לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2005

פסטה בסיסית ברוטב עגבניות ושמנת


(שבוע לפני פסח, מכלים את מלאי הפסטה בדירה של עלמת התלתלים.

בבית שלנו לא אוכלים דברים כאלה, "עם אחוזי שומן"*, אז זה האוכל שלה.)

 

מצרכים:

חבילת פסטה להכנה מהירה (או משהו)

בצל גדול

שתי עגבניות בינוניות

קרטון שמנת

חמאה

תבלינים (השילוש הקדוש: ג'ינג'ר, מוסקט, פלפל שחור. לאמיצים- ציפורן)

פרמזן

 

מחבת

סיר

קומקום להרתחת מים

 

הכנה:

מנקים את העגבניות מהחלק הירוק, וחורצים צלב בקליפה.

שופכים עליהן מים רותחים ומשאירים בכלי.

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו (בחמאה!) עד להזהבה.

בינתיים מוציאים את העגבניות, מקלפים את הקליפה (שיורדת עכשיו בקלות)

וחותכים קטן ככל האפשר.

מוסיפים את רסק העגבניות לבצל המטוגן, וממשיכים לחמם עד שהעגבניות מתרככות.

כשהעגבניות רכות, מוסיפים שמנת ותבלינים.

ממשיכים לבשל קצת להסמכה של הרוטב,

ובינתיים שופכים מים רותחים לתוך סיר עם פסטה

ומחכים כמה זמן שלא כתוב על האריזה, כדי שיהיה מוכן.

 

בצלחת:

פסטה

עליה רוטב

ומעל הכל פרמזן.

(מוסיפים עוד תבלינים לפי חוש הריח.)

 

* ובבקשה, אל תעשו את הטעות דלת הקלוריות של הבית שלי, 

לנסות לעשות את זה עם לבן במקום שמנת.

אני פשוט לא רוצה לתאר בטעם מה זה יוצא.

נכתב על ידי , 17/4/2005 13:05   בקטגוריות צועד על קיבתו  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)