כשימי כבשלנית היו עדיין בחיתולים, הייתי לוקחת שמנת מתוקה- 32% שומן. את זה מקרימה עם גבינה צהובה, רצוי 22% שומן ומעלה. לשדרוג הייתי מוסיפה פטה או סתם בולגרית. כל זה, נכנס כרוטב אחד ומעניין לחבילת פסטה מסולסלת.
הטעם היה נהדר. אבל, הכולסטרול והקלוריות....
כשערן הציע את זה, אני הרמתי גבה (מטאפורית, כי אני לא באמת יודעת להרים גבות. אח של ערן כן): אתה רוקח את כל התבשיל. אבל...
הופתעתי לטובה וזה היה נהדר!...
- 200 גרם פסטה לא מבושלת (אחרי הבישול זה יוצא משהו כמו 450 גרם, פשוט המון).
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 קופסת פטריות טריות (אפשר גם מקופסא, אבל הרבה פחות טעים)
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1/4 כוס מים
- אבקת מרק, פלפל שחור, מלח, ארגנו/בזיליקום, פפריקה, תבלין לעוף (התגלית הכי תגליתית שלי בבישולים לאחרונה) ואגוז מוסקט. אני רוצה לציין שהשימוש בתבלינים הוא חופשי ולחלוטין תלוי בטעם אישי.
- 2-3 טיפות של סוכרזית נוזלית.
- גביע ייוגורט ביו 0%
- (אפשרי) 1 פרוסת גבינה צהובה 9% שומן.
מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן. אני אוהבת להוציא אותה מהמים כשהיא עדיין טיפה קשה (שכחתי איך קוראים לזה באיטלקית מקצועית).
משחימים את הבצל, הפטריות והשום בהתאמה. (בעצם, אולי כדאי את הפיטריות קודם). בוזקים אבקת מרק בשביל הטעם. מכניסים את העגבניות המרוסקות ומבשלים מעט. (בשלב זה אני אוהבת להכניס נגלה ראשונה של תבלינים. ערן העדיף אותם אח"כ). שופכים לסיר את המים ונותנים להם להתאדות על אש גדולה במשך 7 דקות. שמים את התבלינים עם הסוכרזית כראות עיניכם ו.. שופכים את היוגורט (ט-דם.. נכון שהתפתעתי אתכם?)
נותנים לכל המרקחת להתבשל ומתקבל טעם מלוח מתקתק, משולב עם חמיצות היוגורט. אכן מפתיע- חגיגת טעמים על הלשון.
שופכים את הפסטה (ביסלי גריל, העדפה אישית) מבשלים עוד כדקה וחצי ביחד, כדי שהפסטה תספוג את הטעמים. בשלב זה, ניתן להקרים את הכל עם פרוסת הגבינה, על זה ויתרנו הפעם ו...
וואלה, בתאבון.
נשמע נורא?
תתפלאו, זה לא!
זה טעים והכל עפ"י מזבח שומרי משקל. מתבשיל שיחד עם הרוטב יגרום לי לנזק של 32 נקודות (ויש לי רק 22 ביום) הצלחתי להגיע לתבשיל של 8 נקודות, בו התחלקנו אהובי ואני יחדיו.
אני מרוצה.