2. בלוג זהו מעין יומן אישי. רשומון בו אדם בוחר לכתוב ולשתף אנשים שונים. בעידן אינטרנט מקובל להשתמש בבלוג כתחליף ליומן אישי. ישנם סוגים שונים של בלוגים. ישנם בלוגים המשמשים ל:
יומן אישי, שתוף אנשים במה שעובר עליי.
שיתוף של יוצרים ביצירותיהם.
מאמרי דיעה וביקורת על מאמרים,
ישנו בלוג קהילתי שבו יכולים לכתוב כל האנשים בשונה מבלוג רגיל בו רק אנשים מסויימים יכולים לכתוב.
ישנו בלוג של אנשי ארגונים בהם אנשי ארגונים מתקשרים זה עם זה ועם לקוחותיהם, הם מעבירים ידע ביניהם.כך נהיה הבלוג למרכז של ידע. מקום בו מתרכז הידע מתחום מסויים בבלוג.
כך פועל גם בלוג אקדמי בו אנשי אקדמיה מפרסמים מאמרים ומחקרים והם מצפים לקבל תגובה מיידית למה שהם מפרסמים.
כך גם עיתונאים מסויימים פתחו בלוגים בהם הם רוצים לשמוע מהקוראים את דעותיהם וכו'...
אנשים משיגים מכתיבה בבלוג פורקן של תחושות, חוויות,. פרסום ידע ומאמרים וקבלת תגובות מיידיות לפרסום שלהם.תגובות של אנשים מתחום עיסוקם או התעניינותם.
כמו כן, מי שקורא בבלוגים משיג הנאה מקריאה בנושאים המעניינים אותו, הוא יכול להגיב למה שקרא ולהיות פעיל. הוא יכול להיתרם מבחינה אינלקטואלית בתחומו או בתחומים שונים.
ההבדל בין צ'ט לבלוג הוא שצ'ט זוהי שיחה רגילה בעצם בין 2 אנשים. אין פה חלוקת אינפורמציה גבוה. השיחה מתנהלת און-ליין.אין שום שיחה עמוקה על נושא מסוים זה כמו לדבר עם מישהו. בפורום זה אומנם יותר מוגדר כיוון שפורום זהו מקום בו אנשים בלי מכנה משותף מדברים על נושא ספציפי. אך גם כאן אין שיתוף ברמה כזו של יומן אישי, לא חייב להיות משהו עיקבי.אנשים מגיבים אינטואיטיבית. זה משהו זורם יותר. לעומת זאת, הבלוג זהו מקום בו יש נושא מחוגדר, בעל הבלוג פעיל בבלוג ואחראי על מה שקורה שם.התוכן הוא יותר משמעותי וענייני.בנוסף, העיצוב של הדף הבלוג הוא יותר מעניין ואישי. לעומת צ'ט או פורום שם אין אפשרות לעצב דף משלך כאוות נפשך..
אתאר 2 בלוגים שמצאתי ואכתוב על הבדל ביניהם.מצאתי בבלוג בנושא דת את הבלוג:הליכות עולם לו. הבלוג עוסק בהלכות והליכות עולם. הוא מעין ספר הדרכה יהודי. אין בו שום דבר אישי. אלא הדרכה.הוא מביא קטע מהגמרא ומתרגם ארותם. מפשט ומבאר.לעומת זאת בקטגוריה הכי קרוב לאמא בבלוג אמא טריה- הכותבת מתארת את תחושותיה וחשותיה מתהליך ההריון והלידה במהלך המלחמה. הבלוג שלה הוא יותר יומן אישי.ההבדל הוא בתוכן. בין העברת אינפורמציה יבשה לבין שיתוף בתחושות חששות וכו'..