כמנהלת ישרא-בלוג יצא לי לא מעט לעזור באיתור בלוגרים במצוקה אובדנית, אשר כתבו על כך בבלוגם. זה תמיד מטלטל, וגורם לי להרהר גם במי שאינם מספרים בסביבתם על המחשבות, ואף אינם חולקים את כאבם עם העולם הוירטואלי. עם כל הקושי, אני מוצאת יותר ויותר צורך לדבר על אובדנות, במקום לתת לפחד להסתיר את מי שזקוק לעזרה.
לפני כמה ימים קיבלתי מייל על כנס תחת הכותרת "לא מדברים על זה" שמארגנת עמותת "בשביל החיים" בשיתוף עם סמינר הקיבוצים. העמותה הוקמה לפני יותר מעשור על ידי משפחות שיקיריהם התאבדו, ביחד עם אנשי המקצוע בתחום האובדנות. זוהי עמותה ללא רווח (וללא מימון פרט לתרומות),שמטרתה המרכזית היא מניעת התאבדויות.
הכנס "לא מדברים על זה" שיתקיים השנה יתמקד בהשפעת האינטרנט בהקשר של אובדנות, והידע המצומצם על כך. כך למשל, קיימות קבוצות תמיכה לא מקצועיות ועולה שאלה לגבי תפקידן במניעה לעומת עידוד פגיעה עצמית ואובדנות. גם תפקידן של הרשתות החברתיות והבריונות ברשת בהתאבדויות בני נוער עולה שוב ושוב לכותרות ומעסיקות אותנו גם בהבנת תופעת האובדנות. חשוב להבין את תפקיד האינטרנט כגורם סיכון אך גם כגורם מגן העוזר במניעת אובדנות. אנשי המקצוע והמשפחות בעמותת "בשביל החיים" רואים בשיח פתוח בנושא מניע לקידום הידע במניעת האובדנות ובעיקר בהעלאת הנושא למודעות הציבורית.
בכנס תהיה הרצאה על ידי מומחה בתחום האינטרנט ואובדנות, ולאחריה יתקיימו שני פאנלים בהם תהיה הזדמנות לקהל להציג שאלות למומחים ולמשתמשים בשרותי האינטרנט. הפאנל הראשון יורכב מאנשי מקצוע ומנהלי פורומים ורשתות חברתיות שיאירו מזוויות שונות את הנושא על פי שאלות הקהל, דיון בעד ונגד רשתות חברתיות, פורומים, בלוגים לא מקצועיים ומקצועיים העוסקים במצוקה אובדנית.
בפאנל השני נרצה להביא את נקודת המבט של המשתמשים בשרותי העזרה והרשתות החברתיות באינטרנט. מה האינטרנט נתן להם? החיובי והשלילי מנקודת המבט של הפונים עצמם. אם יש ביניכם בעלי אמירה רהוטה ופתיחות לענות על שאלות ולשתף נשמח לקבל פרטים למייל המערכת ולהפנות אתכם למנהלי הכנס. בכל מקרה כל מי שרוצה לשמוע מוזמן להגיע, הכניסה חופשית.
כנס "לא מדברים על זה" בנושא אינטרנט ואובדנות
יתקיים ביום רביעי, 2 באפריל, בשעות 13:30 עד 18:30
בסמינר הקיבוצים, דרך נמיר 149, תל אביב