לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים ע"פי איתי


בלוג - אוכל! יאמייי


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2008

כבד ברוטב יין אדום יבש (מרלו)


מצרכים:

 

500 גרם כבד

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות

שן שום

70 גרם מרגרינה

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפיות קמח

כוס וחצי יין אדום

פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

 

1. שיטפו היטב את הכבדים. חצו את הכבדים בסכין.

2. חממו את המרגרינה במחבת וטגנו את הבצלים ואת השום עד שהם נהיים

זהובים. הוסיפו את הכבדים למחבת וצלו עד השחמתם שיהיו עשויים היטב.

3. הוסיפו את המלח והפלפל ועירבבו. הוסיפו את הקמח דרך מסננת ועררבו שוב.

4. הוסיפו את היין האדום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובחשו עד שהרוטב מסמיך.

5. טיפה לפני ההורדה. הוסיפו את הפטרוזיליה.

 

(יש אפשרות להוסיף גם כף דבש למנה לפני הוספת היין)

 

* מומלץ יין מרלו

 


כבד ברוטב יין אדום יבש

 

|בצד הוספתי פתיתים|

 

פתיתים - מתכון

 

מצרכים:

 

1 חבילת פתיתים

1 בצל גדול

שמן זית

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור (מומלץ גרוס)

 

אופן ההכנה:

 

1. מטגנים בצל ו-3 כפות שמן זית. מביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הפתיתים עם כוס מים. (על כל כוס פתיתים, כוס מים).

3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה,

מקטינים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 7-9 דקות. אחרי 7-9 דקות

מערבבים שוב, סוגרים את הסיר לעוד 5 דקות.

 


פתיתים
נכתב על ידי , 21/1/2008 16:45  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פוקצ'ה - מתכון


פוקצ'ה
 
מצרכים:
 
חומרים לבצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה):
 
1 ק"ג קמח
15 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית משובח
כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק
 
אופן ההכנה:
 
1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים לשישה חלקים.
יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
מרדדים ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.
 


פוקצ'ה
נכתב על ידי , 10/1/2008 01:02  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



רביולי/ ניוקי ברוטב שמנת - מתכון


רביולי/ ניוקי ברוטב שמנת
 
מצרכים:
 
1 חבילת רביולי/ ניוקי
שמן זית- 4 כפות
1 שמנת לבישול 15% 
גבינת עיזים רכה כ-50 גרם
שום - רצוי אבקת שום שמיר- רצוי טרי.
אגוז מוסקט- חצי כפית שטוחה
קוביית עשבי תיבול מלח
 
אופן ההכנה:
 
1. מבשלים את הרביולי/ ניוקי לפי הוראות היצרן.
2. מחממים מחבת עם השמן.
3. מוסיפים את מיכל השמנת לבישול ואת גבינת העיזים.
4. לבחוש מדי פעם עד שגבינת העיזים נמסה ומתקבל אחיד וסמיך
(למי שמעדיף רוטב פחות סמיך מומלץ להוסיף במהלך העירבוב כ 1/5 כוס מים).
5. להוסיף את התבלינים
 
* אפשר להוסיף פטריות שמפיניון במקום גבינת העזים
וחצי כוס יין לבן יבש במקום העשבי תיבול לסיר עם החמאה
והשמנת לבישול.
 
 
 
רביולי/ניוקי ברוטב שמנת
נכתב על ידי , 10/1/2008 00:53  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אורז בנוסח ולנסיה (ספרד) עם עוף בבירה - מתכון


אורז בנוסח ולנסיה 
 
רכיבים:
 
¼ 1 כוסות אורז ארוך
1 כף שמן זית
15 ג' חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס שרי מתוק ½ 1 כוסות מרק עוף
 
אופן הכנה:
 
1.משרים את האורז במים קרים במשך 10 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית.
2. מחממים שמן וחמאה בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא זהוב-חום ורך.
מוסיפים אורז ומנמיכים את האש. מבשלים את האורז תוך בחישה במשך 2 דקות או עד שהוא מזהיב מעט.
3. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שרי ומרק. מכסים את הסיר במכסה תואם. מביאים לרתיחה, ובוחשים פעם אחת.
מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, או עד שכמעט כל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש,
ומשאירים עם מכסה במשך 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים. מפרידים את גרגרי האורז במזלג ומגישים.
 
 
      
        אורז נוסח ולנסיה
 
  עוף בבירה
 
מצרכים:
2 חזה עוף חתוך לקוביות בגודל בינוני 1 כוס בירה לבנה 1 כוס קמח 1 ביצה מלח פלפל שחור שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבירה, הקמח, הביצה והתבלינים.
 
