לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל השתנה להיות בדיוק אותו דבר

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2008

הידד לגזירי העיתון של סבתא


המתכון שהיא הביאה לי הפעם ניצח את כל מתכוני האינטרנט בנושא מרק בצל.

המסקנות: בלי שום יין, כן עם שום, והמרכיב הסודי הוא קורנית (טימין).

 

רכיבים בסיר בינוני-נמוך:

ארבעה בצלים גדולים מאוד 

ארבע שיני שום

שתיים וחצי כפות חמאה/מרגרינה

טעם למרק (במתכון מהעיתון "אבקת מרק בצל" כמובן. אצלנו בבית ג'ינג'ר ואגוז מוסקט)

קמח להסמכת המרק (שתיים שלוש כפות)

טימין (קורנית) מיובש

מים

 

פירוט:

בכמות גדולה יחסית של חמאה/מרגרינה לטגן בצל חתוך לחתיכות בגודל סביר (גודל פה ומטה)

להשגיח ולערבב מדי פעם עד שהבצל משחים. זה לוקח הרבה זמן.

איפהשהוא באמצע הטיגון להכניס שיני שום פרוסות.

כשהכל זהוב והלמטה של הסיר מתחילה להדבק, להוסיף טעם ולערבב.

אחר כך לזרות שתי כפות קמח ולערבב.

להוסיף מים, מלח, כפית של טימין, ולהשאיר טיפה להתבשל לספיגת טעמים.

 

יוצא ממש טעים, ויש לי הרגשה שעם קרוטונים זה יהיה אפילו עוד יותר טוב,

אבל למי יש סבלנות להכין קרוטונים כשעומדת מולו קערת מרק כזאת?

נכתב על ידי , 26/1/2008 14:54   בקטגוריות צועד על קיבתו  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצבע ואור אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צבע ואור ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)