לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יומן הרשימות של שי טוחנר על החיים, על מצבים, על אנשים, על מוזיקה, מוזיקאים, הופעות ודברים אחרים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


12/2007

למען האמת, אני קצת מתרגש (לפני ההופעה מחר)


לפעמים, גם אמנים ומוזיקאים שעברו כברת דרך ארוכה בחייהם ועשו דברים לא מעטים מתרגשים.

 

כן, עוד מספר ימים בן 57, מנגן ומופיע בצורה מקצועית לצד עבודתי במחשבים עוד מגיל 18.

 

ניגנתי עם המון אנשים כולל אמנים ידועים ובעלי שיעור קומה, בארץ ובחו"ל, הופעתי במועדונים קטנים לפני עשרה אנשים אבל גם הופעתי לפני אלפי ועשרות אלפי אנשים בפסטיבלים גדולים בארץ  ובבריטניה.

 

מעולם לא פחדתי מבמה, מאנשים, מהופעות, ולא זכור לי שהתרגשתי, אולי בהופעתי הראשונה בטלביזיה לפני המון שנים, שכבר אני לא מסוגל לזכור מתי זה היה.

 

לקראת מחר אני מתרגש, ולא מעט.

 

את יעל דקלבאום אני מכיר מיום שנולדה. ניגנתי עם אביה (דייויד) בלהקה במשך 26 שנים, עוד לפני לידתה. בהיותה עוד ילדה קטנה ניגנתי אתה ועם אחיה הגדול רון (כיום מדען בארה"ב ווירטואוז בנג'ו) בהמון הזדמנויות ואף הופעתי אתם בהיותם צעירים מאד.

 

את גבע אלון פגשתי לפני כשנתיים בהופעה, והוא מיידית שבה את לבי.  הכשרון והיצירתיות שלו, הווירטואוזיות שלו ובעיקר הטוטאליות שלו בהקדשת כל כולו למוזיקה שלו.

 

זמן רב חשבתי על הדרך להפגיש בין שני אנשים אלו, שלדעתי הנם שני הכשרונות הגדולים ביותר שצמחו פה מאז ומעולם, ושמה שמאפיין אותם בעיקר הוא  החיבור בין יכולת הביצוע ויכולת היצירה והיצירתיות המדהימה והאינסופית שלהם. למזלי הזדמן לי לעשות את זה בסולם יעקוב לפני מספר חודשים במופע שהיה הצלחה מסחררת, וכפי שאני מסוגל לזכור מלמעלה מעשרים שנה ש-"שי וחברים" מתקיים בסולם יעקוב, כולל אירוחים של אמנים מפורסמים בעלי שם מחו"ל, המופע הזה היה הטוב מכולם.

 

למען האמת, קיוויתי, ואף אמרתי את זה, ששניהם ימשיכו לשתף פעולה האחד עם השניה למרות שלכל אחד מהם יש את הפרייקטים שלו בהם הוא עסוק. זה נראה ממש לא ריאלי, אבל מסתבר שזה קרה מספר פעמים כבר. החיבור ביניהם הוא כל כך טבעי, נכון וסינרגטי כך שאפילו לדברים לוגיסטיים מסובכים קשה מלעצור בעדו.

 

לאחר המופע, הרבה אנשים פנו אלי וביקשו שאקים  את הבמה "שי וחברים" כמוסד גם במקום מחוץ לפסטיבל סולם יעקוב, איפה שהוא בתל אביב, וכמעט כולם ביקשו לעשות שוב את המופע המשותף עם שניהם, לפחות באופן חד פעמי.  זה לא שאני עושה הרבה שם, זה ממש בעיקר הם.

 

דברתי עם שניהם, והם הסכימו, ובשימחה, ואפילו מצאנו תאריך עם כל אילוצי לוחות הזמנים המסובכים של כל אחד מאיתנו.

 

ולמה אני מתרגש:

 

אני לא יודע, ממש לא, אם תהיה הזדמנות אחרת. יעל וגבע הם כשרונות על והם בדרך להמראה מטאורית, אפילו על כל פני רחבי תבל, זה בפירוש רק שאלה של זמן ומעט מזל. לשניהם יש את כל מה שצריך, גם לחוד, אבל ביחד זהו שילוב מנצח שאני לא הכרתי ולא מכיר רבים שכמוהו בעולם.

 

אני מתרגש משמחה ומידיעה שיש דור המשך מצויין,  ושהדור הזה עולה על הדור שלי, שגם בו היו (ועדיין ישנם) מוזיקאים ויוצרים מדהימים, בהרבה. אני מאושר מזה שעוד כמה שנים, כשאני כבר לא אהיה על במות, אוכל לספר בסיפוק ובשימחה שניגנתי אתם יחד על במה אחת, אולי בראש רשימת החשיבות של אלו שניגנתי אתם. אני מקווה, ואני בטוח שזה יקרה. אלו שני כוכבי על.

 

וזו ממש לא פרסומת. זה אמיתי.

 

שי טוחנר

נכתב על ידי , 3/12/2007 11:17  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

בן: 74




הבלוג משוייך לקטגוריות: אהבה למוזיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשי טוחנר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שי טוחנר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)