על הצלחה במתכון הזה, ריבת גרניום מתוך הספר "מתנות מהמטבח" של גיל חובב.
ראיתי והתלהבתי מאוד, כבר חיפשתי ומצאתי גרניום לימוני באיזור הקרוב למקום מגורי, ואני מתה לדעת איך זה ייצא. אבל אחותי והחבר החדש שלה מתכוננים לתפוס לי את המטבח בשבת בבוקר...
הערה לאחר מעשה: הכנתי את הריבה הזאת פעמיים.
בשתי הפעמים היא לא התגבשה כראוי, ונשארה בצורת סירופ סמיך יותר מאשר ריבה. בפעם השניה ניסיתי לחפף בתהליכים, ויצא אותו דבר פרט למסקנה אחת: לא כדאי לוותר על ההשארה של העלים במהלך הלילה, הטעם שלהם באמת הרבה יותר מודגש אחרי זה.
ל-3 צנצנות בנות חצי ליטר:
2 כוסות דחוסות של עלי גרניום לימוני
4 כוסות מים רותחים
6 תפוחי עץ ירוקים
2 כוסות מים רותחים
מיץ מחצי לימון
3 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת זכוכית חולטים את עלי הגרניום עם ארבע כוסות מים רותחים ומשאירים ללילה שלם.
2. למחרת, חותכים את התפוחים לרבעים ומנקים מהליבות. שמים בסיר יחד עם שתי כוסות מים רותחים, ומבשלים כ20 דקות עד שהתפוחים מתרככים מאוד.
3. מסננים את התפוחים. אחר כך מעבירים את המסננת מעל קערה ודוחסים את התפוחים דרך המסננת אל הקערה כך שמתקבלת מחית תפוחים.
4. תולים שקית בד מחיתול או מגאזה על הברז מעל קערה. מעבירים לתוך השקית את מחית התפוחים. יוצקים לתוך השקית את המים שעלי הגרניום שהו בהם (ללא העלים). נותנים לשקית לטפטף לקערה (כשעתים וחצי).
5. מעבירים את הנוזלים מהקערה לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, ומבשלים על אש בינונית. ממשיכים לבחוש עד שהסוכר נמס, ואחר כך מדי פעם. מבשלים עד שמסמיך.
6. הריבה מוכנה כשכף נוזל מהסיר, שנוצקת על צלחת קפואה, נקרשת ואינה נשפכת מהצלחת כשהופכים אותה. מעבירים לצנצנות מעוקרות (במים רותחים) וחותמים.