לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


הכל נתפס בקורים...תשאלו את העכבישים... על החיים בראי המוזיקה, וגם עינייני תרבות, ,תקשורת וספורט

Avatarכינוי: 

מין: זכר

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

1/2008

הנה כמה אומנים ששמעתי הרבה בשבועיים האחרונים...


Donavon Frankenreiter

את השם של דונבון פרנקנריטר ראיתי דיי הרבה לפני שהחלטתי לשים סוף לשם ולשמוע אלבום שלו כדי לראות במי מדובר. ובכן- חבל שחיכיתי כ"כ הרבה זמן. הוא מקליפורניה, נולד בשנת 72'. יש לו שני אלבומים סה"כ ומתאים לאווירת פאבים שכזאת, הרבה מהשירים שלו טובים במיוחד. מפתיע- אבל גם האלבום הראשון ("Donavon Frankenreiter") וגם השני ("Move by Yourself") לא שונים ברמתם ושומרים על אחידות מעוררת תשבוחת. יש לו משהו מג'ק ג'ונסון (שאיתו הוא אף משתף פעולה בשיר "free") וקצת מג'ון מאייר. מומלצים: "Heading Home" , "If It Dont Matter".

@ האלבום move by yourself  [להאזנה]

 

Until June

וזאת המלצה ענקית. במקרה גיליתי את להקת הרוק האלטרנטיבית הזאת ברחבי הלאסט FM לפני שבוע, שמעתי את המייספייס ואהבתי ואז שמעתי את האלבום ועוד יותר אהבתי. אח"כ התברר שהם גם שולבו באחד הפרקים של "האנטומיה של גריי" ובכלל- יש הרבה מה לשמוע מהם. קודם כל- לסולן שלהם- Josh Ballard יש קול גבוה ומעניין והוא גם הפסנתרן של הלהקה. יש להם עיבודים יפים מאוד והם משלבים בין שירי רוק לשירים יותר בלדתיים - משהו בסגנון Keane אבל טיפה יותר אלטרנטיביים. הם הוקמו ב-2001 וזה למעשה האלבום הראשון שלהם (שנקרא על שם הלהקה פשוט), אחרי דיי הרבה EP'S. הייתי ממליץ על שירים אבל כל האלבום מומלץ ביותר ומהנה- ונראה לי שדיי הרבה יאהבו אותו כאן בפורום- מומלץ מאוד לנסות.

@ האלבום של אנטיל ג'ון [להאזנה]

 

 Dan Wilson

על דן וילסון כתבתי גם ב-The Music Freeway והוא בהחלט שווה תשבוחות. וילסון למי שלא מכיר (האמת שגמני לא ידעתי), הוא הסולן של הלהקה הותיקה סמיסוניק (אלה מ"Secret Smile"). עכשיו הוא יוצא לדרך סולו משלו עם אלבום בכורה סופט-רוקי נחמד מאוד, עם שירים טובים ומהוקצעים, שבעזרת הקול שלו מקבלים נופך הרבה יותר ברור. הסינגל החדש שלו "breathless" צועד במקום הראשון בשבועיים האחרונים במצעד האלטרנטיבי בארה"ב וזה בהחלט יכול לעודד אותו- ואת האלבום החדש "Free Life", שיצא ממש בסוף 2007. יש עוד כמה וכמה שירים טובים באלבום והוא מומלץ.

 

The Hoosiers

The hoosiers - שלישיית אינדי רוק מאנגליה בהחלט נמצאים בפורמה טובה בתקופה האחרונה כשנכנסו יותר ויותר לתודעת המאזינים, גם באנגליה וגם באינטרנט (השירים שלהם בפלייליסט הקבוע של "virgin radio"). ובכן- מהסינגל הראשון שלהם- " Goodbye Mr A" לא נפלתי, אבל מהאזנה לשאר האלבום שלהם מתגלים כמה וכמה פנינות אמיתיות. ככה למשל בשיר "Worried About Ray" או בשיר המעולה "Run Rabbit Run". יש להם רוק אינדי אבל יש גם שירים מעט יותר סופט רוק, בסגנון the feeling. בשורה התחתונה: מומלצים מאוד להאזנה ולא מן הנמנע שהם יהוו מועמדים לתואר פריצת השנה, אם כי מוקדם לחזות את זה מינואר.

