לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

just me - and no one other


אני לא פקאצה, לא פריקית ובטח שלא אימואית ... אני בסה"כ רק אני.

Avatarכינוי:  מורני_:]

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2007

תאומות עם הרבה בעיות ! - חלק א'


יש לי שתי חברות - שהן תאומות - אולדה ואליסה . שכנות וחברות.

ויש להן בעיות רבות . כאילו הן ירשו את סיפור סינדרלה .

בגיל 4, עלו עם אימן לארץ מרוסיה - שעזבה את שני אחיהן הגדולים בני ה8 וה12 , והשאירה עם אביהם. הם גרו בישוב מסויים - עד גיל 9 שבו אימן התחתנה עם גבר - אביהן החורג, והם עברו לגור כאן - במקום שבו אני והן גרות עכשיו. המצב הנוכחי כרגע - ילדות בנות 13 וחצי - עם שני אחים קטנים בני 2 ו-4. והן המטפלות שלהם.

אמן - שלא עובדת וחיה על חשבון אביהם החורג, מוצאת לה זמן לבלות בקניונים וקונה כמה שהיא רוצה לעצמה , במקום להשאיר את זה לתפקיד בנותיה, ולטפל בילדים. אביהן - שעובד קשה וחוזר מאוחר, כל יום מביא מתנה לשני ילדיו , ומפנק אותם עד מאוד. שתי הבנות, שצריכות ללמוד ולבלות עם חברים בגיל זה, מטפלות בילדים . (אני מוסיפה שהאמא כן מנקה את הבית, ומכינה להן אוכל . ) לא, אבל זה לא מספיק.

הבנות, מטפלות בילדים , בעוד האמא משתעשעת ונהנת. בביתם יש 5 חדרים. סלון, חדר להורים, לאח חדר, לאחות חדר - ולתאומות חדר אחד . מיטה זוגית לשתיהן וחדר שאינו מטופח מיודע מה. ולא, המשפחה הזאת לא חיה במחסור כסף. האבא מרוויח מלא בתור עו"ד - והחדרים של הילדים כל כך יפים ומטופחים, מלאים בבובות ומשחקים. ולא אני לא מגזימה - לילדה בת ה4 יש מחשב משלה, בעוד לשאר הבית ולבנות אין . ( לאב חורג יש מחשב נייד - אבל הוא לא נותן לתאומות ) . בכל עבודה בבית הספר הן מסתבכות - ובעוד שאני מציעה להן להדפיס אצלי , הן מגישות בכתב יד. נערות בנות 13, שאמורות לבלות ולהנות מגיל זה - שומרות מידי יום על שני ילדים מפונקים, שבמקרה במקרה אפשר לקרוא להם אחים. לבנות אין אפילו מפתח לבית O: - ושהן רוצות להיכנס - למשל אחרי בית ספר, הן צריכות לדפוק על הדלת ולחכות שיפתחו להן.

כמו שבוודאי שמתם לב - האב החורג לא אוהב את הבנות. ועצוב לי שכך.  איך אפשר לא לאהוב בנות - ולנסות לאהוב. ולא, זה לא כזה קשה. יש משפחות שמקבלות כל ילד מאומץ - ואיש אחד לא יכול להכניס לליבו עוד שתי בנות חמודות ? זה לא בסדר! והאמא - שלא ממש מתייחסת אליהן - ונותנת לאב להשפילן ככה, ובעצמה משפילה אותן. יוצאת לבלות בעוד הן שומרות על הקטנים. שיוצאים לגן, הם חייבות לבוא כדי לרוץ אחרי הילדים. ולחשוב שהאם נטשה שני ילדים, צעירים - אחד קטן מאוד והשנייה מתחילה את גיל ההתבגרות ! הבת שאינה מכבדת כלל וכלל את אחיותיה החורגות - מאיימת עליהן שתספר לאבא אם לא יעשו מה שהיא אומרת, הוא אם הן לא עושות שיעורים. הילדה הזאת פשוט מפונקת ומתנהגת כמו פקאצה בת 15. ואני לא מגזימה. היא מדברת עם החברות שלה ככה: "היי מאמי שלי, מה קורה נשמה שלי?! הבגדים בעזריאלי פשוט מ-ד-ה-י-מ-י-ם ! ! ! שחבל על הזמן ... אני חייבת ללכת לקנות שם !" ... כן ככה היא מדברת ביום יום, ובטלפון עם חברותיה. ילדה בת 4 ! פשוט לא להאמין !

ונחזור לבנות. אין להן חיי חברה, והן כל היום מטפלות באחייהם. האמא שאומרת להן משפטים כמו : "הוא אוכל רק איתכן" , "היא ישנה רק אם אתן איתה" וכו' וכו' , שנשמעים כל יום. ולא, אחרי כל העבודה שלהן, הם לא מקבלות יחס טוב. אימן והאביהם החורג מתייחסים אליהם רע, והאווירה בבית אף פעם לא נעימה כל כך בשבילהן. זה עצוב נורא, שזה חייהן, פשוט עצוב.

 

ואין, אי אפשר להתלונן לאף אחד על כך. הן אוכלות טוב, מתלבשות יפה, ונראות בריאות ולא מוכות. אף אחד לא יקבל את התלונה שלנו ברצינות, וזה יגרום רק לכעס רק מצד הוריהם - ופשוט נהרוס להם את חייהם יותר.

 

אני וחברתי דואגות מאוד, אבל אין דבר שנוכל לעשות.

 

 

בפוסט הבא, אני אספר לכם כיצד השפיע המצב על שתי התאומות - ומה קורה עם שני הילדים שנטשה אימן ברוסיה, ותקרית קטנה שתחולל בליבכם סערה.

 

נכתב על ידי מורני_:] , 2/12/2007 14:43  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



833
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18 , מתוסבכים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למורני_:] אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מורני_:] ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)