2. טובלים את קוביות העוף בתערובת ומטגנים בשמן עמוק. מגישים חם
 
* המלצה שלי היא - לטגן את חזה העוף ביחד עם פלפל כתום. מעולה!
 
                                                                
          עוף מתובל בבירה
 
                                                                                                 בתיאבון! :-)
 
 
 
נכתב על ידי , 9/1/2008 14:29  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מאכל היום - מתכון


 
 
היום, כהרגלי, מדי יום ביומו אני מכין מתכון חדש למשפחה. היום הכנתי סינית ולקינוח עוגת תפוזים!
 
 
מאכל סיני: מוקפץ
 
מצרכים -
 
קצת על המתכון: המתכון הוא בעצם ירקות מאודים בתוספת של קוביות חזה עוף. זה הבסיס, השאלה מה מוסיפים לו שהופך אותו לכל כך מיוחד.
לצמחונים שבינכם, המתכון מומלץ פשוט ללא תוספת קוביות העוף. מאוד פשוט להכנה (יחסית לתוצאות) מחומרים שתמיד אפשר למצוא בבית.
 
 
ירקות לפי הטעם מומלצים:
 
פלפל אדום
פלפל ירוק
כרובית
גזר
כרוב
בצל
תירס ו/או אפונה קפואים
שמן נודלס של תלמה-לא חובה
חזה עוף
הצעות לחומרי הרוטב: דבש
יין אדום
רוטב קנטקי
סויה
רוטב צ'ימיצ'ורי
כל רוטב מתקתק שעולה על רוחכם
שמן שומשום
 
אופן ההכנה -
 
שלב ראשון- לחתוך את חזה העוף לקוביות, בגודל של קוביות משחק פחות או יותר, ולהשרות בתוך הרטבים- כמות הרטבים לפי הטעם.
שלב שני- חיתוך הירקות לרצועות. פלפלים- עופי 1 ס"מ בערך גזר- או לגפרורי גזר או לרצועות דקות בעזרת קולפן. כרוב-לרצועות דקות
כרובית-להפריד לפרחים אין לערבב בין הירקות. אפשר להניח כל ירק חתוך בשקית, או לסדר את הירקות לפי קבוצות בתבנית.
שלב שלישי- לוקחים סיר. גודל הסיר תלוי בכמות הירקות שהחלטתם לחתוך. מטגנים בסיר בצל (לא קצוץ מידי) עד שהוא מתרכך מעט.
מתחילים להוסיף את הירקות. תחילה את הפלפלים. מבשלים עד שהוא מתרכך ומוציא מעט נוזל,מוסיפים את הכרובית, מחכים שהיא תתרכך ותפריש נוזל ,
את הגזר-כנ"ל,ולבסוף את הכרוב. שימו לב שסדר הכנסת הירקות הוא: תחילה מכניסים את הירקות עם הכי הרבה נוזלים ולבסוף את הירקות היבשים.
בזמן שהגזר מתבשל, מטגנים מעט בצל במחבת ומטגנים את העוף עם הרטבים עד שהוא הופך ללבן.
 
ובסיר קטן אחר-או בכוס גדולה, מבשלים בשתי דקות את הנודלס עם מים רותחים. בסיום בישול כל הירקות, מוסיפים את הנודלס מערבבים,
ומוסיפים את העוף עם הרטבים שלו. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל ועוד רטבים לפי הטעם. אם חסר דבש-להוסיף דבש אם חסר צ'ימיצ'ורי- להוסיף.
לפי יד הטמיון וחוש הטעם.
 
מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.
 
 
   
    מוקפץ סיני                                                                    
 
 
 
לקינוח: עוגת תפוזים
 
מצרכים -
 
 
4 ביצים, מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
3/4 כוס מיץ תפוזים
 
*תבנית עגולה בקוטר 24, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק.
 
אופן ההכנה -
 
 
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה אחת (במיקסר או עם מיקסר יד) מקציפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים, תוך הקצפה, את השמן, סוכר וניל, אבקת אפיה ואז קמח ומיץ לסירוגין. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת, לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת המוכנה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה שחומה ותפוחה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
 
  
   עוגת תפוזים
 
 
הכנתי את זה היום - יצא מדהים!!!      
                
                                      בתיאבון! :-)
 
 
 
נכתב על ידי , 8/1/2008 19:25  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי: 

בן: 37

תמונה




5,746
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 20 פלוס , מסעות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לEitay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Eitay ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)