היי בנות :)
כן מאיה וליאן ,אז זהו החורף כבר ממש כאן.
וכן , קר קר קר !
אז הבאנו לכןכאן משקאות חמים שאפשר להכין בכול בית
שיחמם את החורף
משקה שוקולד חם ( 4 אנשים )
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 400 מ"ל חלב 115 גר' שוקולד חלב שבור לחתיכות קטנות 2 כפות אבקת קקאו חתיכות שוקולד – לקישוט
הקציפו חצי מכמות השמנת המתוקה לקצפת והניחו בצד. הניחו את החלב והשוקולד בסיר וחממו תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. הוסיפו את הקקאו ערבלו קלות עם מערבל ידני והביאו לרתיחה. הורידו מהאש והוסיפו את יתרת השמנת המתוקה – ערבבו היטב. מיזגו במהירות ל – 4 כוסות גבוהות, הוסיפו לכל כוס כף מלאה של הקצפת שהקצפתם בהתחלה, קשטו בחתיכות שוקולד והגישו.
משקה שוקולד מחוזק
חומרים ל-6 כוסות (ליטר וחצי משקה): 200 גרם שוקולד מריר קצוץ 2 כוסות חלב 3 מיכלים שמנת מתוקה
ממיסים שוקולד עם חלב ושמנת במיקרוגל או מעל סיר אדים (ביין מארי). טורפים עד שהמשקה חלק ומבריק. מערבבים היטב ומגישים מיד.
משקה שוקולד חםחצי כוס צ'וקלאט צ'יפס מריר חצי כוס סוכר חצי כוס מים קורט מלח (חיוני - מקפיץ את טעם השוקולד) חמש וחצי כוסות חלב 1 מיכל שמנת מתוקה 2 כפיות תמצית וניל קצפת לעיטור שוקולד מגורד לקישוט בתוך סיר קטן ממיסים על אש קטנה את הצ'וקלט צ'יפס, תוך ערבוב מתמיד כשנמס - מוסיפים פנימה את הסוכר , המלח והמים מגביהים מעט את האש לבינונית, מערבבים כל הזמן עד לרתיחה מלאה נותנים לרתוח בבעבוע חזק במשך 2 דקות מוסיפים פנימה את החלב ואת השמנת המתוקה מבשלים על סף רתיחה (אין להגיע לרתיחה) במשך 12-15 דקות מוסיפים את תמצית הוניל מערבבים בעזרת מטרפה קטנה, או מזלג, עד שהנוזל מוקצף קלות מחלקים לספלים מעטרים כל ספל בתלולית קצפת מתוקה, ומקשטים במעט שוקולד מגורר שותים חם
שוקו אמיתי
לשתי כוסות משקה: שוברים לסיר 200 גרם שוקולד מריר משובח (רצוי כזה שמכיל70% מוצקי קקאו
). מוספים 3 כוסות מים וכפית תמצית וניל אמיתי. מבשלים עד שהשוקולד נמס לגמרי
. לאחר הרתיחה מסירים מהאש. מוסיפים לכוסות קצפת קרה וזורים קקאו מלמעלה.
משקה שוקולד ומרשמלו
שמונה כוסות חלב שמונה כפיות אבקת קקאו חמש כפות סוכר מאה גרם שוקולד מריר עשרה כדורי מרשמלו כשרים להרתיח את החלב לערבב בנפרד את הסוכר ואבקת הקקאו עם רבע כוס חלב חם עד לפירור כל הגושים ואז להוסיף לתערובת להפריד את השוקולד המריר לקוביות ולחתוך לקוביות גם את חתיכות המרשמלו להוסיף את קוביות השוקולד המריר והמרשמלו לחלב החם להמיס את השוקולד והמרשמלו בחלב הרותח תוך בחישה, עד שהמשקה יהיה סמיך ויעלה קצף .
שוקו חם
1 כוס חלב 1 כוס שמנת לבישול 15% 100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק קורט קינמון או לפי הטעם 1/2 כפית תמצית וניל לחמם שמנת וחלב בסיר בינוני או במיקרו. להוסיף לחלב החם את השוקולד הקצוץ וממשיכים לחמם עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה את הקינמון והוניל.יוצקים לספלים או למאגים ושותים חם.מגישים עם כפית להוצאת השוקולד החם ששוקע בתחתית הספל
* את המתכונים כמובן לא אנחנו כתבנו,
לקחנו מאתרים שנראו לנו מאוד מאוד טעימים
מקוות שתאהבו,
ואל תשכחו את פינת הייעוץ.
הפרסים למבצע בפוסט הבא.