@ האלבום the trick of life [להאזנה] (סיסמה: www.warezscene.org )

 

 David Ford

"Go To Hell" היה השיר הראשון של דיוויד פורד (פולק/אקוסטי) ששמעתי ודווקא מאוד התלהבתי, מה שגרם לי לשמוע את האלבום החדש שלו- שאיכזב בסופו של דבר. ולמרות הכל- כזמר רקע רגוע כזה הוא מתאים, אם כי לא כל השירים באלבום ("Songs for the road" - מתאים לפורום ) יגרמו לכם לחזור אליהם פעם נוספת. אז מה כן נחמד? "I'm Alright Now" שזהו הסינגל החדש שלו, "Go To Hell" שבאמת טוב וגם "Train" חמוד. תאהבו אותו אם אהבתם את: סטפן פרטוול, דמיאן רייס.

@ האלבום Songs for the road [להאזנה]

נכתב על ידי , 29/1/2008 12:48  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פוקוס # 23: The Cinematic Orchestra


כשווטסון פגש את השמיים


יש בעיה עם מוזיקת אווירה, או יותר נכון עם סגנון מאוד ספציפי- צ'יל אאוט/אמביינט. זה סגנון שלא מתאים לכל מצב ולכן לא תמיד שומעים אותו. זה כמובן לא מדד לשום דבר כי לרוב הסגנון הזה משופע במוזיקליות ברמה המיירבית ויוצר רגעים קסומים.
אל סינימטיק אורקסטרה (The Cinematic Orchestra בשמם המלא) [מייספייס] נחשפתי לא מזמן עקב המלצת חבר. מדובר בהרכב ג'אז, טריפ-הופ, אמביינט שעושה מוזיקה מאוד מגוונת בז'אנר הזה, מגיע מבריטניה ומונה 5 חברים פלוס. מהאזנה ראשונה לאלבום לא כ"כ ידעתי מה אני חושב עליו, והאמת היא שההרגשה הזאת נשארה עד עצם רגע כתיבת שורות אלה, וזה דווקא, לא כל כך רע כשחושבים על זה.
ולכן- כדאי לשמוע את "Ma Fleur" אלבומם החדש שם הם מארחים בין היתר את פטריק ווטסון (הפנינה האמיתית!), Lou Rhodes (זמר אנגלי) ו- Fontella Bass (זמרת סול אמריקאית). תמצאו פה שירים נוגים וגם קטעי אווירה יפים. סה"כ- תרכובת מצויינת.

 

@ האלבום "Ma Fleur" [להאזנה]

נכתב על ידי , 24/1/2008 10:27   בקטגוריות פוקוס  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פוקוס # 22: על הזמר האנגלי Stephen Fretwell


השף סטפן


הסינגל "אמילי" של הזמר סטפן פרטוול, היה השיר הראשון ששמעתי של הזמר האנגלי בן ה-26.
את הקריירה המוזיקלית שלו הוא התחיל עוד בשנת 2000 אחרי שלמד במכללת ג'ון לאג'ט.
אחרי שני EP'S הוציא פרטוול את אלבום הבכורה שלו ב2004 שנקרא " Magpie". ב-2007 הוציא את אלבומו השני " Man On The Roof”.
אחרי האזנה לאלבום הזה נראה כי פרטוול בהחלט ממצה פה כישרון מוזיקלי טוב במיוחד, ושר בסגנון האקוסטי/פופ שלו – ומצליח להוציא מעצמו את המיטב. ובדיוק כך נשמע האלבום שלו- ממוקד ולא מפספס את המטרה, בהחלט בשורה משמחת מהגזרה הזו.
הוא מזכיר במידת מה אומנים כמו אטליט, דיוויד פורד, דמיאן רייס וראיין אדאמס ובהחלט מוצא לעצמו את הנישה המוזיקלית הייחודית לו- מומלץ מאוד.

