היום, כהרגלי, מדי יום ביומו אני מכין מתכון חדש למשפחה. היום הכנתי סינית ולקינוח עוגת תפוזים!
מצרכים -
קצת על המתכון: המתכון הוא בעצם ירקות מאודים בתוספת של קוביות חזה עוף. זה הבסיס, השאלה מה מוסיפים לו שהופך אותו לכל כך מיוחד.
לצמחונים שבינכם, המתכון מומלץ פשוט ללא תוספת קוביות העוף. מאוד פשוט להכנה (יחסית לתוצאות) מחומרים שתמיד אפשר למצוא בבית.
ירקות לפי הטעם מומלצים:
פלפל אדום
פלפל ירוק
כרובית
גזר
כרוב
בצל
תירס ו/או אפונה קפואים
שמן נודלס של תלמה-לא חובה
חזה עוף
הצעות לחומרי הרוטב: דבש
יין אדום
רוטב קנטקי
סויה
רוטב צ'ימיצ'ורי
כל רוטב מתקתק שעולה על רוחכם
שמן שומשום
אופן ההכנה -
שלב ראשון- לחתוך את חזה העוף לקוביות, בגודל של קוביות משחק פחות או יותר, ולהשרות בתוך הרטבים- כמות הרטבים לפי הטעם.
שלב שני- חיתוך הירקות לרצועות. פלפלים- עופי 1 ס"מ בערך גזר- או לגפרורי גזר או לרצועות דקות בעזרת קולפן. כרוב-לרצועות דקות
כרובית-להפריד לפרחים אין לערבב בין הירקות. אפשר להניח כל ירק חתוך בשקית, או לסדר את הירקות לפי קבוצות בתבנית.
שלב שלישי- לוקחים סיר. גודל הסיר תלוי בכמות הירקות שהחלטתם לחתוך. מטגנים בסיר בצל (לא קצוץ מידי) עד שהוא מתרכך מעט.
מתחילים להוסיף את הירקות. תחילה את הפלפלים. מבשלים עד שהוא מתרכך ומוציא מעט נוזל,מוסיפים את הכרובית, מחכים שהיא תתרכך ותפריש נוזל ,
את הגזר-כנ"ל,ולבסוף את הכרוב. שימו לב שסדר הכנסת הירקות הוא: תחילה מכניסים את הירקות עם הכי הרבה נוזלים ולבסוף את הירקות היבשים.
בזמן שהגזר מתבשל, מטגנים מעט בצל במחבת ומטגנים את העוף עם הרטבים עד שהוא הופך ללבן.
ובסיר קטן אחר-או בכוס גדולה, מבשלים בשתי דקות את הנודלס עם מים רותחים. בסיום בישול כל הירקות, מוסיפים את הנודלס מערבבים,
ומוסיפים את העוף עם הרטבים שלו. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל ועוד רטבים לפי הטעם. אם חסר דבש-להוסיף דבש אם חסר צ'ימיצ'ורי- להוסיף.
לפי יד הטמיון וחוש הטעם.
מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.
מוקפץ סיני
לקינוח: עוגת תפוזים
מצרכים -
4 ביצים, מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
3/4 כוס מיץ תפוזים
*תבנית עגולה בקוטר 24, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק.
אופן ההכנה -
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה אחת (במיקסר או עם מיקסר יד) מקציפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים, תוך הקצפה, את השמן, סוכר וניל, אבקת אפיה ואז קמח ומיץ לסירוגין. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת, לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת המוכנה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה שחומה ותפוחה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
עוגת תפוזים
הכנתי את זה היום - יצא מדהים!!!
בתיאבון! :-)