המתכון שהיא הביאה לי הפעם ניצח את כל מתכוני האינטרנט בנושא מרק בצל.
המסקנות: בלי שום יין, כן עם שום, והמרכיב הסודי הוא קורנית (טימין).
רכיבים בסיר בינוני-נמוך:
ארבעה בצלים גדולים מאוד
ארבע שיני שום
שתיים וחצי כפות חמאה/מרגרינה
טעם למרק (במתכון מהעיתון "אבקת מרק בצל" כמובן. אצלנו בבית ג'ינג'ר ואגוז מוסקט)
קמח להסמכת המרק (שתיים שלוש כפות)
טימין (קורנית) מיובש
מים
פירוט:
בכמות גדולה יחסית של חמאה/מרגרינה לטגן בצל חתוך לחתיכות בגודל סביר (גודל פה ומטה)
להשגיח ולערבב מדי פעם עד שהבצל משחים. זה לוקח הרבה זמן.
איפהשהוא באמצע הטיגון להכניס שיני שום פרוסות.
כשהכל זהוב והלמטה של הסיר מתחילה להדבק, להוסיף טעם ולערבב.
אחר כך לזרות שתי כפות קמח ולערבב.
להוסיף מים, מלח, כפית של טימין, ולהשאיר טיפה להתבשל לספיגת טעמים.
יוצא ממש טעים, ויש לי הרגשה שעם קרוטונים זה יהיה אפילו עוד יותר טוב,
אבל למי יש סבלנות להכין קרוטונים כשעומדת מולו קערת מרק כזאת?