 

@ האלבום "Man On The Roof” [להאזנה]

 

מייספייס
# Emily [קליפ]

נכתב על ידי , 16/1/2008 18:00   בקטגוריות פוקוס, drive time  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




פוקוס # 21: California Snow Story


סיפור שלג
לרוב, אנחנו מתחברים יותר למוכר מאשר אל הלא נודע. זו מן תכונה אנושית מובהקת שכזו. ולכן, לא פלא שישר התחברתי להרכב יפיפה העונה לשם California Snow Story, שם ציורי ממש.
מי שעומד מאחורי הפרוייקט (שלמרות שמו, מגיע מסקוטלנד) הזה נקרא דיוויד סקירווינג כשב-2001 התפנה להקים את ההרכב הזה אחרי שעזב הרכב אחר ואנונימי במחוזותינו (Camera Obscura).
אחרי EP אחד שלא ממש צבר תאוצה הוא צרף בשנתיים האחרונות את סנדרה, זמרת מספרד וביחד הם רקמו את מה שנשמע כמו אלבום נוסף של Kings of Convenience אבל טיפה שונה. כי בכל זאת...
ב-2007 יצא להם אלבום שנקרא "Close To The Ocean" (כמה צפוי שנגלה אותו ב-2008) והוא בהחלט נישא על כנפי ההרמוניה. יש משהו חלומי בהרכבים מהסוג הזה וזה משהו שחובבי המוזיקה ההרמונית לא יכולים לפספס. המלצה במלוא מובן המילה.
## למייספייס של קליפורניה סנוו סטורי

@ האלבום Close To The Ocean [להאזנה]



 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

פוקוס # 20: Jamie Callum

אני לא מת על ג'ז, זה סגנון שאני אישית פחות אוהב, אבל אני כן אוהב את Jamie Callum.
הוא סינגר-סונגרייטר אנגלי בן 28 (כיום) שעושה כבר כמה שנים אחלה שירי פופ-ג'ז יפים.
את השיר הראשון שלו אני עצמי שמעתי ב-2005 כשקניתי את פסקול הסרט "יומנה של ברג'יט ג'ונס 2" (הפסקול עצמו מ-2004), שם הוא מופיע עם שירו המעולה "everlasting love". מאז יצא לי לשמוע עוד כמה שירים שלו בינהם " Mind Trick  " והוא לא מאכזב.
עד היום הוא הוציא 6 אלבומים, שזה מרשים למדי. אם אתם אוהבים זמרים עם קול צלול ושירים לא כבדים- ג'יימי הוא הבחור בשבילכם.
@ לשירים של ג'יימי


נכתב על ידי , 6/1/2008 12:15   בקטגוריות פוקוס  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



# קורי-עכביש 5/1/2008 # קורי-עכביש 5/1/2008 # קורי-עכביש 5/1/2008 # קורי-עכביש 5/1/2008 #


קורי העכביש הראשון ל-2008......חוץ מזה הכל כרגיל.....



[1]  לחזור בזמן...
ביום שישי של לפני שבועיים לא הדלקתי את המחשב. איך זה מרגיש בלי מחשב, שהשתלט על חיינו לפתע, ממש כמו פעם....
פתאום.....פתאום היה לי זמן ללכת לשתות קפה בסלון...
פתאום....פתאום ישבתי סתם ככה על הספה וקראתי עיתון....
פתאום....פתאום שמתי דיסק בקומפקט דיסק.....
פתאום....פתאום בהיתי דרך החלון על העוברים ושבים....
פתאום....קראתי ספר...
ופתאום....היה לי משעמם....היה לי זמן פנוי של שעמום טהור....
לא חשבתי ששעמום יכול להיות כ"כ כייפי.....
ביום שישי של לפני שבועיים לא הדלקתי את המחשב.....


