לסדנת הבישול של מחר.
יוצא נימוח בפה ומריח נפלא מכמות עצומה של תבלינים.
מצרכים (למשפחה + סבים + לחלק לחוזרים הביתה):
2 תפו"א בינוניים
1 בטטה גדולה
בצל גדול
גזר או שניים
ראש שום
ג'ינג'ר טרי
קארי
כורכום
אגוז מוסקט
קינמון
פלפל שחור
מלח
2 ביצים
פירורי לחם
למיטיבי קצצת: מוצרלה?
שמן רגיל
כלים ואביזרים:
מלאנתלפים קערות
קולף ירקות
פומפיה
מסננת רשת דקה
מחבת טפלון
נייר סופג
לעבודה:
את תפוחי האדמה, הבטטה, הגזר והג'ינג'ר קולפים [1] ומגרדים בפומפיה.
(קיצור דרך חביב: להשתמש בפוד פרוססור.)
את השום והבצל קוצצים וכותשים בהתאמה.
(הערה של המכונף: אין כזה דבר יותר מדי ג'ינג'ר! להוסיף עוד!)
שופכים פנימה תיבול מעדת הקארי והכורכום ,
מלח בכיף ופלפל שחור
(אצלי יהיה גם קינמון ואגוז מוסקט, ושיהיה פה שקט!)
לוקחים הבלילה וסוחטים ממנה את הנוזלים באמצעות הרשת
(מניחים ברשת ולוחצים עד שמטפטף. מערבבים קצת וחוזרים וכו')
שומרים את הנוזלים בנפרד וגם חלק מהבלילה הסחוטה לאחר כך, לרוטב.
מוסיפים ביצים ופירורי לחם, ומתחילים לקרוץ קציצות, להדק ולטגן.
(מטגנים בשמן עד מחצית גובה הקציצות והופכים כשמזהיב.)
להניח את הקציצות המוכנות ברשת או על נייר סופג.
(*המכונף מעריך שיהיה טעים להוסיף מוצרלה באמצע של הקציצות, אבל זה עוד לא נבדק אמפירית.)
בבית של המכונף מכינים רוטב מהירקות ששמרנו קודם, (משחימים ואז מוסיפים את)
הנוזלים מהסחיטה ואולי עוד קצת מים, וזה מאפשר לחמם את הקציצות (מעט זמן!) באופן אחיד לפני ההגשה.
(הוא טוען שאם הקציצות מספיק יציבות מהטיגון, הן לא מתפרקות מהשלב של הרוטב.)
מגישים עם פירה בצד.
(מה איך עושים פירה?)
[1] אם אנחנו בקטע של פירה ויש לנו רק כירה אחת, זה זמן מתאים להעמיד את תפוחי האדמה המיועדים לפירה לבישול. (כשאין פוד-פרוססור זה יכול לקחת המון זמן לגרד את הירקות בפומפיה.)