לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על הא ודא ומה שביניהם


קצת ילד, קצת מבוגר, קצין, מהנדס, הומו, עתודאי, מתקשר, מורה ועוד הרבה... איך הכל משתלב יחד? אני עדיין מנסה לברר...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


12/2007

ברכה לבת המצווה 3/11/07


 

 

מיטבי, לא הרבה אחים זוכים לחוות לידה והתבגרות של אח או אחות, בהיותם בוגרים. כשהתבשרתי שאמא בהריון שוב, בהיותי ילד בן 11, די הופתעתי. לא חשבתי שבתכנון של אמא ואבא עוד ילד. פתאום להיות האח הבוגר שוב, תינוקת חדשה בבית, ועוד כל כך הרבה שנים שמבדילות ביננו.

 

את היום שבו נולדת – לא אשכח. במיוחד כי זהו יום עם משמעות כפולה. לא אשכח את הפתק שההורים השאירו לי באותו יום בבוקר – רבין נרצח ואנחנו בחדר יולדות. בחרת להגיע אלינו ואל העולם בתקופה סוערת מאין כמוה, ואני חייב להודות, קשה היה לי להיות עצוב באותו יום, כשיש לי אחות חדשה. את היום שבו הגעת הביתה קשה לי לשכוח, ובאמת, זהו אחד הרגעים היותר מרגשים שחוויתי עד כה. והדמעות שהציפו אותי ברגע שבו נתנו לי להחזיק בך בפעם הראשונה, לא יכולתי לעצור מבעדן. באמת התרגשתי. וחלפו להן 12 שנים. ומתינוקת נוחה, וילדה שקטה ונחבאת אל הכלים, הפכת לילדה-נערה, בוגרת יותר, עצמאית יותר, תלויה בנו פחות ופחות עם חלוף הזמן, ואיזה כיף להביט בך. גם להזכר בעצמי, שכן תמיד הזכרת לי את עצמי, ומי שיביט בתמונות שלנו מאותו גיל – כמעט וקשה להבדיל.

 

וכמה שאנחנו דומים, גם מאוד שונים, ואולי פה פער הגילאים ביננו משחק תפקיד, שכן כל אחד מאיתנו תמיד היה בשלבים שונים בחיים, ואולי פה המקום להצטער על כך שלא תמיד אני מאוד קשוב, ולא תמיד מביע התעניינות, אבל אלו החיים וכל אחד מאיתנו צריך למצות את המיטב מעצמו – ואכן מיטב הוא שם שמייצג אותך בצורה מלאה: שקטה, ענווה, נעימה, ומצליחה. ומרגש אותי לראות אותך, בתור הבכור בבית, עוברת את תהליכי ההבשלה שאני עברתי בדיוק, מילדה ביישנית – לנערה היודעת לעמוד על שלה. פחות נגררת אחרי כולם, ומגבשת דעה עצמאית יותר ויותר. וכמה זה חשוב.

 

כמי שעבר תהליכים דומים לאלו בשנים האחרונות, אני גאה בך ומתרגש איתך, על תקופה נפלאה זו של התבגרות וצמיחה, מעולם הילדות אל עולמם של הבוגרים, עולם בו צריך לקחת יותר אחריות (ובתקופה האחרונה, מי כמוני יודע משמעותה של אחריות מהי...), כניסה למציאות מלאה חוויות מרגשות ומעצימות, וגם רגעים פחות נעימים. אך אולי החשוב מכל – עולם המלמד אותך בכל יום שיעור חדש, מביאך אל בשלות חדשה, חוויות נוספות ותובנות על החיים.

ומה אאחל לך – שתתמידי בתהליכים המדהימים שאת עוברת, שתמשיכי להיות, בכל זאת, הילדה הטובה של הבית, שכן אני ומאיה כבר מזמן עברנו לשלב ההתמרדות, כטבעם של מתבגרים, שתמשיכי להצטיין בלימודים וללמד אחרים – בזה משפחת מוסטוב לא מאכזבת אף פעם, ויש לך הרבה לאן לשאוף אין לי ספק.

 

ופשוט – תהני מהדרך, טובה, נעימה, ושלווה כפי שאת. מיטב.

אוהב, עודד.
נכתב על ידי , 4/12/2007 19:04  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



תמונה




192
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , פילוסופיית חיים , גאווה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לOdedon אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Odedon ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)