הכינה אוכל כדלקמן

שני תבשילי קינואה.
1. (הצהוב) "פלפלים ממולאים"
1.5 כוסות קינואה
2 פלפלים
2 בצלים
3 שיני שום
כמון
פפריקה חריפה
מלח
חצי חבילה כוסברה/פטרוזיליה
פתיתי סויה (בערך כוס).
לימון כבוש (שתי כפות)
מים
א. מכינים "מרק" עבור פתיתי הסויה ומבשלים אותם. אחרת הם לא טעימים.
בסיר קטן מטגנים בצל ושום, עם קצת כמון ומלח.
מוסיפים מים. מוסיםים את פתיתי הסויה. מבשלים קצת.
לא לשרוף את הסיר. (הכוונה שתמיד צריך להיות רוטב עדיין בסיר).
מוציאים את הפתיתים הרטובים למסננת. שומרים את הנוזלים לרוטב אח"כ (לא חייבים ,אפשר).
ב. מכינים קינואה
בפועל נראה לי שהשלב הזה מיותר כי זמן הבישול של קינואה הוא קצר.
אם מכינים את זה עם אורז, לבשל חלקית את האורז.
ג. מכינים את התערובת של הממולאים
קוצצים בצל דק
קוצצים כמה שיני שום
קוצצים חצי חבילת כוסברה/פטרוזיליה
מערבבים עם קינואה
מערבבים עם פתיתי הסויה
ד. מכינים את רוטב הלימון
לוקחים את הנוזלים של הסויה, מוסיפים מים ואת הלימון הכבוש
טוחנים.
ה. הכל לסיר
קודם את הרוטב ואז את כל התערובת.
דוחסים את התערובות כך שתהיה שרויה בתוך הרוטב.
השלב הזה היה קל לי כי הקינואה כבר היתה מבושלת,
יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מים לרוטב כדי לבשל את הקינואה.
אחרי שהמים פחות או יותר מתאדים מהתבשיל, הוא מוכן. בתיאבון.
2. הסגול - סלט קינואה, סלק וסלרי
מבשלים סלק במיקרוגל בתוך שקית ניילון (בסדר, בתוך סיר בישול למיקרוגל) וחותכים לקוביות
קוצצים את החלק של העלים של הסלרי (עם גבעולים קטנים)
קוצצים חצי בצל
מערבבים הכל עם שמ"ז מלח ומיץ מחצי לימון.
בתיאבון
יותר טעים אם סוחטים לימון שלם ואוכלים מחר.