[2] בניחוח צרפתי
קחו זמר סופט רוק אמריקאי. עכשיו- תסירו את הקול שלו מאחד משיריו ושימו במקום זה זמר צרפתי. מה קיבלתם?
Christophe Mae  הוא זמר שעושה סופט רוק בצרפתית (!). וזה נשמע ממש ממש לא רע....הנה, נסו בעצמכם את
" Ca fait mal" [יו-טיוב]...

 

[3] מוחקים את המיתוסים
שימו לב לעניין הבא: לפני שבועיים פורסם בעיתונות גם בארץ כי מדענים אמריקאיים גילו כי רוב המיתוסים שאנו רגילים אליהם ונחשבים "מדעיים"- פשוט לא נכונים. האם להאמין לזה? כבר לא ידוע למה כן להאמין אבל זה בכל זאת מעניין. שימו לב לדברים שהופרכו:
המיתוס: צריך לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום. לפי המחקר העניין לא הובן כהלכה עוד מההנחיה שמקורה ב-1945, ואני צורכים מים גם ממזונות, קפה ומשקאות אחרים.
המיתוס: טלפונים סלולאריים עלולים לשבש פעולות של מכשור רפואי. החוקרים בדקו וציינו כי אף אחד עדיין לא הצליח להוכיח קשר בין הדברים.
המיתוס: אנו מנצלים רק 10% מהמוח שלנו. האמת היא שאם היינו מנצלים כמות כזו באמת, כל פגיעה מוחית קלה היתה מסתיימת בנזק גדול שהיה מונע מאתנו לתפקד.
המיתוס: גילוח מגביר את צמיחת השיער.החוקרים הסבירו כי שיער שצומח מחדש אולי נראה עבה יותר, אך בכך מסתיים השוני בינו לבין שיער שלא גולח.
המיתוס: קריאה באור חלש גורמת לנזק בראיה. החוקרים טוענים כי הדבר באמת עלול לאמץ את העין באותו הרגע, אך נזק ארוך טווח לא נגרם מכך.

 

[4] הדג נחש המדהים
סיפור הספורט של התקופה מגיע ללא ספק מהבריכה. איגור פלוטניקוב, שחיין רוסי, הגיע לפני שבועיים לארץ בכדי ליטול חלק במוקדמות המשחקים האולימפיים של בייג'ין בקיץ 2008. ומה כ"כ מיוחד בסיפור הזה? איגור הוא נכה ולא סתם אחד- הוא פשוט נולד ללא ידיים. כשרואים את התמונות וכיצד הוא שוחה קשה להאמין, אבל הבן אדם הזה לא ויתר על חלומו להיות ספורטאי ומנצל את מגבלותו לטובתו בבריכה. לראות ולא להאמין. [NRG.co/il]

 

[5]חדשות מוזיקה. Jimmy Eat World מסבירים ל"אלטרניטיב אדיקשן" על השינוי המוזיקלי שעברו [אנגלית] ## OneRepublic לסיבוב הופעות- הרכב הרוק שהוציא השנה את אלבומו "Dreaming Out Loud" , מתכנן לצאת לסיבוב הופעות בצפון אמריקה בתחילת 2008, ממש לפני שיעזוב את האיזור לטובת סיבוב הופעות משותף עם מארון 5 ## הרכב הרוק  3Doors Down מוציא סינגל חדש מאלבום חדש שעדיין לא נקבע לו שם, ושעתיד לצאת במהלך 2008. לסינגל יקראו "Citizen/Soldier" והוא צפוי לצאת ממש בקרוב.


