ככה זה כשהמחשב בבית: אני יושבת מולו כל הזמן.
בעקלתונים גדולים אני עובדת:
יש מישהו מאתר היכרויות שנראה נחמד. הלכתי להציץ לו בפייסבוק וגיליתי שלפי התמונות הוא האקס של זו שמוזכרת כאן בפסקה הראשונה.
זה נחמד, וגם מצחיק, וגם ישר בא לי להתנכלל: אולי אם כך היא פנויה ואני יכולה להתחיל איתה... אבל זה אבוד. אבוד, אני אומרת לעצמי, בגלל שכבר מזמן התברר לך שהיא גם אחותו של האיש עם החוטים, שכבר יצאת איתו פעם. והרי כמה אפשר לשאוב מאותה באר.
אבל משהו נחמד יצא לי מזה: ראיתי אותה בתמונה יושבת מול צלחת ענקית של טאלי, ארוחה הודית מסורתית, ונהיה לי חשק אדיר להכין גם לי כזה. אז ביום שישי אני מתכננת ארוחת ערב הודית: אורז וכמה (כמה? הרבה!) תבשילי ירקות.
העניין הוא שאני תמיד מבשלת את האוכל שלי עם אותם תבלינים, ולכן כל מה שאני אוכלת בסופו של דבר מאוד מזכיר את כל מה שאכלתי. אז האתגר שלי הוא למצוא מתכונים עם תיבול ששונה ממתכון למתכון, ולהצמד אליהם (במגבלת היכולת המוגבלת שלי להצמד למתכונים).
הנה, כבר התחלתי היום ובדקתי את המתכון הזה, למנגולד וחומוס (תבלין מוביל- כמון), ויצא מאוד טעים,
וגם ולא היה לזה בדיוק את הטעם של מה שאכלתי אתמול.
והנה עוד כמה דברים שאני שוקלת לסדר שיהיו (חוץ מאורז):
תבשיל כרובית בעגבניות ופלפל חריף
תבשיל כרוב מוקפץ (פשוט בלי הנבטים)
תבשיל פולי סויה (ללא סודה לשתיה)
תבשיל קישואים (עוד לא מצאתי מתכון!)
דאל כתום
דאל ירוק (תיבול מעניין!)
תבשיל שעועית אדומה
ממרח חריף (צ'טני) מנטה
מה ממש בא לי שיהיה לי שוב:
מטחנת תבלינים (היא התקלקלה!) ובלנדר טוב בשביל כל ה"תעבירו לבלנדר" שבמתכונים האלה.
ובנוסף, זה הולך להיות טבעוני, אז אני אשמח לרעיונות במה להחליף את המטבל היוגורט המצנן המסורתי.
בלית ברירה אני מאמינה כרגע ביוגורט מחלב סויה לא ממותק, אבל זה מאוד risky.