(שבוע לפני פסח, מכלים את מלאי הפסטה בדירה של עלמת התלתלים.
בבית שלנו לא אוכלים דברים כאלה, "עם אחוזי שומן"*, אז זה האוכל שלה.)
מצרכים:
חבילת פסטה להכנה מהירה (או משהו)
בצל גדול
שתי עגבניות בינוניות
קרטון שמנת
חמאה
תבלינים (השילוש הקדוש: ג'ינג'ר, מוסקט, פלפל שחור. לאמיצים- ציפורן)
פרמזן
מחבת
סיר
קומקום להרתחת מים
הכנה:
מנקים את העגבניות מהחלק הירוק, וחורצים צלב בקליפה.
שופכים עליהן מים רותחים ומשאירים בכלי.
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו (בחמאה!) עד להזהבה.
בינתיים מוציאים את העגבניות, מקלפים את הקליפה (שיורדת עכשיו בקלות)
וחותכים קטן ככל האפשר.
מוסיפים את רסק העגבניות לבצל המטוגן, וממשיכים לחמם עד שהעגבניות מתרככות.
כשהעגבניות רכות, מוסיפים שמנת ותבלינים.
ממשיכים לבשל קצת להסמכה של הרוטב,
ובינתיים שופכים מים רותחים לתוך סיר עם פסטה
ומחכים כמה זמן שלא כתוב על האריזה, כדי שיהיה מוכן.
בצלחת:
פסטה
עליה רוטב
ומעל הכל פרמזן.
(מוסיפים עוד תבלינים לפי חוש הריח.)
* ובבקשה, אל תעשו את הטעות דלת הקלוריות של הבית שלי,
לנסות לעשות את זה עם לבן במקום שמנת.
אני פשוט לא רוצה לתאר בטעם מה זה יוצא.