 

[6] סרט: "אני, האגדה"
אתמול ראיתי את  הסרט  החדש של וויל סמית' – "אני,האגדה" שמו. אחרי הדברים  [NRG] שכביכול הוצאו מהקשרם שאמר סמית', אפשר להתפנות לסרט ולדעה עליו.
ובכן- מועקה. ככה לפחות אני הרגשתי אתמול כשיצאתי מהסרט. אני לא ממש בטוח לגבי הרגשת של זוגתי כי גם לא שאלתי האמת.
ולמי שלא קרא תקציר: סמית' משחק ניצול מגפה בניו יורק שחי בעיר שוממת מאדם ולמעשה – בעולם ששומם באנשים כמעט באופן מוחלט לאחר שנגיף קטלני חיסל את כולם. אז מי בכל זאת נשאר? מספר אנשים מפוזרים בגלובוס שניתן לספור אותם על האצבעות וכמובן- זומבים שעברו את שיבוט הנגיף והפכו לצמאי דם.
מה שבכל זאת יפה בין כל המועקה הזאת זה לראות איך יראה העולם כשהוא שומם. הכל שקט וריק, כל השפע שיש לנו היום נותר ללא כל שימוש. מה קורה בסוף? טוב נו, לא אגלה למען אלה שכן רוצים לראות...

[7] הפינה הרוחנית.
והפעם: האם נשים מתעניינות ברוחניות יותר מגברים? בניו-אייג' NRG כותבים על זה.

[8] סיכום 2007
גם אני הייתי בין המסכמים ואת הגיגי תוכלו לראות 3 פוסטים אחורה מהפוסט אותו אתם קוראים ממש עכשיו.
שירי השנה ואלבומי השנה שלי מחכים לכם- למי שמעוניין כמובן.

 

[9] על מדף הסינגלים.
# מי גוסטר טו!
הרכב הרוק האלטרנטיבי האמריקאי Guster הוציא לאחרונה סינגל חדש העונה לשם " Satellite". הם לא כ"כ מוכרים באיזורנו אבל עבדכם הנאמן דווקא מכיר אותם עוד מלפני שנה והם ממש ממש לא רעים. הסינגל לקוח מתוך אלבום שהוציאו הרבעייה ב-2006 ואשר נקרא " Ganging Up on the Sun". במייספייס של החבורה ניתן לשמוע אותו ועוד 3 שירים. כדאי לנסות.
[9ב'] ואם כבר בסינגלים חדשים עסקינן – אז קייטי מלואה, החמודה ממוצא גיאורגי (נו, גרוזיני) הוציאה בשבוע שעבר סינגל חדש מתוך האלבום החדש והסופר-שקט שהוציאה השנה ("Pictures" – לפעמים שקט מידי). הסינגל נקרא " Mary Pickford".
במייספייס שלה ניתן לשמוע גם את החדש וגם כמה שניות מהדואט של מלואה לשיר "what a wonderful world" עם Eva Cassidy.
[9ג'] " In The Colors"- זה שמו של הסינגל החדש של בן הרפר. והשיר לא רע בכלל. הנה הקליפ
[9ד'] ואם אתם חובבי Rufus Wainwright, אז כאן תוכלו לשמוע את הסינגל החדש שלו- "Tiergarten"

 

[10] ותודה לאלעד ראס' שהביא לתודעתנו את העובדה שהרכב האינדי רוק הבריטי המצויין The Feeling מוציא סינגל חדש שנקרא " I Thought It Was Over" והוא מתוך אלבום חדש שצפוי לצאת להם והשני במספר.

 

[11] מיקסטייפ דצמבר
ולסיום- התחלתי במסורת חדשה של סיכום החודש מוזיקלית בדמות אוסף- מי שעדיין לא האזין מוזמן לעשות זאת בלינק הבא.

 

[12] ושיהיה לנו שבוע שקט וטוב.

נכתב על ידי , 5/1/2008 14:52   בקטגוריות קורים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

13,027
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , אהבה למוזיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל# העכביש # אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על # העכביש # ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)