לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2007

תבשיל כרוב ואורז שאני אוהבת


אני קוראת לו "כרוב אדום" למרות שזה כרוב ירוק ברוטב אדום... ניחא.

בעיני טעים יותר בגרסת הרסק ולא בגרסת הקוביות, אבל זה לפי חוק האמהות:

"משתמשים במה שיש בבית, ואני מצטערת שהכמויות לא מדוייקות, זה כי לא אני מכינה לבד."


מצרכים (לסיר ע-נ-ק-י):

 

3/4 כרוב (ירוק)

1 בצל רגיל, גדול

כוס וחצי אורז לבן

1/2 קופסה רסק עגבניות + שלוש כוסות מים,

(או פחית גדולה של קוביות עגבניות וכוס וחצי מים.)

1 סוכרזית

1 כפית מלח

1/8 כפית גרגרי פלפל אדום חריף

כמה כפות שמן

 

על הדרך: סלט כרוב

1/4 כרוב שנשאר

1 תפוח

לימון, שמן, מלח.


הוראות עבודה:

את הכרוב חוצים לשניים ("לאורך"),

נפטרים ממה שנראה כמו ההמשך של הגבעול בתוך הכרוב,

ואז חוצים פעם אחת לאורך (ליצירת רבעים) ופורסים פרוסות לא עבות לרוחב



עושים את אותו הדבר עם הבצל, למרות שבחיים לא ראיתי שפורסים בצל במקום אחר בצורה כזאת.

(אמא אומרת, לא בלי הגיון: שישתלב עם המרקם של הכרוב)

 

בסיר ענקי, רצוי עם ציפוי טפלון, שמים כמה כפות שמן, ומטגנים קלות את הבצל.

כשהבצל מתחיל להיות שקוף, מכניסים את האורז ו"מטגנים" גם אותו, גם עד שנהיה טיפה שקפקף.


אורז ובצל

בינתיים מרתיחים מים בקומקום בצד.

כשהאורז עושה קולות של שקוף, מכניסים גם את הכרוב לתוך הסיר (בשלב הזה הכל כמעט עולה על גדותיו)

מנמיכים את האש, שלא יישרף האורז.

מערבבים יפה.


עם הכרוב מטען חורג

 

מערבבים עד שנמאס לערבב או עד שהכרוב מתחיל להתרכך, ואז שופכים פנימה

את הרסק + סוכרזית+ מים או את הקוביות + סוכרזית + מים ("שיגיע בערך שני שליש מהאורז"),

ומוסיפים קצת מלח וקצת פלפל חריף.


למה יש לי קוביות עגבניות בסיר?

מערבבים פעם אחרונה ומכסים.

מחכים עשרים דקות ככה שהאורז יתפח ואז מציצים:

אם האורז לא תפח "עד הסוף", מחכים עוד (מוסיפים נוזל אם אין כדי שיהיה לו מה לספוג) 

מורידים "כשהאורז מוכן". אמא הציעה לטעום ודי כששאלתי אותה איך יודעים.

 

בינתיים:

לוקחים את הרבע הנותר של הכרוב,

פורסים קצת יותר צפוף מלתבשיל, והופ לקערה

קולפים תפוח ומגרדים אותו במגרדת גסה לקערה

מוסיפים מיץ מחצי לימון, שמן ומלח.

 

מגישים כשהתבשיל עוד חם.

 

זו כמובן לא כל הכמות של התבשיל

 (לדואגים לפרופורציות: בתמונה כמות קטנה מהתבשיל, וכל הסלט).

נכתב על ידי , 17/2/2007 16:45   בקטגוריות צועד על קיבתו  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)