לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פאנפיקים רק בשבילכם.


פאנפיקים שאני כותבת בזמני הפנוי (והלא פנוי...).

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2007    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2007

סוגיה שמשגעת אותי- גריפינדור וסלית'רין. (תמונה)


ערב טוב לכולם ושבוע טוב! (:

הבוקר סיימתי את הספר השביעי. (קיבלתי ביום הולדת) במילה אחת, תדהמה. בשתי מילים, תדהמה עצומה.

אבל אני לא אספלייר פה, כדי לא להרוס לכם. כמה מתחשבת אני.

שניגש לעניין?

 

תמיד תהיתי, מדוע תלמידי גריפינדור לומדים דווקא עם תלמידי סלית'רין? האם לא היה *הרבה* יותר קל, אם גריפינדור היו לומדים עם בית אחר? שכידוע לכל, גריפינדור וסלית'רין מעולם לא חיבבו אחד את השני (בנימה יפה).

חקרתי מעט, והנה לכם הוכחה, שחור על גבי לבן (או שמא, שחור על גבי חרדל), לסיבה שחייבים להשאיר אותם בייחד!

דומה שבית סלית'רין הוא הוא המקור לכל הצרות, וגם אם מתאמצים, מתקשים לאתר בבית ולו חניך רואי אחד. חניכי סלית'רין מבטאים את הגישה האפלה שמדגים קווירל באבן החכמים: "אין טוב ורע, יש רק כוח, ואנשים שחלשים מכדי לקחת אותו..." (אבן החכמים, עמ' 297.) סלאזר סלית'רין שייסד את בית סלית'רין בבית-הספר הוגוורטס, האדם שהבית נקרא על שמו, היה יצור ערמומי שבנה את חדר הסודות מתחת לבית-הספר, מבלי לשתף במעשה את ראשי הבתים האחרים. ובכן, מדוע לא נפטרו מן החניכים הערמומיים שהתגוררו בבית סלית'רין?

איש לא ניסה להיפטר מהם מסיבה פשוטה: סילוקם מבית-הספר סותר את תפישותיה של רולינג שלנו. נוכחותם של חניכי סלית'רין בהוגוורסט, מעידה על עמדותיה בנושאים מוסריים וחברתיים כמו טוב ורע, צדק ועוול.

מנהיגותו של דמבלדור עמדה במבחן חשוב כאשר ג'יי הצליחה לעצב אידיאל ראוי לחיקוי: קל יותר לדחות את הרשעות מתוך אימה, או לדכא אותה בכוח, מאשר לגנותה בתוקף, מתוך רגשות חמלה כנים. דמבלדור הפגין כמה פעמים את האמון הרב שהוא רוחש להם, מתוך ידיעה ברורה שהם עתידים לכפר על מעשיהם.

ארבעת מייסדיו של הוגוורטס מהווים דוגמא מצוינת להגדרה "השלם הגדול מסכום חלקיו". למרות שהם שונים מאוד זה מזה, החיבור המשותף בניהם יוצר שלמות הדדית, מפרה ומאזנת.

גם את שאפתנותו היתרה של סלית'רין ניתן לנתב לערוצים מועילים- היא מתאזנת ו'משתקללת' באמצעות תכונותיהם החיוביות של האחרים. הרוע קיים במציאות. הרוע מהווה חלק בלתי נפרד ממבנה האישיות של כל בני-האדם. באופן דומה, גם נפשו של הארי מכילה קורטוב מאישיותו של וולדמורט. הניסיון לסלק את מייצגי הרוע הוא אווילי לחלוטין, ואינו בר-מימוש.

לכן, חייב להיות דבר-מה, כל-דבר, שייצג זאת ביום-יום.

 

הא! Beat That!

סתם נו, הכל באהבה. אבל אם יש לכם טענה אחרת, אשמח לשמוע. 

 

 רארררר *מריירת* (תמונה של דניאל רדקליף בסט לסרטו החדש).

 

 

מי האדם שאני חבה לו את חיי (אוקי, קצת נסחפתי. את הפוסט הבא), אשר העביר לי פרו??? תודה תודה תודה!

נכתב על ידי , 15/12/2007 23:15  
40 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



1,145
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , מגיל 14 עד 18
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להמפאנפקת. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על המפאנפקת. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)