלה, שלא שייכים ליכולת שלי לתפוס חומר באופן כללי ולהקיא אותו במבחנים, אלא ליכולת שלי לפנות לזה מקום. ההסתגלות שלי פחותה אבל הקרבה שלי אל עצמי גדלה. 

אבל צנצ, זו עונת מבחנים, יא ראבק, את חייבת להתעסק גם בזה.

לפנות את השולחן מדי פעם מהג'אנק של החיים וללמוד, או שיישמט לך מתחת לרגליים כל התירוץ שמצאת לך להיות רחוקה ולגדל חיים.

נכתב על ידי , 11/1/2011 00:47  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)